Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hol van a legtöbb állás? Megyénk kínálja a második legtöbb lehetőséget

Budapest után a megyénkben kínálják a legtöbb álláslehetőséget. A legkeresettebb pozíciók a technikailag szakképzett alkalmazottak.
A Workania.hu internetes állásportál(www.workania.hu) munkatársai legutóbbi felmérésükben az álláspiac kínálati oldalát vizsgálták.

A 2011. első tíz hónapjában online megjelent álláshirdetésekről készült elemzésük megmutatja, mely régiókban, milyen területekhez tartozó munkakörökre toboroztak leginkább a cégek az interneten. A hirdetések mintegy 65%-át jelentették meg közvetlenül a munkaadók, a fennmaradó 35% tanácsadó cégek, munkaerő közvetítő irodák által közzétett állásajánlat.

A földrajzi régiók szerinti összehasonlításban azt láthatjuk, hogy budapesti állásokat kínált a hirdetések majdnem egyharmada (30%). Győr-Moson-Sopron megyében lévő álláslehetőségről szólt az ajánlatok mintegy 20%-a, Pest és Csongrád megyei állásokat kínált a hirdetések valamivel több mint 5%-a. Fejér megyéből származott a meghirdetett az ajánlatok 3,2%-a, Vas megyéből pedig 2,5%-uk.

Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Veszprém megyei állásokra vonatkozó hirdetések aránya 1,5-1,5 %. A sor végén Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye található kevesebb, mint 1%-kal.

A pozíciók szintje szerinti összevetés alapján a technikailag szakképzett alkalmazottak a legkeresettebbek az online álláspiacon: az interneten megjelent hirdetések 26,3% vonatkozik ilyen munkakörökre, míg a hirdetések 16,8%-a kínál szolgáltatási szférához tartozó alkalmazotti állásokat. Középvezetői és menedzseri állások betöltését célozza a hirdetések 14,7%-a.

Adminisztratív alkalmazottakat keresnek a hirdetések közel 12%-ában. Az online hirdetések 7%-a vonatkozik segédmunkákra.

A szakterületek szerinti összehasonlítás szerint a vizsgált időszakban a hirdetések 17,4%-a értékesítés, kereskedelem területéhez tartozó álláslehetőségeket kínált, így elmondható, hogy az év eddigi időszakában ez volt leggyakoribb álláslehetőség a világhálón.

Az információs technológiákhoz kapcsolódó állásokra vonatkozott az ajánlatok 10,3%-a, az adminisztráció, a gépipar, a közgazdasági, pénzügyek, könyvelés területére vonatkozott 7-7%-uk. A gyártás, termelés területén kínált állásokat az álláshirdetések 6,5%-a, a szállítmányozás, logisztika területén pedig 5%.

Az egészségügyhöz, szociális ellátáshoz kapcsolódó munkalehetőségeket kínáltak a hirdetések 4,1%-ában, elektrotechnika és energetika területéhez köthető állásra vonatkozott az ajánlatok 3,2%-a.

A Workania internetes állásportál 2006-ban jelent meg az internetes álláspiac hazai mezőnyében, s havi 270 ezres látogatottságával mára a piac egyik meghatározó szereplőjévé vált.

Az oldal legnagyobb hirdetői: az Audi Hungária, a Danone, a Lidl, a Tesco, az Auchan, a Nokia, az Ericsson, a Heineken, a Grafton vagy éppen a ThyssenKrupp.

Az állásportál által működtetett www.fizetesek.hu béranalízis célja: aktuális bérinformációk szolgáltatása a munkavállalók és a munkaadó cégek számára. A felmérés saját ötlet és fejlesztés alapján indult, jelenleg 470 munkahelyi pozícióról és 14 béren felüli juttatásról nyújt folyamatos átfogó információkat.

Magyarország mellett Szlovákiában, Csehországban, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában is elérhető, testvéroldalai hamarosan elindulnak Horvátországban, Lengyelországban illetve Ukrajnában.

