Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Egyre többen keresnek állást a Nyugat-Dunántúlon

A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ álláskereső ügyfeleinek száma jelentősen megnövekedett az utóbbi hónapokban.

Míg a nyilvántartott álláskeresők aránya Győrben tavaly júliusban 4,2 százalékos volt, idén júniusban és júliusban is már 8,3 százalékos. A régióban összesen ez az arány tavaly júliusban csupán 3,6 százalékos volt, idén az elmúlt két hónapban már 7 százalékos.

Győr-Moson-Sopron megyében 2009 júliusában a zárónapi üres álláshelyek száma 910 volt, míg az elmúlt év azonos időpontjában 1421 álláshelyet tudtak felkínálni.

A legtöbb üres álláshely továbbra is betanított- és segédmunkákra vonatkozik - mint például gyártósori összeszerelő, egyszerű mezőgazdasági foglalkozás -, de keresnek egyéb őröket, tartósítóipari munkásokat, valamint takarítókat is.

A legkeresettebb - szakvégzettséget igénylő - szakmák a megyében a júliusi záróadatok alapján: a kőműves, a szakács, a felszolgáló, az eladó és a burkoló. A győri kirendeltség körzetében pedig a kőműves, a burkoló, a lakatos, a szakács, a fodrász, illetve egyéb egészségügyi foglalkozások.

Olvasóink írták

 • 8. ZenGesner 2009. augusztus 28. 14:29
  „Anikó69!
  Szia, teljesen egyetértek Veled, bár nekem így nem mondták ki, hogy a távolság lenne az oka, de én is tapasztaltam hasonlót. Arról viszont nem mi tehetünk, hogy ahol lakunk, ott a munkalehetőségek a nullával egyenlőek.”
 • 7. Anikó69 2009. augusztus 28. 13:29
  „Arról miért nem írnak hogy a vidékieket sehová sem akarják felvenni,hiába jelentkeznek?!
  Megkérdezik hogy hány km-re lakik a várostól és ha több mint 10 km akkor az a válasz hogy sajnos nem veszünk fel csak 10 km-ig.Hiába van az összeszerelői munka is,ha nem jó helyen van a gyár.Lenne csak Győrben az a gyár akkor már telítve is lenne.”
 • 6. Primax 2009. augusztus 27. 22:22
  „omm #5 !
  Már aki....”
 • 5. omm 2009. augusztus 27. 11:01
  „megdöglünk mind.”
 • 4. ZenGesner 2009. augusztus 26. 18:58
  „Felszolgáló, mint legkeresettebb? Ne vicceljenek, én is az vagyok, és nincs munkám. Az én szememben az a legnagyobb probléma, hogy mindenhol csak hümmögnek neki, amikor mondom, hogy nincs gyakorlatom. Pedig-kérdezek én minden munkáltatót, -hogy mégis honnan lenne gyakorlat, ha a kezdőket sehova nem veszik fel? A magyar oktatást meg ismerjük, az elméletre fókuszál, a gyakorlatot meg lesz@rja.”
 • 3. zotya975 2009. augusztus 26. 16:49
  „Az a baj, hogy ami van munka azt is annyira nem fizetik meg, hogy jobban megéri a munkanélküli mellett feketén dolgozni valahol pár napot egy hónapban. Persze ez így furcsán hangzik, meg sokan lenézik a "naplopókat" de ha a család a napi megélhetési gondokkal küzködik, akkor nem sokan választják a tiszta munkát a kevesebb pénzért. És ugye szerintem erről nem az emberek tehetnek. Megy a nagy duma, hogy fekete gazdaság így meg úgy, meg hogy saját magunkal szúrunk ki, mert ha nincs adóbevétele a munkánk után az államnak akkor nincs pénz semmire, meg tönkremegy az ország. Csak az embereknek már nincs hitük az államban, egyszerűen nem hiszik el, hogyha meghúzzák magukat, és a kevesebb legális pénzt választják a több illegális helyett hogy "egyszer majd jobb legyen" akkor ez tényjeg így lesz. H a kisember azt látja, hogy ő kuporgat nélkülözik ne adj Isten éhezik, csak hogy tudjon adózni a legális jövedelméből fent meg a milliókkal-milliárdokkal dobállóznak, akkor könnyen elveszti a hitét, a bizalmát.”
 • 2. Agent 2009. augusztus 26. 15:44
  „"A legkeresettebb - szakvégzettséget igénylő - szakmák a megyében a júliusi záróadatok alapján: a kőműves, a szakács, a felszolgáló, az eladó és a burkoló. A győri kirendeltség körzetében pedig a kőműves, a burkoló, a lakatos, a szakács, a fodrász, illetve egyéb egészségügyi foglalkozások."

  és akkor ezek?”
 • 1. PrettyWoman 2009. augusztus 26. 15:13
  „Keresnek, csak nem találnak. Már csak üzletkötő meg hitelügyintéző kell mindenhova. Meg telemarketinges, aki telefonon zaklatja a békés polgárokat. Marha jó. Csak azt tudnám, hogy az üzletkötők mi a jófenét tudnak eladni, mikor az embereknek munkájuk sincs. Ha meg van is, az a kevés pénz elmegy a megélhetésre, törlesztésre, gyerek beiskolázására, stb. Ahhoz fizetőképes kereslet kéne, hogy eladni lehessen valamit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McDonald´s: idén csaknem 2 milliárd forint fejlesztésre

Az idén 1,8 milliárd forintot fordít fejlesztésre a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.… Tovább olvasom