Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

IMF/EU-tárgyalások: a kormány jó megállapodást akar kötni

Giró-Szász András a feltételekről annyit mondott: azt senki nem vitatja, hogy az IMF és az EU feltételei között van a bank- és a tranzakciós adó megszüntetése.
A magyar kormány eltökélt abban, hogy a 2008-hoz hasonló, rossz megállapodást nem fog kötni az IMF-fel, és mindent megtesz, hogy a megállapodás fókuszát a megszorításokról az érdemi növekedés irányába tolja el - hangsúlyozta a kormányszóvivő az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

Giró-Szász András elmondta, hogy a Magyarországnak nyújtandó elővigyázatossági hitelkeret kapcsán két dokumentum is van: az egyik "az újságok által felkapott", az IMF-es tárgyalások során itt hagyott, a másik pedig egy egy héttel ezelőtti dokumentum, amiben az Európai Bizottság fogalmazta meg a feltételeit, elvárásait, gondolatait.

A szóvivő szerint ezek a dokumentumok - sok minden más mellett - azt is leszögezik, hogy Magyarország makrogazdasági kondíciói alapján elővigyázatossági hitelkeretre jogosult, tehát arra, amit a kormány is szeretne. Ez a keret abban segítene, hogy ha Európában rosszabbul mennének a dolgok, annak a negatív hatása a stabil talpakon álló magyar gazdaságot ne döntse meg - tette hozzá.

Giró-Szász András a feltételekről annyit mondott: azt senki nem vitatja, hogy az IMF és az EU feltételei között van a bank- és a tranzakciós adó, vagyis a bankokra kivetett terhek megszüntetése, és olyan megszorítások bevezetése, mint amilyeneket kértek 2008-ban is a szocialista kormánytól.

Olvasóink írták

 • 4. 621 2012. szeptember 11. 07:00
  „Garázdálkodni én egyenlőre csak dakotáékat és kuszaszemet látom. Az IMF AZ EU-VAL EGYÜTT igaz, hogy nem kellemes, viszont az Mo. érdekében álló dolgokat szeretnelátni a kormány által előterjesztett vállalásokban... Na meg azok betartását is... Van akit pl. nem zavar, hogy a nagy keresetűek nem járulnak hozzá a szent tehén egykulcsos szja miatt jövedelmük mértékével arányosan a kiadásokhoz - én nem ilyen vagyok...Az IMF sem díjazza - többek közt - ezt”
 • 3. machers 2012. szeptember 10. 19:59
  „2.ATXadmin 2012.09.10. 11:35

  "A tagországok ,,igen mulatságos" módon saját befizetett pénzüket kapják vissza kölcsönbe a Valutaalaptól, melyet kamatostól kell megfizetniük."

  Jól látod!
  A bankok is azért gyűjtenek betétet (nem intim), hogy hitelt tudjanak nyújtani.”
 • 2. ATXadmin 2012. szeptember 10. 11:35
  „Íme a valóság :(
  "Az IMF székháza az USA-ban, Washington, D.C-ben található. A pénzintézet 187 tagországa meghatározott gazdasági súlya szerint járul hozzá az alaphoz, és a szervezettől kölcsönöket vehet fel adósságai törlesztéséhez. Mit jelent ez?

  A tagországok ,,igen mulatságos" módon saját befizetett pénzüket kapják vissza kölcsönbe a Valutaalaptól, melyet kamatostól kell megfizetniük.

  Kijelenthető, hogy kamatszedő mechanizmusa miatt ennek a működési elve is a jól bevált formulák szerint működik, és előmozdítja a pénzhiányt a gazdaságokban, amit ismét csak új hitelekkel lehet kiváltani. Olyan ez, mint egy fojtogató póráz, ami örökre rabláncon tart, és képtelenség belőle szabadulni.

  Az IMF jogilag is az államok és bíróságok felett áll. E szerint az IMF korlátozások nélkül szerződéseket köthet, ingó és ingatlan vagyont szerezhet az Alap tagországaiban, így Magyarországon is.
  Lényegében ez azt jelenti, hogy a törvény hatályba lépése óta ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat vásárolhat hazánk területén is, egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható az államadósság fejében.
  Az IMF bárkivel szemben bírósági eljárást kezdeményezhet, de ő maga és tulajdonait bérlői mentesek minden fajta bírósági eljárás alól, így a bíróságok semmilyen ügyletükbe nem avatkozhatnak bele. Valamennyi tisztviselő és alkalmazott is mentes a jogi eljárások alól, mely végső soron szabad garázdálkodást jelent a tagországok területén."”
 • 1. Ambar 2012. szeptember 10. 09:30
  „Milyen lehet a jó hitel szerződés?Tán nem kell visszafizetni? Újabb hazugság áradat jön ,persze a híveken kívül más úgysem hiszi el, azoknak meg mindegy mit mondanak!Milliós fizetésekből ennyi telik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyvállalkozások pályázzatok!

Lehetőség van a LEGJOBB NŐI MUNKAHELY 2011 DÍJ elnyerésére. Tovább olvasom