Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Így cselezhetik ki a multik a vasárnapi zárva tartást

Pályaudvarokra költözhetnek a vasárnapi boltzár miatt lépéskényszerbe került kiskerláncok, ahol akár vasárnap is nyitva lehetnek. A MÁV nyitott az együttműködésre.
Könnyen lehet, hogy a vasárnapi zárva tartás miatt megszaporodnak majd a boltok a pályaudvarokon. A törvény szerint ugyanis itt semmi akadálya nincs annak, hogy a kiskerláncok vasárnap is nyitva tartsanak.

A Pénzcentrum értesülései szerint a MÁV nyitott az együttműködésre. Konkrét tárgyalásokról ugyan még nincs szó, de a Máv tervezi különféle kiskerláncok megkeresését.

Az egyik legnagyobb hazai ingatlanvagyonnal rendelkező állami vállalat és a multik összeborulása a teljes hazai kiskereskedelmi szektort átrendezheti.

Bár eddig Máv-ingatlanban egyedül a Budapest-Déli pályaudvaron volt a CBA-nak egy ezer négyzetmétert meghaladó üzlete, a legtöbb pályaudvar alkalmas egy nagyobb bolt befogadására.

A lap cikke azt is megemlíti, hogy Nyugat-európai országokban bevett gyakorlat, hogy a pályaudvarok és a repterek a hétvégi bevásárlás gyűjtőpontjai.

Ennek ellenére érthető, hogy eddig nem települtek tömegével pályaudvarokra a boltok, hiszen a potenciális MÁV-ingatlanok java része műszaki szempontból nagyon rossz állapotú, jelentős beruházást igényel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétezer könyvelő engedélyét vonták vissza

Az érintett 55 ezer könyvelő közül 7000 nem teljesítette a könyvelői továbbképzést, ezért a tárca… Tovább olvasom