Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Handelsblatt: Győr vidéke igazi feltörekvő térség

Győr egyre fontosabb az anyavállalat, az Audi számára, amely egymilliárd eurós beruházást hajt végre a városban.
Németországban a Handelsblatt című üzleti lap az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójáról közölt portrét kedden, és egy másik cikkben a BayernLB bajor tartományi bank üzleti eredményének alakulásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal, a Spiegel Online pedig a Bándy-gyilkossággal kapcsolatban közölt cikket.

A Handelsblatt Az alsó-szászországi Magyarországról címmel közölt portrét Thomas Faustmannról, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatójáról. A cikk szerzője, Stefan Menzel kiemelte: Győr egyre fontosabb az anyavállalat, az Audi számára, amely egymilliárd eurós beruházást hajt végre a városban.

Győr vidéke "igazi feltörekvő térség", a magyar alkalmazottakat pedig könnyen lehet ösztönözni - fejtette ki a szerző a német autóipari menedzsert idézve. Ugyanakkor a magyar kormány két éve csak negatív színben tűnik fel a sajtóban - tette hozzá, kiemelve, hogy Budapest konfliktusba került Brüsszellel, "kidobta" az IMF-et az országból, a pénzintézeteket pedig Európa legmagasabb bankadójával sújtotta. Az autóipart azonban Orbán Viktor, a "vitatott kormányfő békén hagyja", hiszen szüksége van az olyan cégekre, mint az Audi, mert azok hozzák létre a munkahelyeket.

A Handelsblatt a Jelentősen csökken a tartományi bankok nyeresége című összeállításában az MKB anyavállalata, a BayernB üzletmenetének alakulásával kapcsolatban megjegyezte: a társaság "szinte tehetetlenül reagál" a bankrendszert érő ismétlődő magyarországi "támadásokra". A szerzők, Elisabeth Atzler és Frank M. Drost a BayernB pénzügyi igazgatóját idézve megjegyezték, hogy a "rendkívül kedvezőtlen" magyarországi politikai és gazdasági körülményekre tekintettel nem zárható ki, hogy az MKB helyzete tovább romlik, és emiatt akár újabb tőkeemelésre is szükség lehet.

A Spiegel Online Keno Verseck A romagyűlölet újabb hulláma Magyarországon című beszámolóját közölte. A szerző a Bándy-gyilkossággal foglalkozó írásában kiemelte: "a romákkal szembeni rasszizmus elérte a középosztályt". Kifejtette: a bűncselekmény rendkívüli mértékben felizgatta a közvéleményt és egy egész népcsoport megbélyegzéséhez vezetett. A gyilkosság után mindenekelőtt "szélsőjobboldaliak keltettek cigányellenes hangulatot", és vidéken "ismét masírozni kezdtek a betiltott félkatonai szervezet, a "Magyar Gárda" gységei".

A kormánypárt "ellentmondásosan" viszonyul a romakérdéshez, Orbán Viktor miniszterelenök "például időnként elítéli a romaellenességet (...) de rendszerint hozzáfűzi, hogy +a romáknak+ integrálódni és dolgozni kell" - áll a cikkben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnhet a magyar buszgyártás?

A BKK autóbusz-beszerzésre vonatkozó pályázata egy újabb szög lehet a magyarországi autóbuszgyártás koporsójába: eleve kizárták a magyar gyártású járműveket. Tovább olvasom