Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Három külföldi tévégyárából kettőt bezár a Toshiba

Az alacsony kereslet és az árcsökkenés miatt dolgozókat bocsát el és külföldi tévékészülék-gyártó üzemeket zár be a japán Toshiba.
A kereslet csökkenése miatt tévékészülék üzletágának racionalizálására kényszerül a japán Toshiba. Ennek keretében a folyó április-márciusi pénzügyi év végéig 3 ezer főt, üzletága alkalmazottainak felét elbocsátja, három külföldi üzemének a termelését pedig egyetlen üzembe vonja össze. Megmaradó egyetlen üzemében pedig a gyártást a várhatóan nagy keresletnövekedés előtt álló nagy képátlójú ultranagy-felbontású (4K) LCD képernyők gyártására koncentrálja.

A Toshiba a gyártás összevonásától rezsiköltségeinek a 2012-eshez képest 20 milliárd jenes csökkenését várja a 2015 márciusában záródó pénzügyi évre. Ezzel párhuzamosan tévékészülék-gyártásának kiszervezési arányát 70 százalékra növeli a jelenlegi mintegy 40 százalékról.
A Toshiba Kínában, Indonéziában és Lengyelországban rendelkezik tévékészülék gyártó üzemekkel. Azt, hogy a termelést melyikekben szünteti be és melyikben egyesíti, a Toshiba nem közölte. Az ügyben a jólértesült források szerint azonban a kínai és a lengyelországi üzemet zárja be és az indonéziait tartja meg.

A Toshiba belföldön már korábban felszámolta tévékészülék gyártását.
A Toshiba tévékészülék gyártó üzletága két éve veszteséges. Az idén márciusban zárt pénzügyi évben 50 milliárd jen (112 milliárd forint) üzemi eredmény szintű veszteséget szenvedett el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is London a világ első számú pénzügyi központja

Az alsó tízes mezőnybe kerültek ugyanakkor a közép-európai EU-fővárosok: Varsó a 71., Prága a 73.,… Tovább olvasom