Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Győrben is sokan válnak meg a családi ékszerektől

Megélhetési és hiteltörlesztési gondok miatt egyre többen válnak meg családi ékszereiktől, ennek következtében egyre több városban virágzik az arany- és a drágakőpiac - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

Új ékszerüzletek elsősorban a Dunántúlon, a külföldi vevőkre alapozva nyílnak. A soproni és a győri aranyművesek forgalmát is elsősorban a külföldi kereslet lendítette fel az elmúlt hónapokban.

Új ékszerüzletek nyíltak még az elmúlt időszakban például Pécsett, Zalaegerszegen, a Balaton-parti nagyvárosokban, valamint Győrben. Ezzel párhuzamosan azonban sok helyen megszaporodott a házaló kereskedők és felvásárlók száma.

A lap által megkérdezett egyik ékszerüzlet-tulajdonos szerint sokan vannak, akik engedélyek és szakmai tapasztalatok nélkül próbálják kihasználni az ágazatban rejlő lehetőségeket.

A kereskedő szerint a térség nem egy ajándékboltjában a bizsuk között is árulnak már aranyat "olyan áron, amivel nem lehet versenyezni".

Olvasóink írták

 • 16. Maori 2011. március 09. 07:39
  „andor47
  Te mint a Gengszterváltás nyertese, persze hogy máskép látod a dolgokat. Sokunk számára sok minden nem változott meg az elmúlt hatvan évben. Akkor nem lehetett szabadon külföldre utazni, most meg nincs miből. Akkor tilos volt más véleményt megfogalmazni, most meg senkit sem érdekel. Ezzel asszem a demokrácia minden előnyét felsoroltam. Akkor simán, a havi 1000 Ft.-os fizetésből lakást, családi házat lehetett építeni, ma ott tartunk, hogy a tehermentes ingatlanokat már fenntartani sem lehet. A Gazvezír adó- és családtámogatási reformja miatt, havi 15.000 Ft.-al tudok kevesebbet költeni a gyermekemre, ami tovább fog csökkenni, miután munkanélkülivé tették a hugomat, s a Szél Kálmán terv értelmében ő már csak kolonc a narancsos társadalom nyakán. Egyéb iránt engem nem ért meglepetésként a Gengszterek kisemberek elleni intézkedései, mert én nem csak meghallottam amit nyolc éven keresztül hőbölögtek, hanem megis értettem.”
 • 15. BsBe 2011. március 09. 05:20
  „andor47 2011.03.08. 13:32 eddig sem volt mindenki milliárdos. De de most jött a Fidesz és a 9 hónap alatt kevesebb van nagyon sok embernek a borítékban (számláján) de számottevően emelkedett a gáz (most kaptam meg a számlát, majdnem dobtam egy hátast és most is azon gondolkodom, miből fogom kifizetni) az élelmiszer (jó példa a cukor, de sorolhatnánk) a benzin (aminek az emelkedése miatt szinte mindennek az ára csak nő és nő) egyre több a munkanélküli (pedig új munkahelyeket ígértek, de eddig csak a munkanélküliek számát sikerült növelni) a forint csak esik, (2010. március 256.08 ma: 265.40)
  De lesz új alkotmányunk, új névvel: Magyarországra változtatják a Magyar Köztársaság hivatalos elnevezését. Európában ugyanis mindössze három ország van, amelynek hivatalos elnevezése nem utal az államformára. (Európában csak három másik ország - Románia, Ukrajna és Montenegró - esetében fordul elő, hogy a hivatalos elnevezéséből hiányzik az államforma) mert ez a legfontosabb.
  Ez összefügghet azzal, amit Orbán még 2006-ban mondott, hogy a köztársaság "az csak egy ruha, valójában a nemzet a test, azon a köztársaság a ruha." és ugye a ruháját könnyen levetheti az ember, azaz vajon meddig leszünk köztársaság? már a változások előkészítése folyik?
