Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Győrben rendezik az idei Centrope-csúcstalálkozót

Győr ad otthont május 5-én a Centrope közép-európai regionális együttműködési szervezet idei csúcstalálkozójának.

Győr ad otthont május 5-én a Centrope közép-európai regionális együttműködési szervezet idei csúcstalálkozójának, amelyen az észak-nyugati határaink mentén fekvő tizennégy város és régió vezetői vesznek részt - közölték a szervezők.

A régiós csúcson Bécs, Kismarton (Eisenstadt), St. Pölten, Pozsony, Nagyszombat, Brno, Sopron és Szombathely polgármestere mellett Alsó-Ausztria, Burgenland, Dél-Morvaország, valamint a pozsonyi és a nagyszombati térség tartományi vezetői kiemelt témaként tekintik át az osztrák munkaerőpiac májusi megnyitásával a térségben keletkező lehetőségeket és foglalkoztatáspolitikai feladatokat. Emellett megkezdik a hatékony munkaerő-gazdálkodás és a szakképzési együttműködések kereteinek kidolgozását.

Az osztrák lakosság véleményéről, az üzleti szereplők várakozásairól és a hivatalos politika álláspontjáról Michael Häupl, Bécs polgármestere, valamint Hans Niessl burgenlandi és Erwin Pröll alsó-ausztriai tartományfőnök számol be a résztvevőknek.

A plenáris ülés másik fontos napirendi pontja a térség gazdasági vonzerejének további erősítése lesz. A résztvevők együtt tekintik majd át, milyen közös fejlesztési irányokkal lehet felkelteni az üzleti szféra érdeklődését a régió iránt. Emlékeztetnek arra: az év első felében Magyarország a soros elnöke a 2003-ban alakult, négy állam (Ausztria, Cseh-, Magyarország, valamint Szlovákia) közös határai mentén kialakított Közép-európai Régiónak, a CENTROPE-nak. A szövetségre lépett térségben összesen 6,5 millió ember él.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét magyar bankot minősített le Moody´s

A Moody's kedden hét magyar bankot minősített le azzal indoklással, hogy túl nagy a deviza aránya a… Tovább olvasom