A cél, hogy a fizetési felmérés az összes környező és a lehető legtöbb európai országba eljusson, ezáltal lehetőség nyíljon egy globális, egymással kölcsönhatásban álló, átfogó szolgáltatás elindítására, melynek segítségével bármelyik – a rendszerbe tartozó - ország bérinformációi a magyar munkavállalók és vállalatok számára is elérhetőek lesznek.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. tomeklolka 2011. november 25. 14:47
  „kedves Zsudiji!
  Magyarország legnagyobb állásportálja a profession.hu, leginkább őket tudom ajánlani, nekem szerencsére egyszer már bejött. A gyakorlat sajnos a cégek részéről valóban rossz, mindarról, amit mások is írtak korábban (nem válaszolnak a cégek stb...).
  Az értékesítési terület sajnos különössen pejoratív felhangúvá vált az elmúlt években éppen az olyan kóklereknek is köszönhetően, akiről Te is írtál. A legtöbben azon a területen csak jutalékot akarnak fizetni, abban semmi kockázat nincs, így lejáratják a kevés normálisan működő cég renoméját is. Remélem, sikerül megfelelő munkát találnod, nem szabad feladni. És nincs mindenhol protekció.
  üdv”
 • 22. tonybacsi 2011. november 25. 13:08
  „tisztelt jandex
  csak egyet monjál amibe a magyrok élen állnak
  a mezőgazdaságot ne mond,az ipart sem,akkor???”
 • 21. Zsudiji 2011. november 25. 12:34
  „Tomeklolka, kérlek mondj egy- két ilyen komoly oldalt. :) Nagyon jól jönne!!!!! :)”
 • 20. tomeklolka 2011. november 25. 10:18
  „A 18-as hozzászóláshoz.
  Az sem mindegy , hogy az állás, amire jelentkezik az ember, azt hol hirdetik meg. Épp az a portál, amelyikről a cikk is szól (workania), alig rendelkezik valós, saját, és üzleti alapon bekerülő álláshirdetésekkel. Tehát, hogy tartalmat biztosítsanak a gyanútlan álláskeresőnek átvesznek álláshirdetéseket több ezres nagyságrendben ingyen másoktól (pl ÁFSZ-től vagy 1500-at). Ezek fent dekkolnak az oldalon, hogy a keresők elégedettek legyenek, mennyire sok itt a kínálat.... Mi meg jelentkezünk olyan pozíciókra, amiket rég betöltöttek....
  Álláskeresésre is csak komoly portált érdemes használni, ahol a meghirdetett állások valóban léteznek, mert a hirdetések pénzért kerülnek fel, tehát ott kamu helyeket senki sem hirdet meg.”
 • 19. Zsudiji 2011. november 24. 23:36
  „Aniko69 köszönöm, hogy mellémállsz. Sajnos így van, ez ellen nem tehetünk semmit sem. Győri is nehezen talál munkát, nem csak a vidéki!!! Múlthéten voltam értékesítési munkával kapcsolatos, csoportos tájékoztatón plusz interjún. Magát itt telefonosként alkalmazzuk. Akik megjelentek mindenkit felvett, beállított a főnök... maga ez lesz, maga meg az... senkitől sem kérdezte meg hogy kicsoda, milyen végzettsége van. Ja és úgy ült be, hogy jövőhéten menni akar Hawaii-ra, van kedve valamelyik hölgynek vele tartani? Ja meg persze beszélt a szextől kezdve mindenről. Sok pénze van, kihangsúlyozta. Fizuról nem akart beszélni. Nem baj piszkosul örültem neki. (20-an voltunk, másnap 5en jelentünk meg)
  Jutalékos rendszer... sebaj, még az is jó. Csak másnap derült ki a turpisság. Nem bántam meg, hogy mégsem írtam alá azt szerződést.

