Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Ezt lépi a Spar és a Tesco a vasárnapi zárva tartásra

Franchise-hálózatának bővítésében látja a "csodafegyvert" a Spar. A Tesco pedig a webáruházban.

Ezt lépi a Spar a vasárnapi zárva tartás ellenA Spar üzletlánc elsősorban franchise üzletek nyitásában gondolkozik, ezzel kimondva-kimondatlanul azt igyekszik elérni a cég, hogy a vasárnapi zárva tartás, illetve a megemelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj hatásait csökkentsék – írja a Pénzcentrum.

A cég friss tájékoztatása szerint jelenleg 24 franchise-partnerük van, az ígéretek szerint jelentősen növekedni fog ez a szám 2015-ben, előkészítő tárgyalások folynak a jelentkezőkkel. A Spar már korábban közölte, hogy a franchise-hálózat bővítését tervezi, ám most további részleteket közöltek.

Az érdeklődést jól mutatja, hogy a vállalaton belül 70 dolgozó jelentkezett, hogy ők is átvennének vállalkozóként egy-egy ilyen egységet. A jelenlegi OMV-kutakon működő Express-üzletek mellett újak nyitását is tervezik (a benzinkutatnak nem kell bezárniuk vasárnap). Heiszler Gabriella cégvezető az áruházlánc szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: az idei évben 55 millió eurót tudtak beruházásokra fordítani, ezekkel (is) 800 munkahelyet teremtettek Magyarországon. Az áruházláncokat érintő megszorítások miatt biztosan kevesebb beruházási keretük lesz 2015-re – 25 millió euró –, de például a saját húsüzemüket a nehéz körülmények ellenére tovább fejlesztik.

Emellett számításaik szerint 800 munkahely nem jön létre jövőre a beruházások elmaradása miatt.

Ezt pedig a TescoA Tesco nyitva marad vasárnap – csak másképp: a vasárnapi boltzár ellenére elérhetőek lesznek aznap a lánc termékei. Az online üzletek ugyanis nyitva lesznek, a vasárnapi boltzár pedig felpörgetheti az online kereskedelmet, amiben a Tesco vetélytársai előtt lépett. Nem véletlen, hogy az Auchan is jelezte, hogy létrehozza az online boltját.

Vélhetően a webbolttal szintén rendelkező CBA, valamint a kisebb szereplőnek számító, ám a házhozszállítást szinte elsőként megindító GRoby is jobban koncentrál majd a meglévő webboltjának fejlesztésére. A webáruházak nyitása mellett mozgóboltok megjelenése és elterjedése sem kizárt. Egy lehetséges forgatókönyv a Mindenár.hu-tól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alacsonyan marad a diákhitel kamata

A diákhitel1 aktuális kamatlábát 5,75 százalékban, a diákhitel2 kamatát pedig 7 százalékban… Tovább olvasom