  Gyurcsány és az öszödi beszéde 0 ahhoz, amit most ezek szeretnének (és fognak is) véghez vinni.”
 • 14. Ddorf 2011. március 08. 18:40
  „a pártok a koronáikat mikor adják már be a zaciba?”
 • 13. kerteszb 2011. március 08. 17:41
  „a magánnyugdíjpénzek "leadásához" még be sem kellett menni a zaciba... azt simán ellopták a narancskommancsok”
 • 12. fortuna54 2011. március 08. 16:33
  „8-as meir.Most te mit akarsz kérdezni,vagy mondani?”
 • 11. tricse 2011. március 08. 16:32
  „Kimoderáltátok pedig a színtiszta igazat írtam és a rendőr nevét meg se említettem csak a bűnözőét! Persze neki jogai vannak most és akkor is azok voltak! Nekem meg jogom volt megfélemlítődni a svéd orgazda által akinél ott voltak a cuccaim! Ehh!”
 • 10. kisokoska 2011. március 08. 14:35
  „Megélhetési gondok? Hiszen új adópolitika van. Nincs megszorítás, csak reform. Ja , nem tudunk megélni, sebaj, képviselőink több beosztást is betöltenek. Ki tudja mit hoz a következő választás.”
 • 9. Pedró 2011. március 08. 14:28
  „6. tricse:
  Most nagyot tévedtél! Van gyerekem és mindent megadok neki. Előző kommentem úgy kezdődött, hogy ÉN, nem úgy hogy a család!
  Mellesleg egy családban nem árt vésztartalék, ha beüt a kraht! Nem a zaci a megoldás, ahol a 150 - 200 éves hagyatékot leadjuk!”
 • 8. meir 2011. március 08. 14:16
  „ez jooooo!
  -"gyorben issokan valnak meg...."-!
  akiktol elloptak egy-egy betores utjan,-azt is hivhatjuk-e "megvalas"-nak??”
 • 7. andor47 2011. március 08. 13:32
  „Igen, persze, eddig minden jó és tökéletes volt, 1945 és 2010 között mindenki nagyon gazdag és boldog volt, de most jött a Fidesz és mindent elrontott 9 hónap alatt. Eddig minddenki milliárdos volt, most viszont már zaciba kell vinni a családi aranyat......... Ennyire nem lehettek demagógok és ostobák.”
 • 6. tricse 2011. március 08. 13:08
  „Pedró ezek szerint neked nincs gyereked! Mert azt ugye nem mondhatod neki,hogy kincsem holnaptól se víz,se villany,de az is lehet hogy ágyad se lesz,viszont itt vannak a nagymama smukkjai nézegesd!Nem egyszerű az élet,olykor fel kell adnunk a ragaszkodásunkat a tárgyakhoz! Nekem is fáj,a mai napig is,de ez van!”
 • 5. bojtár 2011. március 08. 11:54
  „Meg fognak itt még több mindentől szabadúlni az emberek mert az életszinvonalunk olyan stabilan és határozottan zuhan,hogy a 48-as forradalom nem is lessz olyan messze mint azt sokan hiszik.”
 • 4. RUDI 2011. március 08. 10:48
  „Nem is csodálom ,hogy rá kényszerülnek sokan , hogy meg váljanak értékeiktől .Ebben a nehéz világban sajnos a kényszer nagy úr.”
 • 3. Pedró 2011. március 08. 10:07
  „tricse: Én inkább nem eszem, mintsem halott nagyszüleim családi ékszereit zaciba dobjam!
  Inkább vigye a bank a házam de a családi erkjéket, emlékeket nem adom!!!”
 • 2. tricse 2011. március 08. 09:56
  „Hol vannak már a családi ékszerek? Már az emlékük is elhalványult a zacicédula sárgulásával egyenes arányban!:(((”
 • 1. calico 2011. március 08. 09:33
  „"A Fidesz: a családok támogatója, a gyermekek és fiatalok védelmezője, a demográfiai lejtmenet ellenfele,
  a nemzedékek együttműködésének pártja."
  Ez pedig a Viktorka 8. fundamentuma volt/volna/lett volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 ezer forinttal keresnek többet a férfiak

A férfiak jövedelme átlagosan 25%-kal magasabb, mint a nőké: a férfiak átlagjövedelme bruttó 256… Tovább olvasom