Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kedvezményes forráshoz juthatnak a megyei vállalkozások

A jelenlegi jegybanki alapkamatot meghaladó mértékű kamattámogatásnak köszönhetően a magyarországi cégek kevesebb, mint havi 0,4 százalékos kamattal juthatnak hitelhez május elseje óta.

SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM - KEVESEBB KAMAT, TÖBB ESÉLY

A jelenlegi jegybanki alapkamatot meghaladó mértékű kamattámogatásnak köszönhetően a magyarországi cégek kevesebb, mint havi 0,4 százalékos kamattal juthatnak hitelhez május elseje óta. A vállalkozások kedvező fejlesztési hitelhez jutási lehetőségeiről tartott előadást hétfőn Győrben Krizsán László a KAVOSZ vezérigazgatója az iparkamarában.

A Kormány 5 százalékra emelte a Széchenyi Beruházási Hitel, az uniós pályázatokhoz igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciókhoz biztosított kamattámogatást 2013. május 1-jétől. A kedvezőbb finanszírozási lehetőségek hozzájárulhatnak a hazai kis- és középvállalkozások beruházási kedvének növeléséhez, ezzel támogatva a magyar gazdaság fejlődését. A kedvező feltételek akkor váltják ki a kívánt hatást, ha az érintett vállalkozások felelős üzleti megfontolásból mernek vállalkozni fejlesztésekre. Fontos az is, hogy az érintettek minél szélesebb körben értesüljenek a lehetőségről és minél bővebb információt kapjanak.Ezt a célt szolgálta a június 10-i győri esemény is, amely a KAVOSZ ZRT. által kezdeményezett országos roadshow második állomásaként házhoz hozta az információkat. Mihalicz Antal elnök és a megyei iparkamara teljes elnöksége fogadta Krizsán Lászlót a KAVOSZ vezérigazgatóját és Dávid Ferencet, a VOSZ főtitkárát. A pénzintézetek megyei képviselői és az érdeklődő vállalkozások is szép számban megjelentek a rendezvényen.
A kisvállalkozások hiteligényeiről, forráshoz jutásáról minden nézőpontból nyílt, jövőbe mutató vélemények hangzottak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: 1,8 százalékos infláció volt májusban

Viszont 0,1 százalékkal csökkentek az árak az előző hónaphoz képest. Tovább olvasom