Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Euromoney - Az OTP a legjobb bank

Az idén is az OTP Bankot választotta a legjobb magyar banknak a londoni Euromoney gazdasági magazin, amely minden évben globális pénzintézeti rangsort állít össze.
 
A legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi szakfolyóirat csütörtök este, az immár hagyományos júliusi londoni gálaesten hirdette ki az idei legjobbak listáját. Az Awards for Excellence 2010-hez fűzött elemzés szerint jóllehet az OTP megszenvedte a közép-kelet-európai térségben működő érdekeltségeinek tavalyi gyenge teljesítményét, magyarországi banki tevékenysége azonban "figyelemreméltó mértékben ellenállónak bizonyult" az általános térségi visszaesés közepette.

Az OTP Bank vezető pozíciója változatlanul "kikezdhetetlen" a hazai piac csaknem minden szektorában. Piaci részesedése tavaly 2,5 százalékponttal 26,3 százalékra nőtt, és a pénzintézet megőrizte domináns helyzetét a lakossági bankpiacon, ahol a betétállomány 29,2 százalékát, a kinnlevőség-állománynak pedig a 26,7 százalékát kezelt - áll a Euromoney indoklásában.

A folyóirat kiemeli, hogy az OTP a vállalati szektorban is terjeszkedett, pedig ez korábban tevékenységének gyengébb területe volt.

A Euromoney e globális rangsorokban már több éve rendre az OTP Bankot nevezi meg a legjobb magyar banknak. Az egyik korábbi Awards for Excellence-ben a pénzügyi magazin azt írta, hogy az OTP "valószínűleg Kelet-Európa legnagyobb üzleti sikersztorija", a két évvel ezelőtti listán pedig a közép-kelet-európai térség legjobb helyi egyéni bankja címet is megkapta a magyar pénzintézet.

Az idei globális banki ranglistán a Société Générale lett a legjobb bank a közép- és kelet-európai piac egészén.Az indoklás szerint a francia bankcsoport az elmúlt évtizedben "lassan, de biztosan" figyelemreméltó működési hálózatot épített fel a térségben, s ma már olyan versenytársakkal rivalizál, mint a Raiffeisen International. A SocGen Oroszországban immár a legnagyobb külföldi bankcsoport, de jelen van olyan "peremvidékeken" is, mint Fehéroroszország, Grúzia, Macedónia vagy Moldávia. Összesen 18 közép- és kelet-európai piacon működnek SocGen-fiókok, 11 millió ügyféllel - áll a Euromoney ismertetésében.

A közép-kelet-európai térség legjobb általános befektetési banki teljesítményét tavaly a Crédit Suisse nyújtotta, a térség vállalati egyesülési és akvizíciós piacán (MÚA) pedig a Bank of America Merrill Lynch volt a legjobb.

A globális felzárkózó térség legjobb bankjává az idén az HSBC-t választották a Euromoney szakértői, kiemelve: a bankcsoport konszolidált alapszintű eredményének több mint 80 százaléka a feltörekvő országcsoportbeli tevékenységből eredt. Az HSBC feltörekvő piaci eredményessége még ahhoz is elegendő volt, hogy a bank az észak-amerikai piacon elszenvedett hatalmas - adózás előtt számolva 4,05 milliárd dolláros - vesztesége ellenére is összességében profitot termeljen - áll a Euromoney indoklásában.

A londoni szakfolyóirat idei globális Awards for Excellence-listáján a világ legjobb bankja a Crédit Suisse lett.

Olvasóink írták

  • 2. Soleur 2010. július 13. 17:51
    „Szeg?ny Magyarorsz?g! Ha ez a Wucher a legjobb akkor milyen a többi?”
  • 1. Tmoha 2010. július 12. 16:30
    „Azért ne felejtsük el, hogy jó pár évvel ezelőtt kötelezték a közalkalmazottakat arra, nyissanak számlát az OTP-nél, és odakapják a fizetésüket. Kiváncsi lettem volna, saját szervezésben mennyi számlatulajdonost tudtak volna beszervezni! Így könnyű a pénzügyi " versenyben" jónak lenni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kik a leggazdagabb vállalkozók a megyében?

Megyénkben egyre inkább "szaporodnak" a milliárdosok – ez derül ki a leggazdagabb magyarokat összesítő legfrissebb kiadványból. Tovább olvasom