Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Érdekelnek a férfias munkák? Lányok a műszaki pályán Győrben

Ismert győri cégeknél, játékos formában ismerkednek meg a hölgyek a férfias szakmákkal - hátha kedvet kapnak hozzájuk!

Ha még nincs határozott elképzelésed továbbtanulási szándékodról és későbbi foglalkozásodról, ha nem tudod, milyen munkalehetőségek várnak Rád, mi segítünk pályaválasztási döntésed meghozatalában.

Jelen programunk részeként szeretnénk olyan műszaki szakmákat és munkaterületeket bemutatatni számodra, melyekre lehet még nem is gondoltál.

Amennyiben csatlakozol programunkhoz, bepillantást nyerhetsz Győrben, évtizedek óta eredményesen működő, modern munkakörülményeket biztosító fémipari cégek mindennapi gyártási folyamataiba, játékos projektmunkán keresztül tapasztalhatod meg a termelési logisztika sajátosságait, továbbá kipróbálhatod képességeid egy fémipari munkakörben és részt vehetsz saját fém ajándéktárgyad elkészítésében.

A program megvalósítását támogató szakmai partnerek: Borsodi Műhely Kft., Jankovits Hidraulika Kft., Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium, Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék.

Céglátogatások

Családi vállalkozásként indult, dinamikusan fejlődő hazai cégek gyártásába nyerhetsz betekintést.

Szeptember 27-én 13:00 órai kezdettel a Borsodi Műhely Kft. győri telephelyén (9027 Győr, Juharfa u. 8.) majd azt követően 14:15-kor Jankovits Hidraulika Kft. üzemében (9027 Győr, Juharfa út 20.), hogy megismerhesd, milyen fémipari munkahelyek várnak Rád is a jövőben.

Javasolt megközelítés: Helyi buszközlekedés esetén 15-ös számú járat. Indulás Révai Miklós utcából 12:30-kor. Leszállás 11:58 perckor az Ipari Park, Innonet központ megállóhelynél, majd gyalogosan 2 perc.

Legyél részese egy feledhetetlenül izgalmas és szórakoztató LEGOsztika csapatjátéknak október 3-án délután 15:00 – 17:00 óra között, melyben a termelési logisztika sajátosságait ismerheted meg.

A GrEta terepasztal olyan interaktív termelési logisztikai szimulációs környezet, amelyben a négy játékos (és a négy megfigyelő) testközelből, cselekvésen keresztül szerezhet élményeket a csapatmunka és a hatékony anyag- és információáramlás tervezése és szervezése terén.

Helyszín: Mobilis interaktív kiállítási központ és tudományos játszóház (Győr, Vásárhelyi Pál utca 66). Az épület Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok mögött található.

Javasolt megközelítés: helyi buszközlekedés esetén 11-es számú járat, amely 15-20 percenként közlekedik iskolás napokon Marcalváros-Bácsa útvonalon. Leszállás a Széchenyi István Egyetemen megállóhelynél.
Tedd próbára képességeid egy fémipari munkakörben!

Délutáni szakkör jellegű foglalkozások keretében ismerkedhetsz meg a CNC forgácsoló szakma szépségeivel Lukács Sándor Szakképző Iskola tanműhelyében (9027 Győr, Mártírok útja 13-15.) november 4. és 6. délután 14:00 órától.

A gyakorlati napok tervezett tematikája1. foglalkozás (45 perc) – 2013.11.04. 14:00
CNC technika fejlődési története
Alkalmazási területek
Méretmegadási módok
Gyakorló feladatok
2. foglalkozás (45 perc) - 2013.11.04. 14:55
Koordináta rendszerek
Nullpont, nullponteltolás
Szerszámkorrekció
Szabványos kódok
3. foglalkozás (45 perc) - 2013.11.06. 14:00
Gépismeret, munkavédelmi szabályok/oktatás
CNC oktatógépek felépítése, működése
Szimulációs szoftver bemutatása
4. foglalkozás (45 perc) 2013.11.06. 14:55
Konkrét feladatok megoldása oktatói segédlettel, szimulációs szoftver használatával
Programok tesztelése, szimuláció
Munkadarabok legyártása CNC megmunkáló gépek segítségével
Összegzés, tapasztalatok megbeszélése.
 Javasolt megközelítés: Helyi buszközlekedés esetén 14-es számú járat, amely iskolás napokon 13:00 és 14:00 között 10 percenként közlekedik Marcalváros-Adyváros-Gyárváros-Belváros-Sziget útvonalon.

Leszállás Mátyás király tér megállóhelynél, onnan gyalog 3 percre található a szakképző iskola.

A programokon való részvétel ingyenes, azonban hogy megkönnyítsd szervezési munkánkat, küld el roland.dancsecs@pannonnovum.hu e-mail címre neved és iskolád, valamint annak a program(ok)nak a nevét vagy sorszámát, amelyiken részt szeretnél venni:

1. Céglátogatás
2. LEGOsztika csapatjáték
3. Szakkör jellegű foglalkozás

A programra jelentkezni szeptember 24-ig lehet a roland.dancsecs@pannonnovum.hu e-mail címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhány fillérrel változott a forint árfolyama

Alig változott a forintárfolyam, az eurót a 300-as forintjegyzés közelében, 299,52 és 299,87 között… Tovább olvasom