Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Felszámolják a Praktiker AG-t

Nem sikerült befektetőt találni a német Praktiker AG megmentésére, ezért felszámolják a céget.
Nem sikerült befektetőt szerezni a németországi Praktiker barákácsáruház-hálózat üzemeltetésének folytatására, ezért a márkát kivezetik a piacról - közölték szerdán a Praktiker AG csődgondnokai, megerősítve a Die Welt szerdai számában megjelent értesülést.

A 130 németországi Praktiker áruházban a jövő hét végén elkezdődik a végkiárusítás. Egyes áruházak értékesítéséről még zajlanak a tárgyalások, ezek barkácsáruházként, esetleg más profilú áruházként működhetnek tovább új tulajdonos irányítása alatt. A Praktiker árukészletére és a hálózat egészének üzemeltetésére azonban nem jelentkezett befektető, a végkiárusítást így valamennyi üzletben elkezdik - közölték a Praktiker AG szanálásával foglalkozó úgynevezett ideiglenes csődgondnokok, Christopher Seagon és Jens-Sören Schröder. Az áruházakban foglalkoztatott 5330 embernek egyelőre nem mondanak fel - tették hozzá.

A konszernhez tartozó Max Bahr áruházlánc átvételéről több szakmai és pénzügyi befektetővel tárgyalnak. A befektetőket a kezdettől fogva Max Bahr áruházként működő 78 üzlet és az az 54 egykori Praktiker áruház is érdekli, amelyeket az utóbbi hónapokban csatoltak a Max Bahr-lánchoz, így komoly esélye van annak, hogy tovább működik a hálózat és megmaradnak a munkahelyek - áll a közleményben.

A Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. szerdán az MTI-vel közölte, hogy "a Praktiker AG csődhelyzetének alakulása továbbra sem érinti a Praktiker magyarországi áruházainak működését. A Praktiker konszernen belül a külföldi leányvállalatok önálló cég, a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartoznak, amely továbbra sem érintett a csődeljárással. A tény, hogy újabb fejlemények vannak a Praktiker AG csődhelyzete körül, az a korábbi történések folyománya és a németországi hálózatra korlátozódik" - emelte ki a társaság.

A Praktiker AG 2012-ben 3 milliárd euró árbevétel mellett 190 millió euró veszteséget szenvedett el, az idén júliusban pedig bejelentette, hogy fizetésképtelenné vált.

Az 1200 főt foglalkoztató magyar érdekeltség 2012-ben 27,7 milliárd forint árbevétel ért el, vesztesége pedig 2,5 milliárd forint volt, ami 600 millió forintos csökkenés 2011-hez képest. A magyar cég a gazdasági válság miatt, 2008 után veszteségbe fordult, de már lábal ki belőle. A jelenlegi veszteséget képes kezelni - hangsúlyozta júliusban Karl-Heinz Keth, a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisvállalkozások külpiacra jutását segítik

Csütörtökön délelőtt kezdődik Győrben, az iparkamarai székházban az Enterprise Europe Network… Tovább olvasom