Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Éjszakai műszakban a revizorok: taxiznak a szórakozóhelyek között

Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik.
Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: az esti órákban és a hét végén a legrosszabb a helyzet, a szórakozóhelyek némelyikén a pultosok alig adnak nyugtát a vendégeknek, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül végzik tevékenységüket, és az is előfordult, hogy az egész éjszaka a pult mögött állók papíron csak négy órát dolgoznak, a taxisok is több esetben elmulasztják az adóügyi igazolást kiállítani.


Fotó: privátbankár
Fotó: privátbankár

A hatóság emberei a tavaszi ellenőrzés-sorozatban a napközben dolgozókról sem feledkeznek meg, a revizorok áprilisban, májusban a tavaszi időszak gyakran felkeresett szolgáltatóit, üzleteit ellenőrizik alaposabban, így a nyári gumicserét futószalagon végző gumiszervizeket, autószerelő-műhelyeket, az ültetendő virágokat, növényeket kínáló kertészeteket, boltokat - írja a Magyar Nemzet.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. oxana 2013. április 23. 17:14
  „30. Mankapunka

  De nem írtál ilyet.”
 • 30. Mankapunka 2013. április 23. 16:12
  „Ugye oxana, bezzeg, ha én írok ilyet, mint szysz, akkor megy a háborgás!!!!!! :)”
 • 29. oxana 2013. április 23. 16:03
  „27. szysz

  Pontosan így van. A legtöbb hozzászóló, aki a NAV-ot kritizálja, maga is felveszi a bejelentés nélkül kapott bért. De másokra mutogatnak.”
 • 28. Baxx 2013. április 23. 14:23
  „24. Lobbo71!
  Az áramdíj megállapításnál nem az energia kereskedőnek van döntő szava, hanem a Magyar Energia Hivatalnak, amely egy bizonyos energia veszteséget (műszaki hiba + lopás) évente elismer a szolgáltatónak. Ennek alapját a szolgáltató által rendszeresen megadott hálózati veszteség mennyisége adja. Magyarán, ha 10%-os veszteséget jelent(!) a szolgáltató, akkor kb. 8%-ot elismer belőle a MEH és kompenzálja azt. Ezért nem érdeke a szolgáltatónak a kiesést nagyban csökkenteni, mert azzal együtt nagyban csökkenne a MEH kompenzációja is...
  A nagy felderítések plusz bevételt jelentenek a szolgáltatóknak, de azok csak "talált pénzek", nem abból élnek!
  Szóval hidd el, ez ki van számolva, hogy így mindenki jól járjon.
  A dolog morális része más tészta! Nem szabad lopni az világos! De ha lopsz, az nem feltétlenül gazdaságtalan a szolgáltatónak... :)”
 • 27. szysz 2013. április 23. 11:42
  „Ezeket a hozzászólásokat nem lehet szó nélkül hagyni.
  Nevetséges, hogy az itt véleményt nyilvánítók mennyire nincsenek tisztában a munkajoggal, sőt még egy-kettő revizor sem sajnos. Az hogy valaki hány órában van bejelentve, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem dolgozhat egy nap 10-12 órát. Erre találták ki a munkaidőkeretet, melynek kezdő és befejező időpontját írásban kell meghatározni.;
  Még egy kis apró megjegyzés: Aki elfogadja a bejelentés nélkül kapott bért, ők ugyanannyira hibásak és büntethetők, mint aki adja. Nem hallottam még olyanról, hogy az ily módon kapott fizetés után a munkavállaló befizette volna az őt terhelő adókat, járulékokat.”
 • 26. Mankapunka 2013. április 23. 11:29
  „Jaja, te vagy itt a király!!!!!! Kezdek meghatódni.”
 • 25. KAP 2013. április 23. 10:06
  „Mankapunka! Csak hogy megnyugtassalak vagy felidegeljelek (döntsd el te, de remélem a felidegelést választod) semmibe nem trafáltál bele most se.
  Meg lehet nézni melyikünk koptatja itt többet a billentyűzetet, ki ír több hozzászólást, és az nem én vagyok.
  Tudod okos enged, szamár szenved, úgyhogy én végeztem veled. Válaszolni úgysem tudsz, csak írod itt a baromságaidat és azt hiszed hogy marha okos vagy, közbe meg egy <moderálva>.”
 • 24. Lobbo71 2013. április 23. 06:49
  „20. Baxx: pedig akár hiszed, akár nem, pont erről szól. Az áramdíjat úgy állapítja meg a szolgáltató, hogy beleszámolja a lopásokat. És az adóbevételt is úgy tervezik a költségvetésbe, hogy nem számolják bele azokat, akik nem fizetnek adót.”
 • 23. pityesz 2013. április 23. 06:17
  „LÁTOM --Magyarországon vagyok..................10.Japo 100% ba igaza van.”
 • 22. Mankapunka 2013. április 23. 01:31
  „Ahhoz képest, hogy nem koptatod a billyentyűzetet rám, elég szép írást készítettél. Valószínű beletrafáltam már megint.

