Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Hátrányos lesz a cégeknek a veszteségelhatárolás módosítása

A veszteségelhatárolás intézményének tervezett szigorítása súlyosan érinti a cégeket.
A veszteségelhatárolás intézményének tervezett szigorítása súlyosan érinti a cégeket, ha az idei adóbevallásnál is a tervezett szabályt alkalmazták volna a társaságok, akkor nem csökkenthették volna 543 milliárd forinttal az adóalapjukat, az adózás előtti eredményüket - írta a gazdaság.hu portál.

Az 543 milliárd forint rekordnak számít, másfélszer több, mint a tavaly leadott, a 2009-es bevallásokban szereplő 367,9 milliárd forint. A gazdasági recesszió idején nagyobbak a tovább vitt vállalati veszteségek, és jobban élnek a gazdálkodók az elhatárolás lehetőségével. Részben ennek köszönhető a társasági adóbevételek idei csökkenése is, mivel jóval kisebb adóelőleget fizetnek be már év közben is a cégek. A jegybank csütörtökön publikált inflációs jelentésében úgy számol, hogy a veszteségelhatárolás szűkítése 22 milliárd forinttal növelheti a költségvetés bevételeit.

A veszteségelhatárolás lényege, hogy a negatív adóalappal záruló üzleti év "eredményét" a következő évek nyereségével (pozitív adóalapjával) szemben el lehet számolni, a veszteségre jutó adót így vissza lehet nyerni.

Olvasóink írták

  • 1. oPTiKa 2011. szeptember 25. 19:41
    „Tessék így munkahelyeket teremteni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalapács alatt a Tesco - Az áruház elárverezi használt eszközeit

A megyében öt áruházat érint az aukció, amely online lesz. Tovább olvasom