Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Elindult a GYSEV raktárcsarnok építése

Elindult a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) új 6600 négyzetméteres raktárcsarnokának az építése.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló, 1,5 milliárd forintos beruházás finanszírozásába a Sopron Bank is beszállt, miután a vállalatok vezetői aláírták az erről szóló szerződést.

Aláírták a GYSEV új raktárcsarnok építésének külső finanszírozását biztosító szerződést a magyar-osztrák vasútvállalat és a Sopron Bank vezetői Sopronban. A GYSEV részéről Dr. Székely Csaba vezérigazgató és Ács Sándor vezérigazgató-helyettesek, a Sopron Bank részéről pedig Thomas Radil vezérigazgató és Berki Mihály vezérigazgató-helyettesek írták alá a szerződést.

Logisztikai központfejlesztésének harmadik fejezetébe vágott bele a GYSEV új raktárcsarnokának építésével – jelentette ki GYSEV vezérigazgatója az aláíráson. Dr. Székely Csaba hozzátette a jelenlegi beruházás keretében egy akkora kapacitású, modern raktárt épít a vállalat, mint amekkora az első kettő együtt.

Fontos beruházás a GYSEV-nek, fontos beruházás Sopronnak – méltatta a beruházást a Sopron Bank vezérigazgatója. Thomas Radil elmondta: örömmel tölti el őket, hogy ilyen beruházások indulnak a gazdasági recesszió ellenére is, és örülünk, hogy egy ilyen beruházásban részt vehetünk.Közösek a céljaink: a logisztikai klaszter és a bank is fejlődni akar – jelentette ki a GYSEV vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Sopron Régió Logisztikai Klaszter elnöke is. Ács Sándor elmondta: azért hívták életre a klasztert, hogy az egyetemet és a GYSEV-et összefogva lehetőséget teremtsenek a régiónak.

A Sopron Bank és a GYSEV ugyanazt a régiót fedi le – mondta el a Sopron Bank vezérigazgató-helyettese. Berki Mihály kiemelte: a Sopron Bank kiemelt feladatának tekinti, hogy részt vegyen egy ilyen példamutató beruházásban.

Az ősszel elindult beruházás eredményeként 2010 tavaszára 28.000 négyzetméterre bővül a GYSEV raktárkapacitása. A magyar-osztrák vasúttársaság 1,5 milliárd forintból bővíti soproni logisztikai központját egy új, 6600 négyzetméteres raktárral. A bővítéshez a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében közel 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a GYSEV.

Az új 6600 négyzetméteres, magasépítésű, rámpakiegyenlítő dokkoló kapukkal, korszerű polcrendszerrel és informatikai háttérrel felszerelt raktárcsarnok építését jóváhagyta a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Így 2009 őszén megindulhatott a beruházás, melynek külső finanszírozását a Sopron Bank biztosította.

Olvasóink írták

 • 5. miracle 2009. december 04. 14:59
  „Úgy tudom, ez is a szélső vágány mellé vépül a terminálon.”
 • 4. jobbik68 2009. december 04. 07:09
  „mennyi pénz fog ebből eltűnni? szerintem 70%
  várok licitet..”
 • 3. Aleks 2009. december 03. 21:49
  „hova épül? nekem nem derül ki ebből, vagy csak átfutott rajt a szemem.”
 • 2. miracle 2009. december 03. 16:38
  „Lehet.”
 • 1. urbaniastapista 2009. december 03. 09:41
  „Sopron Bank 8* szerepel a cikkben, pedig még keres is az ügyön. Aki a pénz harmadát adja, az meg csak 2*. :)
  Vasútról lehet rakodni az új csarnokba?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KKV-konferencia Mosonmagyaróváron

Hogyan maradhatnak talpon a vállalkozások az év legkritikusabb negyedévében?
Tovább olvasom