  Tényleg nagy lelkesedéssel indultam neki az "életnek". Azt hittem, hogy sikerül elhelyezkedni, mert olyan végzettségeim vannak amikkel úgy gondoltam, hogy el lehet. Ja és hogy kihangsúlyozta az egyik, hogy már nem vagyok fiatal (23 évesen) ő ennyi idősen már rég dolgozott.
  Mégis hogyan szerezzek tapasztalatot??? Telnek az évek valóban felejteni fogok. Megértem, hogy tapasztaltat akarnak. De én dolgozni akarok a szakmámban!!!! Nem azért tanultam annyit, hogy kárba vesszen. Elképzelhető, hogy kell egy kis segítség eleinte, de szerintem mindenkinek kell.
  Sajnos, már le kell mondanom róla. Jöhet már tényleg takarítás is, csak már tényleg adjanak és ne verjenek át. :(”
 • 18. miracle 2011. november 24. 22:02
  „Fel nem foghatom, hogy ha az állás már be van töltve, vagy a sógor kapja mindenképp, akkor mi a francnak hirdetik meg egyáltalán?”
 • 17. Anikó69 2011. november 24. 21:44
  „Jól írta le a 10. hozzászóló,Zsudiji,mert úgy igaz minden.Női munka alig van,csak férfiakat keresnek mindig.
  Ami van hirdetve abból nagyon kevés a valódi,sok csak kamus.Már be van töltve az állás amikor kiteszik,csak formaság hirdetés az egész.Fel sem veszik a telefont.Ha véletlen felveszik akkor meg miután kérdezem hogy vidéki létemre van-e esélyem,a válasz mindig "sajnos csak Győrieket tudunk alkalmazni" mondat.
  Jó annak aki soha nem tapasztalta meg a munkanélküliséget.Az olyan el sem tudja képzelni hogy milyen az amikor hiába próbálkozni mindenhol munkáért.Én takarítani is elmennék,csak vennének fel.
  Elvégeztem egy bolti pénztáros tanfolyamot a munkaügyi által,de egy percet sem tudtam vele dolgozni.
  Mindenhol annak van előnye akinek már van gyakorlata.De hogyan legyen valakinek gyakorlata ha esélyt sem kap rá?A vidéki sehol sem előnyös,boltba sem kell.Arról már nem is beszélve hogy a bejárás sem könnyű kezdésre.
  Úgyhogy aki vidéki felakaszthatja magát.Munka csak a városiak számára van,de azoknak se mindnek.”
 • 16. b.a 2011. november 24. 21:07
  „14: Ez itt nem a reklám helye, de fémipari szakma. Igen, 95% alkalmatlan, bármennyire is hihetetlen. Bohócokra, mindent csak megmagyarázni tudó emberekre nincs szükség. Ez van. Életkor teljesen lényegtelen, ha a munkáját "el lehet adni", legalábbis nálunk.”
 • 15. Jandex 2011. november 24. 20:04
  „A mai elvárásoknak megfelelő alkalmazott vagy 20 éves 40 éves gyakorlattal vagy rokon!/ esetleg 11. b.a /”
 • 14. Jandex 2011. november 24. 19:59
  „11. b.a 2011.11.24. 19:09
  A többi meg téged üt?!:))) Ezek szerint 95-96 % nem alkalmas munkára? Milyen szakma lehet ilyen bonyolult?!
  A parlamentbe velük!”
 • 13. miracle 2011. november 24. 19:46
  „Néhány további érdekesség, ami kimaradt.
  A hirdetések 99%-a 5 éves gyakorlatot vár el, ami nyilván van egy pályakezdőnek is.
  A maradék 1% 5 évnél többet vár el.

  100%-nál versenyképes fizetésért dolgozhatsz egy fiatal, dinamikus csapatban.
  Ennek ellenére 0 %-nál tudjuk meg, hogy mégis mennyi lenne az a versenyképes fizetés.
  De 90%-nál biztos lehetünk benne, hogy minimálbér,
  a maradék 10% zsebbe fizet majd;

  86 %-nál hozzánemértő 20 éves HR-lányka fog meginterjúvoltatni.
  Ha miniben és feszülős blúzban mentél, már halott vagy.

