Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Eltűnik a pénzünk: egyre több bankkártyacsalás

Citibanknál, az MKB-nál és a CIB-nél a csalások toplistáját a bankautomatás kártyamásolás vezeti.

Egyre több Magyarországon a bankkártyacsalás; a legtöbb gondot a klónozott plasztikkártyák okozzák - írja a Napi Gazdasági hétfői száma.

A lap összeállítása szerint a Citibanknál, az MKB-nál és a CIB-nél a csalások toplistáját a bankautomatás kártyamásolás, az adatszerzés vezeti. A K&H-nál ehhez hozzájön még az internetes tranzakciós csalás is.
Az Erste és a Raiffeisen bankoknál is az internetes csalás a legtöbb. Az OTP-nél is ez jelenti a legnagyobb problémát, de a bank tájékoztatása szerint elsősorban külföldön történik a bankkártya adatok megszerzése és a visszaélés, Magyarországon elenyésző a számuk.

A Napi Gazdaságnak nyilatkozó pénzintézetek egyöntetűen állították, hogy napjában többször ellenőrzik atm-jeiket. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy az ügyfelek minden esetben győződjenek meg arról, nincs-e valami szokatlan az automatán mielőtt a tranzakcióhoz kezdenek.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Joel 2009. november 29. 15:18
  „Nem használom bankkártyát, sokaltam az éves díját. Szerencsére kp-ben kapom a fizetésemet.”
 • 25. janika 2009. november 27. 18:40
  „Szerintem már nincs kanizsai bútor betegségük a banknak! Sőt a hasmenés elleni gyógyszert szedik. Mi lesz velük, ha a kölcsönökkel tartozók zömét perelniük kell? Hogy fogják győzni? Lehet, hogy eladják az adósleveleket a maffiának és kezdődik az adósok kiirtása? Lehet, hogy ez volt a végcélja az olcsó kölcsönökkel való beugratás? Csak nem kezd befuccsolni a valuta üzérkedés?”
 • 24. VJack 2009. november 24. 21:29
  „Agent, nem esz meg, miért tenni. Inkább elveszi a pénzed jó részét, ahogy eddig is tette. Te pedig hidd azt, hogy a hatalom jó és érted van. :)”
 • 23. Agent 2009. november 24. 10:17
  „szerintem nézzetek kevesebb amerikai filmet:):) Szinte látom, ahogyan a gonosz hatalom adatokat gyűjt rólam, amikor valahol kártyával fizetek, aztán lecsap és megesz, hamm hamm....paranoia.”
 • 22. VJack 2009. november 24. 00:05
  „Hogy lehet olyan hülye az ember, hogy a teljes életét átvilágítva odateszi a hatalomnak? Nevetséges. Eljön majd az idő, hogy a gyereknek adott zsebpénz után is automatikusan megy az adó az államnak. Nem így lesz? Aki azt hiszi, hogy a hatalom kapzsisága önszabályzó, nagyon téved. Ha lehetősége lesz kétszer ennyit elvenni az emberektől, akkor meg is teszi, és még felelőtlenebbül szórja majd el.”
 • 21. Powerarc 2009. november 23. 22:56
  „Egyszer akkor is fel kell venni pénzt, tehát infóhoz abból is lehet jutni, ki mennyit költhet egy hónapban. Aztán meg hiába fizet készpénzzel, az is nyomon követhető. Csomó helyen van már kamera is, úgyhogy megfigyelni így is lehet az embereket.”
 • 20. info2009* 2009. november 23. 21:40
  „Amikor megjon a fizetes, vegyuk fel azt a kezpenz mennyiseget, amire szuksegunk van a honap folyaman. Fizessunk kezpenzzel mindenhol. A havi szamalakt lehetoseg szerint egyenlitsuk ki automata atutalassal. Ne hasznaljunk hitelkartyat, mert barmelyik etteremben, boltban, tankolasnal lehuzzak az adatokat es mar meg is van a csalas.
  Tehat terjunk vissza a keszpenzre.

