Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Figyelj! Tévhitek a vállalkozások kötelező kamarai regisztrációjáról

Február végéig még legalább 20 ezer vállalkozásnak kell regisztrálnia a megyében.
- Többen hiszik, hogy a mulasztásnak nincs következménye.

A mulasztás önmagában is következmény, hiszen a tiszta, megbízható vállalkozásoktól elvárható a jogkövető magatartás. A regisztrációs adatbázis nyilvános lesz. Mindenki látni fogja, hogy Önök regisztráltak-e.

- Kamarai tagoknak nem kell regisztrálni?

Minden vállalkozásnak regisztrálni kell, a kamarai tagoknak is. Ugyanúgy ki kell tölteni az adatlapot és be kell fizetni az 5000 forintos regisztrációs díjat. A kamara a tagdíjaknál figyelembe veszi azonban az 5000 forint regisztrációs díjat, a tagdíj ennyivel kevesebb lesz.

- Beregisztrálok és kamarai tag leszek?

- Nem. A kamarai tagság egy elkötelezett döntés, amelyet a legkiválóbb
vállalkozások hoznak meg, akár kicsik, akár nagyok. Szándékukban áll, hogy a helyi gazdasági közösségnek, a fejlődésnek motorjává váljanak, tartozzanak egy kreatív, sokszínű csapathoz.

Még több információ és online regisztráció a www.gymskik.hu címen.

Olvasóink írták

 • 17. pancser 2012. március 02. 15:07
  „Ami kötelező az semmit nem ér, azt hiszi valaki, akit 5000 Ft befizetésére köteleztek az nem dühös ? Dehogy nem, elküldték már az egész kormányt meleg helyre.
  Ezek nagyobb rablók minden előző kormánynál, lészen jajgatás és fogaknak csikorgatása egyszer, mert ne feledjék a törökök sem voltak itt örökké. Majd visszamegyünk 1998-ig!”
 • 16. creat 2012. február 22. 11:11
  „Kedves vállalkozótársak!
  Tegyünk már valamit, mert az itteni nemtetszésünk senkit nem hat meg!
  Menjünk az utcára!
  Menjünk a kamarához!
  Menjünk a vállalkozóbarát képviselőnkhöz!
  Ne tűrjünk már!”
 • 15. Alerich 2012. február 22. 10:15
  „A kredenchátú kopasz pénzbehajtót meg a gazdáját feljelentheted,ha elég bátor vagy.Ezekkel mit csinálsz?Maximum a falba rúgsz."Money for nothing".”
 • 14. embertelen 2012. február 22. 08:34
  „Ez egy újabb fideszes pénzlenyúlás, semmi más!”
 • 13. vikri 2012. február 21. 21:01
  „Ez mekkora marhaság!!! Minden cégadat NYILVÁNOS, és ezek az adatok sokkal részletesebben megtalálhatók a mindenki által hozzáférhető adatbázisban!!! Micsoda érvek ezek! Szégyen!
  Én szolgáltataóként (nem "kereskedő" és nem "iparos") egy másik kamarának vagyok a kötelező tagja, ahol szintén fizetek (ennek a összegnek a sokszorosát). A cégadatbázisban pedig minden (több, mint a mostani adatkérő lapon) megtalálható...
  Ez egy újabb LENYÚLÁS!!! Így kell csinálni az emberséges politikát? - Decemberben egy utolsó utáni módosítással került be ez kiegészítés a törvénybe - és persze szokásosan kamarai egyeztetés nélkül. Most meg legyek jogkövető... Undorító!”
 • 12. Vanderer 2012. február 21. 20:23
  „Ez annyira pitiáner lenyúlás,hogy az már kiakasztó.Erre csak a sarc a megfelelő kifejezés.Minden más megfogalmazást,indoklást büntetni kéne.”
 • 11. steke 2012. február 21. 20:23
  „Miért is kell regisztrálni évente 5000 Ft-ért? Ha már nincs kötelező kamarai tagság, fizettessünk évente 5000 Ft-ot csak úgy ! Okos! Nagyon ötletes! Csak így tovább! A bőr alatt van a hús, az inak, a csontok, azt is le lehet faragni! Aztán majd csak elfogy a regisztrálandó vállalkozói létszám!”
 • 10. creat 2012. február 21. 18:40
  „Gab2000
  Egy hivatkozás, ahol leírják a vállalkozások számát.
  http://fn.hir24.hu/vallalkozas/2012/02/08/marciusig-kaptak-haladekot-a-cegek/

  Hogy mire lesz használva? Gondolom ide csurran, oda cseppen, kis prámium, aztán volt-nincs. De hogy ennek a pénznek picit sem lesz köze a gazdaság bármilyen szintű mozgatásához, arra föltennék kisebb összeget!”
 • 9. knifemaster 2012. február 21. 18:34
  „Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását. A kamarai törvény módosítása három lényeges változást tartalmaz:

  A 2012. január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek:

  ? a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni,
  ? a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5 000 Ft kamarai hozzájárulást fizetni. A hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonásra kerül a tagdíjból.
  ? a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.