  Neked is adott a lehetőség, hogy otthon lógasd a lábad. :)

  Tudod, a gyengék mások miatt hullanak el, az erősek max csak saját maguk miatt.”
 • 21. ilaci 2013. április 22. 23:37
  „Van néhány éjszakai (oszloptáncos) szórakozóhely nagybudapesten, ahol a 195 forintos nagyker áron beszerezhető 0,33-as kis sört 10 000 az-az tízezer forintért mérik.
  Az ajtóban álló és rendre vigyázók vállszélessége nagyobb mint az Erdélyből beszerezhető Bonanza szekrény szélessége.
  Na oda kéne bemenni, és ellenőrizgetni egy kicsit, nem pedig a csóró kisvállalkozókat vegzálni lelkesen!”
 • 20. Baxx 2013. április 22. 22:08
  „Ez a "majd kevesebbet kell adózni, ha mások nem csalnak" dolog legalább akkora kamu, mint hogy, ha a szomszéd nem lopja az áramot, majd nekem is kevesebbe fog az kerülni...”
 • 19. zakarias3 2013. április 22. 21:28
  „Lepereg róla!”
 • 18. villamosvezető 2013. április 22. 21:26
  „Nagyon helyes!
  Jó munkát kívánok nekik! Mindenki egyenlő arányban vállaljon a közteherből! Akkor kevesebbet kell fizetni
  a jelenleg is fizetőknek! Ők használják az utakat, egészségügyi szolgáltatásokat, gyerekeik iskolába járnak....
  Minibálbérből élnek sokan "papíron" közban meg élnek "mint Marci hevessen"”
 • 17. KAP 2013. április 22. 17:16
  „Mankapunka ritka <moderálva> vagy, és még finom voltam! Bár ezzel szerintem nem mondok újat senkinek:)
  Fel nem tudom fogni hogy hogyan tudtad leszűrni a hozzászólásomból hogy nem vagyok vállalkozó, hogy irigy vagyok bárkire is, hogy mennyit tanultam és azt se tudom honnan veszed hogy egy gyárban melózom 3 műszakban. Elárulom neked hogy egyik sem talált, te degenerált barom. Nem bizonygatok semmit magamról, nincs értelme, nem koptatom a billentyűzetet miattad. De akkor áruld már el itt az olvasóknak hogy mi bajod van azzal aki 3 műszakban melózik egy gyárban, te biztos nem azt csinálod, különben nem tudnál éjjel nappal kommentelni. Szerintem vagy otthon lógatod a lábad napról-napra, vagy valami alibi állásban hesszelsz.

  Ui: én egyáltalán nem vagyok ideges és senkinek az idegeit nem őrlöm, max. a tiédet, de neked meg már édesmindegy, úgy vagy hülye ahogy vagy kispajtás:) hülyébb már nem lehetsz:)”
 • 16. ekkenekepen 2013. április 22. 15:09
  „14. Baxx 2013.04.22. 12:01
  nyugodtan feljelentheted őket is, névtelenül.
  Szerintem egy ilyen zöldszámos, betelefonálós ügyfélszolgálatnak kifejezetten nagy sikere lehetne ma ebben az országban. Persze magát senki nem reszeli el, hogy amíg ott melózik magára boríttatja a céget, de majd miután elment röhögve lehet küldeni a tisztelt exfőnök nyakára a fináncokat! Aztán rohadjon meg az összes mutyizó tróger magyar vállalkozó, undorom van már az összestől.”
 • 15. Madarász 2013. április 22. 12:23
  „10. Nem normális, de ez mind az adócsalók miatt van, mert te fizeted azt is, amit ők elcsalnak. Nagyon helyesen teszik, hogy végre a körmére néznek ezeknek is.”
 • 14. Baxx 2013. április 22. 12:01
  „Győr egyik legnagyobb szolgáltató cégénél is ez megy: 8 órára van mindenki bejelentve, de 10-et minden nap dolgozol, sőt a bérek is eltérőek ugyanabban a munkakörben, ami ugye elvileg tilos...
  A szomorú igazság: ha nem tetszik elmehetsz...”
 • 13. zoltania2 2013. április 22. 11:32
  „Kezdhetné a NAV. az ellenőrzéseit a politikusoknál, képviselőknél mert ők síbolnak a legtöbbet az államkasszából!!!!!!!!!”
 • 12. Mankapunka 2013. április 22. 11:17
  „KAP

  Akkor miért nem mész el vállalkozónak? Ennyire irigy vagy rájuk? Lehet tanulni kellett volna, és akkor most nem 3 műszakban melóznál valamelyik gyárban.

  Remélem még nem lettél bőrügyileg kínai ettől, az idegörléstől.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A köztársasági elnök hétfőn kinevezi Gerhardt Ferencet az MNB alelnökének

Áder János köztársasági elnök hétfő délután nevezi ki Gerhardt Ferencet a Magyar Nemzeti Bank (MNB)… Tovább olvasom