  Az EU-ban azt akarjak elerni, hogy mindenki mindenhol kartyaval fizessen (teheat jobb a bunozoknek) tovabba tudjak, hogy hol, mikor, mit csinalunk, vasrlunk, hol jarunk stb.”
 • 19. miracle 2009. november 23. 18:48
  „Nem a pénzfelvételre gondoltam, hanem a bütykölés idejére, tehát amíg elhelyezik a nyílásban a saját leolvasójukat.
  Ezzel együtt is azt mondom 0 fantáziája van a gyártóknak.
  Egy-két ötlet:
  Én pl kapásból 7-8 kameraablakot terveznék rá, aztán találja ki melyik mögött van, vagy ha esetleg polip, akkor takarja le a 8 kezével mindet.
  Vagy úgy állítanám be, hogyha a kamera tök sötétet "lát" - mivel takarják - akkor szépen kiírja a monitorra "hogy ne trükközzél kisfiam" és el sem fogadja a kártyát.
  Mehetne a kamera az ATM fölé is 3 méterre.
  Az egész ATM-et meg úgy kellene megtervezni, hogy ha megpróbálják kiszakítani, egy elülső gyengített rész könnyen leválna és éktelenül elkezdene hujjogni, emellett már nem hiszem, hogy nekiállna rábarkácsolni a drótkötelet a második felére.”
 • 18. Agent 2009. november 23. 18:19
  „15 szerintem csak a nagyon lúzer elkövetők nem úgy kezdik a lopott kártyás pénzfelvételt, hogy letakarják a kamerát (mindig látható, hogy hol van).”
 • 17. miracle 2009. november 23. 17:57
  „És annak mi köze a témához? Semmi.”
 • 16. janika 2009. november 23. 17:51
  „Talán a bankárokra kellene a kamerákat irányítani nem gondolod "miracle"?”
 • 15. miracle 2009. november 23. 17:06
  „1. A nyílást olyanra kell átalakítani, hogy éppen csak akkora rés legyen rajta, amin a kártya befér. Semmi takarólemez, mélyedés ilyesmi, egy mezei 2mm*50mm rés egy teljesen sima felületen.
  2. Minek van a kamera az ATM-ben, ha nem találják meg mégse a csalókat?”
 • 14. janika 2009. november 23. 17:01
  „"Agent". Ha ide fel lehetne tölteni tudnák egypár a bak által gerjesztett kártyás pénzhalmozást mutatni.”
 • 13. Goldmund 2009. november 23. 15:34
  „3. jucuska40 2009.11.23. 09:42
  Hát nem volt jobb amikor még papirzacskóban megkaptuk hiáytalanul a fizetésünket???? Dehogynem!!!

  És minden rabló, zsebtolvaj tudta, hogy hónap harmadikán mindenkinél ott van a havi fizetése. Késő esti műszakból hazamenők előnyben!”
 • 12. Agent 2009. november 23. 12:55
  „11.
  "Vannak bankok, amelyek sima levélként küldik ki a páciensüknek és azzal le is tettek róla! Utána meg természetszerűen küldik az éves, s a havi díját és a saját maguk által gerjesztett kamatot, késedelmi kamatot!"

  Szerencsére ez kamu rémhír, bárhol is hallottad, amíg személyesen nem aktiváltad a bankkártyát a küldő pénzintézetnél, addig semmiféle díj nem kerül felszámolásra, nekem is küldi az OTP évente az amex kártyát, négybevágom, eldobom, kész.”
 • 11. janika 2009. november 23. 12:47
  „Mindenkinek illene tudni, hogy ezek a "kártyák" ép olyan értéket képeznek, mint pl: a nyugdíjas utazási cetlik!
  Vannak bankok, amelyek sima levélként küldik ki a páciensüknek és azzal le is tettek róla! Utána meg természetszerűen küldik az éves, s a havi díját és a saját maguk által gerjesztett kamatot, késedelmi kamatot! Mit sem törődve azzal, hogy a páciensük megkapta e vagy nem! Ez a mai rendszerben még csak nem is lopási kísérlet! Hisz vannak olyan "becsületes" emberek, akik ki is fizetik, mert megrendeltették vele a kártyát!
  Köztudott, hogy a bankok és a biztosító társaságok főleg a kötelezőek még egyike sem ment tönkre! De a pácienseiket már szinte menetrendszerűen fosszák meg és zsebelik ki akár az utolsó fillérjüktől is! Hisz vannak hatóságaink akik ezt lehetővé teszik nekik az, hogy a szolgáltatást és a valós érték messze elmarad a valós értékektől az mit sem számít! Az efféle kasztoknál e rendszerben nem számít a munka és az valós érték, a pácienseket senki nem védi sem a bankok gátlástalansága sem a biztosítók felelőssége mivolta miatt.”
 • 10. Agent 2009. november 23. 12:37
  „9, a kártyás (NEM hitelkártyás) vásárlásnál a tranzakciós díjat kizárólag az az üzlet fizeti, ahol vásárolsz. Pénzfelvételnél fizetsz, természetes, hiszen sem az ATM nincsen ingyen, sem a hely bérlete, sem a személyzeté, aki azt feltölti/karbantartja.”
 • 9. Esther 2009. november 23. 12:19
  „nekem a kartyas fizetessel egy a bajom: megpedig az hogy a bank allandoan levon penzeket rola,mert hasznalaom. hat nem ezert adtak??”
 • 8. széchenyi12 2009. november 23. 12:12
  „Valóban a jelen a jövő a kártyáé. Én nem is vásárolok sose kp ra, sose: benzin, élelmiszer, ruha, autó, motor, masszázsjegy, belépők, stb mindent kártyára. A papír pénz elvesztette létjogosultságát.......felesleges valami!”
 • 7. Agent 2009. november 23. 11:44
  „6. Erre már megmondták a frankót: "el lehet menni":):)”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volkswagen: milliárdos fejlesztések a Volkswagennél

Több tíz milliárd eurós beruházással igyekszik megőrizni nemrég megszerzett első helyét az… Tovább olvasom