Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Idén is díjazzák a legjobb vállalkozói elképzeléseket

A "Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat célja a vállalkozási tevékenység ismertségének fokozása, illetve a legjobb elképzelések és gyakorlatok bemutatása.
Az idén is meghirdeti a "Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Bizottsággal közösen.

A tárca hétfői tájékoztatása szerint a pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri a vállalkozások, illetve a vállalkozáspolitika legsikeresebb támogatóit, tudatosítja a vállalkozások hozzáadott értékét, valamint bátorítja a potenciális vállalkozókat. A díj céljai közé tartozik a vállalkozási tevékenység ismertségének fokozása, illetve a legjobb elképzelések és gyakorlatok bemutatása.

A pályázatot hat kategóriában hirdetik meg, a vállalkozói kedv ösztönzése, a vállalkozói ismeretek növelése, az üzleti környezet fejlesztése, a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, a zöldgazdaság ösztönzése és a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért kategóriákban lehet jelentkezni.

A díjra történő nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik, nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két nemzeti projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri.

Az európai zsűri nagydíját - amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet - az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

A díjátadó ünnepséget az EU soros elnökségét adó Olaszország rendezi az év végén Nápolyban.

Az elmúlt években két magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri, a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Széchenyi Kártya Programot is - közölte az NGM.

Tavaly a 19 magyarországi pályázó közül a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja "Vállalkozáskeltető" projektjével, illetve a Nyír-Dinamika Ipari, Kereskedelmi és Szakképző Kft. vállalkozói szakképzési pályázatával jutott be az európai fordulóba. A vállalkozáskeltető projekt sikerét mutatja, hogy mintaként szolgál a 2014-2020-as fejlesztési időszakban kialakítandó országos programokhoz is - áll a minisztérium közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akázméz-koalíció indult az akác, és a méz védelmében

A kezdeményezés célja az akác és a hozzá kapcsolódó tevékenységek, különösen a méhészet védelme. Tovább olvasom