Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Fals előrejelzés: növekedés helyett csökkenés - 9,4 százalékot tévedett a kormány

A kormány 6,9 növekedést jelzett, ehelyett 2,5 százalékkal csökkenek a beruházások az országban.
Amíg a környező országokban idén 4-8 százalékkal nőnek a beruházások, addig Magyarországon 2,5 százalékkal csökkennek, miközben a kormány 6,9 százalékos növekedést jelzett - idézte a Pénzügykutató előrejelzését szerdai számában a Napi gazdaság.

Ez a versenyképesség romlásához vezet - állapítja meg a kutatóintézet.
A bankszektor eredménye már tavaly gyakorlatilag nulla volt, így a végtörlesztésekkel kapcsolatos döntés, amely megközelítőleg 250 milliárd forint veszteséghez vezet, tovább nehezíti a hitelezést.

A Pénzügykutató prognózisa szerint idén 1,5 százalékkal, jövőre 1 százalékkal nő a GDP.

Olvasóink írták

 • 11. dorombolok 2011. szeptember 30. 20:36
  „Amint Gyurcsány szabadul az ügyészségtől sürgősen el kell menni egy hazugságtanfolyamra Orbánhoz.Ott megtanulhatja , hogy hogyan kell a vakondtúrást eladni magassági világcsúcsnak.”
 • 10. zakarias3 2011. szeptember 29. 18:20
  „Westi,Nasi,Rommel,várjuk a megtisztelő hozzászólásokat!”
 • 9. iux 2011. szeptember 29. 13:25
  „Szerintem nem tévedtek,hanem hazudtak!A kettő közt óriási különbség van!”
 • 8. BsBe 2011. szeptember 29. 10:01
  „és a beruházások még tovább fognak csökkenni. Egy olyan országban ahol nincs jogbiztonság, mert a törvényeket akár visszamenőleg is meg lehet változtatni, ahol a befektetők nem érezhetik biztonságban a befektetésüket, oda nem fognak menni. Nem vagyok szakértő, de ennyit még az is tud,aki nem foglalkozik ezzel.
  A kormány a végtörlesztésekkel lehet, segített a jómódú réteg gondjain - mert azok, akik valóban nem tudják a megemelkedett lakáshitelt fizetni, azok nagy része feltehetően nem tud végtörleszteni. Kevés lehet azok száma akik akik élhetnek majd adósságuk rögzített árfolyamon történő egy összegű végtörlesztésének lehetőségével, mert bajban ,,a cihából is előkerül ez, az". Valószínű, hogy az a cihát már kiforgatták ezek az emberek. Viszont sok fiatal, gyermekes pár mögött nem áll olyan keresetű család, amely csak úgy "összedob" pár tíz millát.
  A kormány javaslata a devizahitelek végtörlesztésér valójában és elsősorban több politikusnak jöhet jól, csak a Fidesz 225 tagú parlamenti képviselőcsoportjából 152 főnek van hitele, mintegy 1,5 milliárd forint értékben. Az 58 fős MSZP-frakcióból 37 politikusnak van hitele, a jobbikos, LMP-s, KDNP-s képviselőknek pedig a fele fizet vissza valamilyen banki kölcsönt. Azt a javaslatot, hogy állami vezetők és az országgyűlési képviselők ne élhessenek a lehetőséggel, természetesen elvetették, mert noha kétharmaduknak van adóssága, még a feltételezés is sértő, hogy saját érdekükben találták volna ki a végtörlesztést, mint lehetőséget, mellyel a képviselők mintegy 549 millió forintot takaríthatnak meg.
  "a magyar Napóleonnak igaza lesz" amikor azt állította, hogy a külföld a döntés miatt támadni fogja Magyarországot, de Budapest kibírja azt. Végül a bankok is megbékélnek a veszteségekkel, a helyzettel, hiszen túl sokat fektettek már be Magyarországon, és nem tudnak csak úgy elmenni, s beruházásaikat csak áron alul tudják eladni. A jövőben azonban problémák lehetnek az új beruházásokkal - fejti ki a lap. Hozzáteszi: talán a kínai és az orosz beruházók hajlandóak lennének a beruházások megvételére.
  és akkor jön a kánaán.....”
 • 7. bojtár 2011. szeptember 29. 08:24
  „nem,nem az emberek a hülyék.”
 • 6. oPTiKa 2011. szeptember 29. 08:18
  „Ehhez egy kommentár Sz. Petikétől: Pedig nekem van igazam. Az apukám is megmondta, pedig ő matektanár, Marx egyetemi diplomával. Megtanította nekem, hogy 1=2, most meg hogy a -2,5 = 6,9 . Nem értitek? Petike”
 • 5. Lone_wolf.. 2011. szeptember 28. 23:38
  „Köszönjük viktor.”
 • 4. pozdorja 2011. szeptember 28. 14:27
  „Szép dolog az ország pénzügyi függetlensége! Igaz hogy gyakorlatilag vissza kell térnünk hozzá a középkorba, de legalább a miénk.”
 • 3. dorombolok 2011. szeptember 28. 13:49
  „Tévedtek ezek már nagyobbat is!”
 • 2. morz 2011. szeptember 28. 11:59
  „Ezért is a Gyurcsány a hibás?”
 • 1. fl 2011. szeptember 28. 10:48
  „Ezt valaki megmutathatná a kormány bohócának is (Sz. Péter), mert az Mtv reggeli műsorában pont azt ecsetelte, hogy mennyire jó úton vagyunk a beruházások és munkahelyteremtések terén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb adóemelések jönnek? - Autót se vegyünk ezután?

További adóemelések: a regisztrációs adónál, a gépjármű-átírás utáni illetékfizetésnél és az üzleti… Tovább olvasom