  A törvénymódosítás nem érinti az agráriumot, vagyis a fő tevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozásokra, a mezőgazdasági termelőkre és az agrárkamarákra nem terjed ki a hatálya.

  Emberek ,diktatúra van.”
 • 8. Gab2000 2012. február 21. 18:20
  „Parragh úr kifizetése így történik burkoltan kérdésem, hány társas és egyéni vállalkozás van Magyarországon na ezt fel kell szorozni 5000 Ft-tal és és nem kis summa minimum 4-5 mrd mire is lesz ez felhasználva”
 • 7. hidas 2012. február 21. 18:13
  „A szép az még az egészben, hogy aki már tagja egy másik szakmai kamarának kötelező jelleggel,(orvosi, ügyvédi stb.) annak is fizetnie kell. Ez egy újabb adó csak más névbe csomagolva! Disznóság!!!”
 • 6. geza11 2012. február 21. 16:57
  „T. creat! Azt is gyengén magyarázták ki, hogy miért fizetsz idén!(Létrehozzák az adatbázist-jobbgomb,másol...)
  De jövőre v. azután, akinek nem változik adata, telephelye....Na akkor mire hivatkozva nyúlnak le...?!
  Bár az étvágy kreatívvá tesz!!!”
 • 5. creat 2012. február 21. 16:54
  „Kisebb összegben lefogadnék, hogy aki nem regisztrál, azt meg fogják keresni! Tehát akkor van listájuk. Namármost az vagy nyilvános adatbázisból van vagy kubatov-lista!
  Egyébként, ha már ennyire fontos nekik minden vállalkozás, ugyanmár egy kis levelet kiküldhetnének a vállalkozóknak, hogy ez az ábra, ugyanmár fizessen be 5000 ezer forintot! Tudom, a törvény nem ismerése nem mentesít! Egyébként a kamara mint önszerveződő (?) társaság hatóságnak minősül?
  Egyszer már volt ilyen kötelezősdi. Hát bizony szolgáltatást nem kaptam! Hát bizony érdekképviseletet nem kaptam! A vállalkozásokat segítő (törvény)javaslatokat nem láttam! Most vajh mi lenne jobb?
  De még csak magyarázatot sem olvastam- bocs a Volánvilit kivéve, amit meg mondott az úgy baromság, ahogy van- hogy ez mire lenne jó!
  Arra gondoltam most dühömben, hogy inkább nálam regisztráljon minden vállalkozás! Én tized áron, azaz 500 forintért mindenkit beírok egy adatbázisba, és pont ugyanazt a szolgáltatást fogom nyújtani! Szerintem tök jó ajánlat!
  Ha valaki olvasott már arról, hogy mit adnak ezért az 5000 ezerért, segítsen már! Előre is köszi!
  Én bent lennék minden megmozdulásban, mert a hócipőm már tele!
  Ne tűrjük már az ámokfutást!
  (a kommentjeimet egy ideje elmentem, mert volt, hogy töröltek belőle)”
 • 4. creat 2012. február 21. 16:30
  „1. Semmiféle szolgáltatást nem kapok érte. A szolgáltatást nélküli befizetést adónak hívják!
  2. A vállalkozás nyilván van tartva a Cégbíróságon. A vállalkozás nyilván van tartva az adóhivatalnál. Minden évben be kell nyújtani a cég társasági adóbevallását. Minden évben be kell nyújtani az éves mérleget.
  Szerintem mindezekből igazán látszik, hogy az a vállalkozás még létezik, még épp lélegzetet vesz.
  Mi a bánatnak akar még a kamara is nyilvántartani, mikor a fenti nyilvántartások is nyilvánosak. Olvassák már ki onnan!
  3. A minap a Volánvili nyilatkozta a Helyi Témában, hogy ebből akarják megtudni, melyik vállalkozás működik! Köszi!
  4. Kb 600-700 ezer vállalkozás van ma az országban. Egyszerű számtanpélda, hogy ez a SEMMIÉRT írd és mondd, 3 milliárd tiszta forint a kamaráknak!
  5. Nálam a jogban járatosabbak segítsenek! Az államigazgatási törvény szerint nem kérhetnének olyan adatot, ami nyilvános adatbázisból beszerezhető? Segítsetek!
  6. Meddig tűrjük még az ámokfutást?”
 • 3. Stewe69 2012. február 21. 16:12
  „Újabb lenyúlás! Semmit nem kapsz érte! Felháborító!!!”
 • 2. arrabonem 2012. február 21. 16:06
  „A kamarai tájékoztatás alaposan leírja, hogy március 1-ig regisztrálni kell, meg, hogy a benyújtott kérelmek elbírálása csak az 5000 pénz befizetése után lehetséges. Ez így jól hangzik, de a hivatkozott törvény szövege szerint "A kamarai hozzájárulást a tárgyév március 31-ig kell megfizetni a kamarai nyilvántartást vezető területi kamara részére."”
 • 1. bojtár 2012. február 21. 15:47
  „Ember már lassan magyar vállalkozó sincs 2011 évben a végzett fiatalok 95% nem mert vállalkozásba kezdeni!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázz munkahelyteremtésre!

Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahely-teremtő beruházás támogatására. Tovább olvasom