Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Hova tűnik 1200 km vasútvonal?

Pontos választ nem adott a szaktárca arra, hogy a jelenlegi 7.200 kilométer vasúti pályából hova lesz 1.200 kilométer, miután az Új Széchenyi terv 6.000 kilométerrel számol
 
A tárca a Napi Gazdaság megkeresésére azt a választ adta: minél kiterjedtebb és hatékonyan működtethető vasúti pályahálózat fenntartásában érdekelt a minisztérium.

A Napi Gazdaság szerint az Új Széchenyi terv viszont gyakorlatilag "beismeri", hogy nem lehet fenntartani gazdaságtalan pályaszakaszokat, hiszen a dokumentum szerint a "vasúti pálya méretét a hosszú távú érdemi fenntarthatóság jegyében szükséges meghatározni. Mind a felhasznált finanszírozási eszközök, mind az alágazat megítélése szempontjából olyan pályahálózat-méret alakul ki, amely állami oldalról a társadalom előtt is vállalható finanszírozást igényel".

Olvasóink írták

 • 8. _Zoli_ 2011. február 04. 09:05
  „Ezek is hazug disznók! (elnézést a sertésektől!)
  Ez az én szabad véleményem!”
 • 7. BsBe 2011. február 03. 07:05
  „Emlék 2010 áprilisából:
  - A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét és megvédi a nyugdíjpénztárakat. - Megtörtént, megvalósítva az ígéretnek megfelelően.
  - Ha a Fidesz kormányra kerül, újraindítja a bezárásra ítélt vasútvonalakon a forgalmat ott, ahol az műszakilag lehetséges lesz. Ez is megtörtént részlegesen (Győr-Veszprém, Fehérgyarmat-Zajta és a Kocsord alsó-Csenger...)
  - de, nem lehet fenntartani gazdaságtalan pályaszakaszokat, hiszen a "vasúti pálya méretét a hosszú távú érdemi fenntarthatóság jegyében szükséges meghatározni.”
 • 6. poto 2011. február 02. 11:47
  „Kérdezzétek a szóvívőt.Szijjártó urat.

  A választói akaratnak megfelelően járunk el. !!!!!!!”
 • 5. miracle 2011. február 01. 15:26
  „Nocsak, nocsak.
  Hogy is van ez a vonal-nem-bezárás fidesznyikok?”
 • 4. gabmaster 2011. február 01. 12:38
  „A választások idején is tudtuk sokan hogy a Fidesz sem alkalmas az ország vezetésére, nagyon sokan a kevésbé rosszat akarták választani köztük én is. Igazán jó kormány aki alkalmas és képes lenne vezetni hazánkat olyan nem létezik. Hogy mikor lehet a két jó közül a legjobbat választani? Lehet hogy soha!”
 • 3. Jandex 2011. február 01. 12:07
  „Szerintem itt is csak az látszik mennyire tisztában vannak a feladataikkal,azt sem tudják hány Km vasút van az országban! Hajrá Magyarország,tovább a "zorbáni" (vas)úton!”
 • 2. Goldmund 2011. február 01. 09:39
  „Újraindítjuk a vastúvonalakat! - szólt a kampány. Néhány hónapra újra is indítják.
  Aztán szép csendben újra bezárják. Mint Bajnaiék, akiket szidtak.

  Az föl se merül, hogy mit kéne tenni, hogy az emberek visszaszokjanak a vasútra és újra kihasznált legyen ez vagy az a vonal.
  Hja, kérem, ahhoz gondolkodni kéne, meg kreatívank lenni! Nehéz dolog az, nehezebb, mint parancsszóra megnyomni az "igen" gombot a Parlamentben!”
 • 1. pozdorja 2011. február 01. 09:26
  „Nem! Ez nem vonalmegszüntetés lesz. Azt a szocialista-kommunista-liberálisok csinálják csak. Ez optimalizálás lesz a hatékonyabb működés miatt.
  Komolyan mondom kezd hányingerem lenni a jelenlegi kormánytól. Annyira felbosszantanak hogy agyhalottnak nézik a választóikat.
  Szarjanak sünt! Egyre inkább bebizonyosodik hogy ebenguba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a 41. davosi világgazdasági fórum

Bizakodó hangnemben ért véget vasárnap a 41. davosi Világgazdasági Fórum, a találkozó elnökei… Tovább olvasom