  99%-nál nem kapsz róla visszajelzést, hogy nem téged vettek föl.
  1 %-nál kapsz róla visszajelzést, hogy nem téged vettek fel.
  100%, hogy nem téged vesznek föl.”
 • 12. tonybacsi 2011. november 24. 19:39
  „b.a.
  sajnos itt a tuti”
 • 11. b.a 2011. november 24. 19:09
  „Mi folyamatosan keresünk képzett szakmunkásokat. 100-ból maxium 4-5 ember üti meg az elégséges szintet.”
 • 10. Zsudiji 2011. november 24. 18:05
  „tonybacsi már kezdett hiányozni az ilyen szöveg.
  Az olyanokkal nagyon, de nagyon fel tudom magam mérgesíteni. Hogy van munka, aki akar az tud...
  Az ilyeneknek kívánok, de tényleg tiszta szívből.!!!!! Rúgják ki őket és akkor protekció nélkül találnak- e munkát, de tényleg olyat ami fizet is. Könyörgöm akik nincsenek olyan helyzetben, hogy semmi munkahely, semmi pénz!!!! könyörgöm inkább ne mondjanak semmit!!!! Csak az tudja aki munkanélküli és keres munkát!!! Nekem már "izém" tele van mindennel.
  Ja... hogy vannak állások a m.ügyi honlapján!!! (hegesztőktől kezdve mindenféle férfi(!) szakmunkást keresnek.... Na inkább... no comment.”
 • 9. tonybacsi 2011. november 24. 16:35
  „ha felvennének,az lenne a baj,még a végén dolgozni kéne,,,,”
 • 8. Anikó69 2011. november 24. 15:54
  „Munka csak azoknak van akiknek van összeköttetésük,kapcsolatuk.Ha fel is vesznek valahová,előbb utóbb elküldenek mert a régi dolgozók kifúrnak,féltik a helyüket.Betanítást nem lehet várni tőlük mert ha jól tanítana be akkor konkurencia lehetnék számára.Farkas törvények uralkodnak a munkahelyeken.Aki meg nem szimpatikus a régi dolgozóknak,azt kicsinálják,kirúgatják még próbaidő alatt.Az se népszerű a régieknek ha valaki nagyon hajtós,azaz gyorsaságra törekvő mert akkor nekik is növelik aztán a normát,nagyobb teljesítményt követelnek tőlük a főnökök.Én már jártam így.A főnöknek nagyon tetszett hogy hajtok,de a régi dolgozók gyűlölködni kezdtek és mindent elkövettek hogy kirúgassanak.
  Mindenki félti a helyét,ezért mindenre képesek.Odajutott az ország hogy ma a legfontosabb a MUNKAHELY.Minden más csak aztán jön,család,egészség,stb.”
 • 7. zsukov 2011. november 24. 15:05
  „Fabula...”
 • 6. tomeklolka 2011. november 24. 14:48
  „van.
  hozzátartozik, hogy a saját adatbázisukra hagyatkoznak ezekben a felmérésekben, ami általában csak arra a két megyére vonatkozik javarészt, amelyikben napilapjaik is vannak (GSMS, és Csongrád). Tényleges, közvetlen partnereik száma elég csekély.
  Mindezek behatárolják a hirdetők, és az álláskeresők mintavételét is. Magyarán, ezeknek a cikkeknek nagy jelentőséget ne tulajdonítsatok. De a reklámot meg nyomni kell ugye, az se baj, ha esetleg kicsit megtévesztjük az olvasót, az meg hadd gondolkodjon, hogy Ő látja rosszul a világot, vagy a "kutatók" :).”
 • 5. bojtár 2011. november 24. 13:52
  „Még van pofájuk ilyen leközölni?”
 • 4. bellotto 2011. november 24. 12:40
  „Igaz hogy munka mellett(váltanom kell!!!) egy éve nem tudok munkát találni, több képzettséggel és szinte válogatás nélkül jelentkezve. 20 jelentkezésből a keresett 16 esetben nem veszi fel a telefont, e-mailre nem reagál. Maradék 4 meg úgy kezdi létminium..., vagy 450 ft/óra, utiköltség térítés nélkül. Az aki nem mérnö és nem kíván biorobot lenni annak annyi. Kíváncsi lennék egy olyan kimutatásra am az audi mérnökei és segédmunkásait nem tartalmazzák... Esetleg aki tud segíteni írjon vagy hívjon.
  Ottó
  06703644770
  bellotto@vipmail.u”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen gyengült a forint! 310 fölött az euró

A forint stagnált szerda kora estére az euróhoz és a frankhoz képest a délutáni jegyzéséhez… Tovább olvasom