Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Fiókokat zár be a Raiffeisen

A Raiffeisen Bank International a vártnál nagyobb veszteséggel zárta a tavalyi évet. A bank bejelentette, hogy nem fizet osztalékot.
A Raiffeisen Bank International (RBI) nem vonul ki Magyarországról és nem mond le lakossági szolgáltatásokról sem, de csökkenti bankfiókhálózatát és jobban koncentrál majd a vállalati ügyfelekre és a kiemelt magánügyfelekre - jelentett be Karl Sevelda, az RBI vezérigazgatója kedden Bécsben.

A magyar piac sokkal fontosabb annál, minthogy feladjuk - mondta, és megerősítette, hogy a Raiffeisen ésszerűsített univerzális bankként tovább kíván működni Magyarországon.

A vezérigazgató szavai szerint a banknak a megváltozott magyarországi szabályzó környezet miatt kell új stratégiát alkalmaznia.

Megerősítette, hogy - ellentétben az Erste Bank hétfőn bejelentett tulajdonrész értékesítésével - a jelenlegi állás szerint a magyarországi leánybankot teljes egészében meg kívánják tartani. A lakossági banki szolgáltatásokkal kapcsolatban kijelentette, a bank nem kíván lemondani erről a szektorról, ezzel kapcsolatosan további megbeszélések zajlanak Magyarországgal.

Arról, hogy hány bankfiókot fognak bezárni vagy eladni, nem árultak el pontos részleteket.

A Raiffeisen egy sor olyan intézkedésről döntött, amely a javítja a bank tőkehelyzetét. Új célként határozták meg, hogy a bank 2017-re 12 százalékos tőkemegfelelési mutatóval rendelkezzen. Ez az érték 2014 végén 10 százalékos volt. A tervezett lépések érintik az RBI-csoport minden üzletrészét.

A bank eladja a lengyelországi és szlovéniai leánybankjait és a Zuno direktbankját, 2016-ig jelentősen csökkenti vagy feladja az egyesült államokbeli, 2017-ig pedig az ázsiai tevékenységét, az osztrák, szlovák, román, cseh és balkáni piacokon növekedést tervez. 2017-ig Oroszországban és Ukrajnában húsz és harminc százalékkal csökken a mérlegkockázat.

Veszteség a tavalyi évben


A Raiffeisen Bank International (RBI) a vártnál nagyobb veszteséggel zárta a tavalyi évet. A bank bejelentette, hogy nem fizet osztalékot.

A még nem végleges adatok szerint az RBI tavalyi adózás utáni konszolidált vesztesége 493 millió euró volt, nagyobb az elemzők által várt 455 millió eurónál. A cég 2013-ban 557 millió euró nyereséget ért el.

Az adózás előtti tavalyi profit 23 millió euróra zuhant az egy évvel korábbi 835 millió euróról. A bank elsődleges alapszintű - Tier 1 - tőkemegfelelési rátája december végére 10,9 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 10,7 százalékról.

A bank március 25-ére ígérte eredményei részletes ismertetését. Hétfőn közölték, hogy megválnak lengyel és szlovén leánybankjaitól, de itthon is bezárhatnak fiókokat. Ugyanakkor a Raiffeisen Magyarországon szeretné optimalizálni tevékenységét.

Pert veszítettek az állammal szemben


Elutasította a Raiffeisen Bank Zrt. kereseti kérelmét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében, a bank a forintalapú és deviza fogyasztói kölcsönszerződéseinek tisztességességét kívánta bizonyítani.

A Raiffeisen Lízing Zrt. kereseti kérelme is elutasításra került, a lízingcég a forintalapú és deviza fogyasztói kölcsönszerződéseinek tisztességességét kívánta bizonyítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így nyílik az Audi TT Roadster teteje - fotók, videó

Az Audi szokása szerint tesztvezetéssel mutatja be új modelljét, a teljes egészében Győrött készülő… Tovább olvasom