Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Ismét sikeres negyedévet zárt a Matusz-Vad Zrt.

A kedvezőtlen külső feltételek ellenére sikeres negyedévet tudhat maga mögött a Matusz-Vad Zrt.
A kedvezőtlen külső feltételek ellenére sikeres negyedévet tudhat maga mögött a Matusz-Vad Zrt., hazánk egyik piacvezető fagyasztott élelmiszereket forgalmazó vállalata. Az értékesítés nettó árbevétele - a csökkenő HoReCa vendéglátóipari piacon belül - 10 %-kal bővült a bázis adatokhoz viszonyítva.

A 2011 végén „Ernst & Young Merész Újító" díjával kitüntetett Matusz Balázs cége ismét sikerrel vette az akadályokat innovatív, a mindenkori partneri és piaci igényekhez alkalmazkodó stratégiájával. A Matusz – Vad célja mindig az volt és most is az, hogy újabb és újabb alapanyagokkal stabil, biztos beszállítói hátteret biztosítson partnereinek.

A belföldi piacon mind a győri, mind a felsőtárkányi telephely hozzájárult a dinamikus fejlődéshez. Az árukiszállítások 2/3-a a győri bázisról történt, míg 1/3-a a tárkányi telephelyről. A jelenlegi, mintegy közel 700 terméket kínáló, széles spektrumú portfólió részét képezik a bárány-, borjú-, csirke-, pulyka-, marha-, sertés-, kacsa-, liba-, nyúl-, vad-, füstölt húsok ugyanúgy, mint a zöldség- és burgonyafélék, édesvízi és tengeri halak, gyümölcsök, péksütemények. A vad termékek aránya a termékpaletta összlétszámán belül mára már 4-5%-os csupán. A portfólió bővítésénél kiemelt szerepet kapnak a vendéglátósok számára olykor nehezen beszerezhető termékek, ill. a folyamatosan változó, megújuló gasztronómiai igények. A meglévő termékeknél a sokféle kiszerelés raktáron tartása szintén a partnerek hatékony, ár-érték arányos vásárlását igyekszik segíteni.

A forgalom nemcsak a hazai piacon, hanem a cég export piacain (Ausztria, Románia, Szlovákia) is növekedett. Az exportbővüléssel összhangban létszámfejlesztésre került sor a területi képviselői és az áruszállítói hálózatban.

A cég az elmúlt évben megduplázta, az elmúlt 3 évben megháromszorozta raktárkészletét és ehhez kapcsolódóan bővítette raktárkapacitását. A megnövekedett kiszállítási igényeket folyamatos járműpark bővítés és létszámfejlesztés kíséri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mínuszban nyithat a tőzsde

Kis mínusszal indulhat kedden a részvénypiaci kereskedés az Equilor Befektetési Zrt. szakértője… Tovább olvasom