Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Glattfelder Béla: minél több helyi értékesítést kellene szervezni

Az önkormányzattal együttműködve minél több helyen rendezzenek helyi vásárokat, biztosítsanak lehetőséget az ottani termelőknek az értékesítésre - hangsúlyozta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára pénteken, sajtótájékoztatón Budapesten.

A szaktárca "Támogassuk a magyar almatermelőket!" mottóval almavásárt szervezett az érintett kerületi önkormányzatokkal a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) székházánál, a József nádor téren.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az idén rekord almatermés van Magyarországon, a termés nehezen értékesíthető, és szerinte ha mindenki egy ládával több almát enne, azzal segítene a magyar termelőknek, a vidéknek.

Glattfelder Béla utalva korábbi európai parlamenti képviselőségére elmondta, hogy Brüsszelben a köztereken minden héten volt helyi vásár. "Az lenne jó, ha Magyarországon is minél több ilyen vásár lenne, a köztereket a pihenés mellett arra is fel lehetne használni, hogy a helyi termelőknek értékesítési lehetőséget biztosítsanak." - fogalmazott.

A Vidékfejlesztési Minisztérium korábban közölt adatai szerint az alma a magyar gyümölcstermesztés egyik legfontosabb ágazata, 2014-ben mintegy 27 600 hektáron 7500 termelő foglalkozik almatermesztéssel. Az idén mintegy 780-800 ezer tonna rekordtermésre számítottak, ami 150-200 ezer tonnával több az átlagosnál.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tejágazat gondjait nagyrészt az áfacsalások okozzák

Egyes nagykereskedők - a laza szabályozás miatt - nem tesznek eleget adófizetési kötelezettségüknek és figyelmen kívül hagyják az élelmiszerbiztonsági előírásokat is - mondta Nagy István államtitkár.
Tovább olvasom