Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Egyetemistákat díjazott a Citibank

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékről négy mesterszakon tanuló egyetemi hallgató nyert díjat az idei Citibank Esettanulmányi Versenyen, amely a kilencedik éve zajló Corvinus Egyetem–Citibank Oktatási Program része.

A díjakat Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója, dr. Virág Miklós tanszékvezető és Fiáth Attila, a tanszék egyetemi docense adta át a program díjátadó rendezvényén.

A verseny első helyezettje Papp Gábor lett, munkájának címe: Kockázati tőke Magyarországon – A JEREMIE alapok szerepe a magyar kockázati tőke és venture capital finanszírozásában.
Papp Gábor, az esettanulmányi verseny első helyezettje így foglalta össze tapasztalatait a versenyről: "A Citibank Esettanulmányi Versenyen való részvétel remek lehetőséget biztosított arra, hogy megismerkedjem a hazai kockázatitőke-piac működésével és felépítésével, azon belül a korai fázisú cégek finanszírozásával foglalkozó JEREMIE alapok működésével.

A kutatómunka során az elméleti háttérben való elmélyülés mellett lehetőségem nyílt személyes interjúkat készíteni az alapok vezetőivel, befektetési igazgatóival, a téma hazai kutatóival, valamint a program kialakításáért és koordinálásáért felelős szereplőkkel.

A versenydolgozat megírása során szerzett tapasztalatokat szeretném egy későbbiekben megjelenő publikációban is felhasználni. Örülök, hogy ilyen szép eredményt sikerült elérnem a versenyen, a díjjal járó pénzjutalmat a további mesterszakos tanulmányaimra fordítom majd."

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: "A pénzügyi oktatás a Citibanknál világszerte és Magyarországon is kiemelten fontos támogatott terület, és ez a program nagyszerű példája annak, hogy milyen sikeres lehet egy ilyen többszintű stratégiai együttműködés, mint a miénk.

Nagy örömmel hallgatom a diákok visszajelzését arról, hogy mennyi tudást és tapasztalatot szereztek a versenyben való részvétellel, illetve végig, a programunk során.

Több kollégámmal együtt nagyon szívesen tartunk előadást a hallgatóknak, hiszen egy nagy globális pénzügyi szolgáltató cég vezetőiként a diákoknak olyan globális perspektívát és gyakorlati tapasztalatokat tudunk átadni, amelyek jól kiegészítik az egyetemi elméleti ismereteiket."

Fiáth Attila, a Vállalkozások Pénzügyei Tanszék docense az egyetem képviseletében a program koordinátoraként ezt mondta: "A pénzjutalommal járó Citibank Esettanulmányi Verseny nagyszerűen motiválja a diákokat, hogy időt és energiát fektessenek az esettanulmányok kidolgozásába, ezáltal fejlesszék elemzői képességeiket, és gyakorlatot szerezzenek egy-egy szakterületen. A díjjal járó pénzjutalmat önfejlesztésre és karrierlehetőségeik bővítésére fordíthatják."

A második helyezéssel járó díjat két diák vehette át: Simon Petra Hogyan működtessük a tőkét kritikus időkben? – A hazai vállalatok működőtőke-gazdálkodásának vizsgálata a válság idején, és Fejes József Új dimenzió a szolgáltató vállalatok értékelésében – A magyar üzleti tanácsadó cégek értékhordozóinak feltárása című esettanulmányáért.

Míg a harmadik helyezett Jermann Miklós Ádám lett Kiútkeresés – A JEREMIE alapok lehetséges kilépési stratégiáinak vizsgálata című tanulmányával. A díjnyertes munkákat a tanszék négy tanárából álló zsűri választotta ki egy strukturált értékelési pontrendszer alapján.

A Citibank Magyarország 2004 óta támogatja az oktatás színvonalának növelését a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékén.

A Citi Alapítványtól érkező anyagi támogatás mellett e hosszú távú stratégiai program a Citibank szakembereinek banki témájú előadásait, egy esettanulmányi versenyt, illetve a Legjobb végzős hallgató díjat is magában foglalja, amelyet a 2012/2013-as programindító eseményen adnak majd át októberben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drótgyárat épített Miskolcon egy német cég

Drótgyárat épített Miskolcon a német Gustav Wolf GmbH cégcsoport, a mintegy 300 millió forintos… Tovább olvasom