Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Jubileumi, XX. Magyar Innovációs Nagydíj

A 2011. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett vállalat, ill. társaság kapja, amely az adott év legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációját valósította meg.
A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke a mindenkori hivatalban levő – a gazdaságért, ill. az innovációs területért felelős – miniszter.

Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált. A nagy nyilvánosság mellett bonyolított díjátadásnak méltó rangot adott kezdettől fogva az is, hogy az egyes szakminisztériumok is alapítottak innovációs díjakat, amelyek átadása ugyanezen program keretében történik.

A 2012. február 8-i határidőig 31 jelentkezés érkezett a jubileumi, XX. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatra.

A zsűri ülésre 2012. március legelején kerül sor. A bírálóbizottság elnöke a nemzetgazdasági miniszter. Minden jelentkezést két-két zsűritag – indokolt esetben szakértők bevonásával – részletesen is tanulmányoz, és a következő szempontok szerint értékeli:
- 2011-ben elért többleteredmény vagy többletárbevétel és más műszaki, gazdasági előnyök,
- eredetiség, újszerűség,
- társadalmi hasznosság.

Ezt követően a zsűri, a formai és tartalmi szempontokat alaposan mérlegelve, a referáló két zsűritag javaslata alapján egyszerű, többségi döntéssel, kiválasztja az adott évben innovációs eredményt elért jelentkezőket, továbbá javaslatot tesznek azokra, melyeket a legsikeresebbnek tartanak. A legjobb innovációkat a zsűri, további mérlegelés után, titkos szavazással (pontozás) rangsorolja a fent említett három értékelési szempont szerint.

Az ünnepélyes díjátadásra március legvégén kerül sor az Országházban. A díjátadáson további hét innovációs díjat adnak át az illetékes miniszterek, illetve intézményvezetők. Az ünnepségen előzetes regisztrációt követően meghívóval lehet részt venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc EU-tagállam osztályzatát vagy kilátását rontotta a Moody´s

Kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország - adósosztályzatát, illetve besorolásainak… Tovább olvasom