Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Gyorsan nőtt a Philips profitja

Az értékesítés 5,621 milliárd euró volt. Az adózott eredmény 176 millió euró.

A holland Philips elektronikai vállalat adózott eredménye 176 millió euró volt a harmadik negyedévben, majdnem négyszerese a második negyedévinek, és háromszorosa a tavalyi harmadik negyedévi 58 milliónak. Az elemzők 45 millió eurós nettó veszteséget vártak a harmadik negyedévről.

Az értékesítés 5,621 milliárd euró volt, ez meghaladta a második negyedévit, de még 11,3 százalékkal elmaradt a tavalyi harmadik negyedévi 6,334 milliárdtól - közölték a cégnél hétfőn, hozzátéve, hogy nem számítanak az értékesítés gyors növekedésére, mert a piacok gyengék. Az elemzők csak 5,38 milliárd eurós értékesítést vártak a harmadik negyedévről.

A második negyedévi adózott eredmény 45 millió euró volt, egy évvel korábban még 735 milliót tett ki. Az értékesítés 19 százalékkal 5,23 milliárd euróra csökkent a tavalyi második negyedévi 6,463 milliárdhoz képest.

A Philips a világ első számú fényforrásgyártója, az egyik a három legnagyobb gyógyászati berendezésgyártó közül és Európa legjelentősebb fogyasztási elektronikai gyártója.

Az első negyedévben 57 millió eurós nettó veszteség volt az egy évvel korábbi, 294 milliós adózott eredmény helyett. Az értékesítés 5,075 milliárd eurót ért el, ez 15 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.
Az eredmény főleg takarékossági intézkedésektől, egyebek között elbocsátásoktól javult a második negyedévben, a harmadik negyedévben már a hatékonyság javítása is érződött, egyebek között Magyarországon is.

A Philips székesfehérvári gyárának hatékonysága 30 százalékkal emelkedett február óta - mondták az üzemben szeptemberben a székesfehérvári polgármesternek. Február óta a Philips új termékek gyártását és végszerelését hozta Székesfehérvárra - egyik legfontosabb, szórakoztató elektronikai termékeket összeszerelő európai központjába -, és csúcsidőszakban dolgozóinak létszáma ismét meghaladhatja a kétezret. A gyár a beszállítókon keresztül 660 embernek ad munkát Székesfehérváron, továbbá több mint 1.500 munkavállalónak Magyarországon.

A cég Tamásiban világítástechnikai gyárat üzemeltet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A valódi verseny csak indokoltan változtatna az áram árán

A GVH úgy véli, a piacot torzító jelenségek felszámolása eredményezne valódi versenyt. Tovább olvasom