Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Elbocsátások az E.ON-nál

A német központ jelenlegi, mintegy 850 dolgozójából 400 válik feleslegessé, 220 alkalmazottat más részlegeknél továbbfoglalkoztatnak.
A német E.ON mintegy 4 ezer németországi alkalmazottja tüntetett hétfőn Hannoverben, az energiaóriás tervezett létszámcsökkentése miatt tiltakozva.

A megmozdulást támogatta a hannoveri főpolgármester és az alsó-szászországi gazdasági miniszter is. Utóbbi, Jörg Bode a tüntetéssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy hannoveri "jelzést" nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Október végi bejelentése szerint nagyarányú létszámcsökkentésbe kezd a legnagyobb német energiakonszern, a Magyarországon is érdekeltségekkel rendelkező E.ON, amely a düsseldorfi cégközpontnál kezdi a karcsúsítást. A központ jelenlegi, mintegy 850 dolgozójából 400 válik feleslegessé, 220 alkalmazottat más részlegeknél továbbfoglalkoztatnak. A cégközpont személyi átalakításának terveit rövid távon hajtják végre, de határidőt erre nem jelöltek meg.

Hosszabb távon a cég világszerte 11 ezer álláshelyet készül megszüntetni az eddigi 79 ezerből, ebből mintegy 6 ezret Németországban. Ugyanakkor továbbra sincsenek pontos számok a tervezett átfogó karcsúsításról.

az E.ON-t október elején leminősítette a Moodyís: a hitelminősítő A3-ra - az elsőrendű besorolás legalsó fokára - rontotta A2-ről a cég hosszú lejáratú tartozásainak minősítését, a rövid lejáratúakét pedig P-3-ra - még elfogadhatóra - P-2-ről. A besorolások kilátása stabil. A hitelminősítő döntését a cég erősen nyomás alá került nyereségkilátásaival indokolta; ezzel kapcsolatban elsősorban a német atomerőművek leállítására, a fűtőelemadó bevezetésére és az E.ON gyengélkedő gázüzletágára utalt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: 500 milliárddal fizetünk több adót

Az MSZP szerint mintegy 50 milliárd forintos többletadóterhet jelenthet a vállalkozások számára az… Tovább olvasom