Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Ingyenes készpénzfelvét - Mégsem hárítanak a bankok?

"A hitelintézetek nem hárítják át a fogyasztókra az ingyenes készpénzfelvétellel járó költségeket" - nyilatkozta a Bankszövetség főtitkára.
Kedden arról számoltunk be, hogy több mint kétszeresére emeli bankjegykiadó automatáinál a pénzfelvétel díját februártól az OTP Bank. Részletek >>
A hitelintézetek nem hárítják át a fogyasztókra az ingyenes készpénzfelvétellel járó költségeket - nyilatkozta a Magyar Bankszövetség főtitkára a Világgazdaságnak.

Kovács Levente a lap szerdai számában közölt interjúban kifejtette: szektorszinten mintegy 40 milliárd forintról van szó, attól is függ, mennyi pénzt vesznek majd ki az ügyfelek a számláikról. Az átlagos kivét eddig havi 40 ezer forint volt. A főtitkár szerint ennek költségeit a költséggazdálkodás hatékonyságának növelésével, például a fiókszám további racionalizálásával fedezik majd a hitelintézetek.

Január 20-ig a számlatulajdonosok nagyjából 30 százaléka nyilatkozott arról, hogy élni kíván a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel. Mivel Magyarországon a lakossági ügyfeleknek átlagosan két bankszámlájuk van, ez azt jelenti, hogy az ügyfelek többsége már kérte a kedvezményt.

A szakember szerint a teljes kártyaforgalmat mentesíteni kellene a tranzakciós illeték alól. Mint mondta, folyamatosan ostromolja leveleivel a politikai szereplőket, köztük a miniszterelnököt, hogy tegyék meg ezt a "néhány milliárd forintnyi költségvetési eltérést eredményező" lépést annak érdekében, hogy a pozitív fejlődési, modernizálódási tendenciák ne törjenek meg.

A devizahiteles kérdésről szólva kifejtette: ők is várják az Európai Bíróság határozatát, amíg az nem születik meg, nem érdemes erőltetni a további lépéseket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minimálisan gyengült a forint kedd estére

Kedden 19 óra körül 302,81 forinton jegyezték az eurót a három órával korábbi 302,67 forint után. Tovább olvasom