Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Hiteleikre és biztosításaikra panaszkodnak legtöbben az északnyugati országrészben

Az elmúlt hónapokban több száz megkeresés érkezett a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat győri irodájához.

A legtöbben hitelszerződéssel, vagy biztosítással kapcsolatos ügyben térnek be az ingyenes szolgáltatást nyújtó irodába, ahol a szakértő tanácsok mellett a pénzügyi szolgáltatókkal szembeni igényérvényesítéshez is hatékony segítséget kapnak a fogyasztók.

Az elmúlt bő háromnegyed évben félezernél is több ügyfél kereste fel az irodát. Számottevő érdeklődés mutatkozik a fizetési gondokkal küzdők megsegítését célzó állami intézkedések iránt, első sorban az árfolyamrögzítés és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programja érdekli a helyieket.

Mindkét témakörben sok a félinformáció és a tévhit, melyek eloszlatását egyik fő feladatunknak tartjuk. Szép számmal akadnak biztosításokkal kapcsolatos kérdések, problémák is, főleg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és a lakásbiztosítás területén.

Az ügyfelek számára nem csak a tanácsadás, de a különböző kérelmek, panaszbeadványok elkészítéséhez nyújtott segítség is igen hasznos lehet.

Példaként említhető az az eset, amelyben egy ügyfél vitatta a hitelszerződése előtörlesztésével kapcsolatos elszámolást, majd a sikertelen panaszközlést követően az iroda tanácsadójának segítségével a Pénzügyi Békéltető Testülethez fordult, ahol igen kedvező egyezség született, és a helyesbített elszámoláson kívül jelentős kompenzációt is sikerült elérni.

A legtöbben magától értetődőnek tartják, hogy autóvásárlás előtt átnézetik egy szerelővel a járművet, ingatlan vásárlásakor pedig kikérik egy kőműves, vagy építész véleményét, mielőtt döntenek.

Ez a tudatosság a hasonló súlyú pénzügyi döntéseknél kevésbé jellemző, sokan még mindig kizárólag a szolgáltató ügynökére, vagy a banki ügyintézőre hallgatnak.

Épp ezért jelentős eredménynek tartjuk, hogy a tanácsadó irodát egyre többen kifejezetten azért keresik fel, hogy fontos pénzügyi döntéseiket megelőzően független, pártatlan szakember véleményét is kikérjék.

Pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéssel, panasszal érdemes felkeresni a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat helyi irodáját, melynek elérhetősége megtalálható a www.penzugyifogyaszto.hu weboldalon.

A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat működése a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiszabott bírságokból befolyt, a hatályos jogszabályok alapján a Felügyelet által lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján valósul meg.

Olvasóink írták

  • 1. oxana 2013. február 18. 10:51
    „Nagyon jó az ilyen szolgáltatás.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött szerdán a forint

Szerdán napközben 288,62 és 290,53 forint között alakult az euró jegyzése. Tovább olvasom