Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Elindította mesterképzését a Leier

Ma már nem elég jó minőségű építőanyagot gyártani, de a terméket jó minőségben be is kell tudni építeni, hogy az maradéktalanul megfeleljen a megrendelők megelőlegezett bizalmának, elvárásainak.
Bővítette falazóelem-kínálatát a Leier

A mesteremberek, az építőanyagokkal nap, mint nap dolgozó, róluk rendszeresen tájékoztatást adó szakemberek szakmai felkészültségének emelését tűzte ki egyik meghatározó céljául az elmúlt években a Leier cég, mint Magyarország legnagyobb szerkezeti építőanyag-gyártója.

Míg tőlünk nyugatra már két évtizedes múltra tekint vissza a csiszolt téglatechnológia, addig nálunk eddig csak egyetlen cég építőanyag-kínálatában voltak megtalálhatóak ezek a kifinomult szakmai tudást igénylő falazóelemek. Ez az egyeduralom azonban mostantól a múlté, piacon a Leier új, LeierPLAN márkanevű, csiszolt kerámia falazórendszere, melyet a cég képzéssorozaton mutat be a szakma képviselőinek, kivitelezőknek, építőanyag-kereskedések dolgozóinak és tervezőknek. „Azért jöttem el a rendezvényre, mert frissen szeretném tartani a szakmai tudásomat, érdekelnek a korszerű termékek, technológiák" – mondta el Kaisinger Sándor, egy celldömölki építőanyag-kereskedés vezetője, majd hozzátette: „Már nagyon vártuk, hogy ebből a termékből is legyen választék a piacon, és tudjunk újat kínálni az érdeklődőknek. Örvendetes az is, hogy ma már nem csak úgymond egyszerű logisztikai partnerei vagyunk a gyártóknak, de kialakult a konstruktív párbeszéd is: mi megosztjuk a vásárlók visszajelzéseit a gyártókkal, ők pedig, - így a Leier is - rendszeres képzéseken, oktatásokon mutatják be nekünk fejlesztéseiket, új megoldásaikat."

Ha a milliméter pontosságúra csiszolt falazóelemekkel szakszerűen dolgoznak, akkor kevesebb energiafelhasználás mellett az optimálisan kialakított üregszerkezet gondoskodik a kerámia falazóelemekre jellemző kiváló hőszigetelő és hőtároló képességről, nem alakulnak ki hőhidak, - ezáltal elkerülhető a penészesedés is -, minimális lesz a habarcs- és vízfelhasználás, sokkal pontosabb, kiszámíthatóbb lesz az anyagszükséglet, gyorsabb lesz a munkavégzés is. Mindez összességében költséghatékonyabbá teszi az építkezést, ami a megrendelőnek anyagi megtakarítást jelent a hagyományos, habarcsos technológiához képest, a kivitelező szakemberek pedig precízebb, homogénebb, egyenletes megjelenésű falazatot építhetnek, kiváló alapot teremtve ezzel a minőségi vakolásnak.

„Azon dolgozunk kollegáimmal, hogy a jelen és a jövő szakmai generációja naprakész és gyakorlatias tudást sajátítson el. Jó látni, hogy egyre többen vannak a szakmai képviselői közül, akik szomjazzák a tudást, képesek megválni a régi sablonoktól, törekednek a magabiztos tudásra, ezért hajlandóak részt venni képzéseken, szakmailag is menedzselik magukat. A velük való minél szorosabb és közvetlenebb kapcsolattartás a célunk" – mondta el egy kérdésre válaszolva Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A csiszolt téglák összeragasztásához használt ragasztóhab flakonos kiszerelése miatt az építkezés környezete is sokkal rendezettebb és tisztább lesz, hiszen lényegesen lecsökken a hulladék mennyisége. A Leier csiszolt tégláihoz kifejlesztette a Leier FIX univerzális építési ragasztóhabot, illetve az új tégla nevével megegyező elnevezéssel a LeierPLAN vékony falazóhabarcsot is.

A LeierPLAN MESTERKÉPZÉSEKRE jelenleg két helyszínen várja a cég a szakma képviselőit: devecseri téglagyárában, ill. pécsi üzemében. Az eddigi jelentkezések alapján elmondható, hogy nagy az érdeklődés az új falazóelem iránt, mellyel akár -5 C°-ig is lehet dolgozni, ezáltal jelentősen meghosszabbítható az építkezési szezon.

Olvasóink írták

  • 1. ISU 2012. március 14. 12:18
    „Gratulálok Andor!
    Hasonló jó eredményeket és sok sikert kívánok az elképzelések megvalósításához.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább erősödött a forint, 291 az euró

A svájci frank jegyzése 240,95 forintra csökkent 242,30 forintról szerda reggel. Tovább olvasom