Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Fellendülés gyenge lábakon - Elemzés

A Fed változatlan szinten (0-0,25%-on) hagyta az amerikai irányadó kamatszintet. Elemzés: szeptember 1-7.

A Fed a múlt héten tette közzé az augusztus 11-12-én tartott kamatmeghatározó ülésen készült jegyzőkönyvet. Mint ismeretes, a Fed változatlan szinten (0-0,25%-on) hagyta az amerikai irányadó kamatszintet, és folytatódik állampapír-vásárlási program is, melynek határidejét szeptember végéről október végére módosították.

Az amerikai jegybank irányítói szerint a gazdaság kilátásai javultak az előző ülés óta, a recesszió a végéhez közeledik az USA-ban. Az év második felében már élénkülés következhet be az amerikai gazdaságban, melynek mértéke azonban még nem lesz túl jelentős. Jövőre, legfőképpen ha a fogyasztás úgy alakul, akkor tovább erősödhet a gazdaság. Az FOMC egyes tagjai szerint azonban a fellendülés igencsak gyenge lábakon áll, így annak is fennáll a veszélye, hogy újra recesszióba kerüljön az amerikai gazdaság.

További kockázatot jelent, hogy a dezinflációs időszak folytatódik. A kilátások tehát továbbra is bizonytalanok – megítélésünk szerint a fő veszélyt a növekvő munkanélküliség és az emiatt lanyha fogyasztási kedv jelenti.

A Buda-Cash részletes elemzése szept. 1-7. >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentek az árak Szlovákiában

A szakértők drágulást vártak. Az élelmiszer és a szesz is olcsóbb lett. Tovább olvasom