Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

IMF és Magyarország ismét tárgyal

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) éves gazdaságpolitikai konzultációjának lezárásaként hétfőn sajtótájékoztatót tartanak Budapesten.

A tájékoztatón részt vesz Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Christoph Rosenberg, az IMF magyarországi tárgyalódelegációjának vezetője és Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviseletének vezetője.

A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság küldöttsége legutóbb július első felében járt Magyarországon a 2008 novemberében kötött 20 milliárd euró összegű hitelmegállapodás sorrendben ötödik felülvizsgálata céljából. A két hétig tartó tárgyalások megállapodás nélkül értek véget július 17-én, a nemzetközi szervezetek elhalasztották a felülvizsgálat lezárását.

A magyar kormány ugyanakkor a jelenlegi tárgyalásokat nem tekinti úgynevezett hitelfelülvizsgálati tárgyalásnak. A magyar fél előzetesen többször is leszögezte, hogy azok nem a hitelfelvételhez kapcsolódó úgynevezett hitelfelülvizsgálati tárgyalások, hanem kizárólag az IMF Alapokmánya szerinti szokásos, minden országgal megtörténő gazdaságpolitikai konzultációt jelentik.

Magyarország 2009 szeptember 29-én hívott le utoljára részletet az IMF keretből, és a legutóbbi, július 17-én befejezetlenül zárult hitelfelülvizsgálati tárgyalást követően bejelentette, hogy nem veszi igénybe a még meglévő mintegy 3,7 milliárd eurónyi hitelrészt. Azóta azt is többször rögzítették, hogy a magyar állam piaci alapú finanszírozása megoldott, és az ország a következő időszakban is a piaci források igénybevételével számol, illetve nem kíván újabb IMF-finanszírozásról tárgyalni.

Olvasóink írták

 • 4. info2009* 2010. október 31. 20:05
  „http://vaticproject.blogspot.com/2010/10/hungary-is-failed-state-over-extinct.html”
 • 3. load 2010. október 27. 18:53
  „2. Hedon
  Nálunk egy darabig még az lesz.
  Ha előbb nem, 2013-ban szükség lesz rá.”
 • 2. Hedon 2010. október 27. 14:06
  „IMF => jobb helyeken már nem tényező.
  Remélhetőleg hamarosan Magyarországon is
  mint valami rossz emlék fogunk emlékezni
  ezekre a gazemberekre.”
 • 1. load 2010. október 26. 11:46
  „Az IMF összesített véleménye ez:
  A magyar kormány által bejelentett államháztartási intézkedések egyelőre nem számítanak egy közép távon is koherens gazdaságpolitikai programnak, amely növelné a befektetői bizalmat, csökkentené a kockázati felárakat és így élénkítené a gazdasági növekedést.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az idén Kínában értékesíthetik a legtöbb német autót

Egy tanulmány szerint az idén Kínában értékesíthetik a legtöbb német autót, vagyis Kína az eladott… Tovább olvasom