Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Folytatódik az ingyenes képzés női vállalkozóknak

Október elsejéig jelentkezhetnek a női vállalkozók készségfejlesztő ingyenes képzésre - közölte Visegrádi Judit tréner.

A gazdasági minisztérium által a kis- és középvállalkozói célelőirányzatból támogatott térítésmentes képzés október 8-án kezdődik (helyszín: Budapesti Ifjúsági Vállalkozó Központ), és elsősorban a hátrányos helyzetben lévő nőknek nyújt segítséget vállalkozásindításához, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéshez.

Visegrádi Judit elmondta: a tanfolyamon vállalkozói készségfejlesztési, pénzügyi, adózási ismereteket és informatikai felhasználói képzést kapnak a jelentkezők.

A képzésekkel elsősorban azokat a nőket kívánják segíteni, akik tartós munkanélküliek, és kevés az esélyük elhelyezkedni, továbbá önfoglalkoztatók, vagy vállalkozóként szeretnének a továbbiakban tevékenykedni.

A BIVÁK-kal együttműködő Közgazdasági Politechnikum 12 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a gazdasági tárca "Nők vállalkozói készségfejlesztése és képzése, új vállalkozások indítása" című pályázaton a kis- és középvállalkozói célelőirányzatból.

A saját erővel kiegészített 16,6 millió forintos program keretében tavaly októberben lebonyolított első tanfolyamon 37-en kaptak képzést, 20 százalékuk új vállalkozást alapított. Becslések szerint az öt tanfolyamból álló programban mintegy 200-an kapnak gyakorlati információkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliós bírság a fröccskultúra tenderen

A fröccskultúra idei fogyasztói kampányára kiírt tender jogellenes kiegészítése miatt 2 millió… Tovább olvasom