Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Egyesülnek a magyar Siemens vállalatok

A Siemens Zrt., a Siemens Erőműtechnika Kft. és a Siemens Transzformátor Kft. egyesülésével egységes vállalat jön létre.

Egyesülnek a magyarországi Siemens vállalatok, a Siemens Zrt., a Siemens Erőműtechnika Kft. és a Siemens Transzformátor Kft. egyesülésével egységes vállalat jön létre, aminek első lépéseként a transzformátorgyár április 1-jével, a másik cég pedig október 1-jével olvad be a zrt.-be - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az üzleti év végéig lezáruló folyamat eredményeként a magyarországi Siemens leányvállalatok egyetlen társaságba tömörülnek, hogy jobban kiaknázhassák az együttműködésben rejlő lehetőségeket.

Az egyesülés a globális cégösszevonási stratégiába illeszkedik, mivel a Siemens AG minden országban egyetlen vállalatban kívánja egyesíteni a lokális leányvállalatokat.

A két kft. beolvadása jogfolytonosággal jár, ami garanciát jelent a munkavállalók és a partnerek számára. A belső és külső felekkel jelenleg érvényben lévő szerződések hatályban maradnak.

A közlemény idézi Dale A. Martint, a Siemens Zrt. vezérigazgatóját, aki kiemelte, hogy három egyenrangú fél integrációjáról van szó, amelynek során figyelembe veszik az egyedi sajátosságokat és a szakmai kompetenciákat. A gyártó tevékenységek a jelenlegi telephelyeken folytatódnak.

Hozzátette: az egyesülés növeli a munkahelyek biztonságát, s a magyarországi Siemens számára külön előny, hogy nő a vállalat súlya a közép- és kelet-európai régióban.

A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó termelő, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet végző további Siemens leányvállalatok a 2009-2010-es üzleti évben együttesen 1.857 munkatársat foglalkoztattak, és 89,7 milliárd forintos összforgalmat értek el.

A tavaly szeptember végén véget ért üzleti évben a csoport adózott eredménye 4,04 milliárd forint volt. Egy évvel korábban a bevétel 84,7 milliárd forintot, a nyereség pedig 4,75 milliárd forintot tett ki.
A bevétel mintegy felét a belföldi forgalom, másik felét az export teszi ki.
Az új megrendelések állománya a tavalyi üzleti évben 79,3 milliárd forintot ért el a tavaly előtti 89,6 milliárd forint után.

Az ipar, az energia és az egészségügy területén működő csoport összes beruházása 12,5 milliárd forint volt 2008 és 2010 között.

A közlemény szerint a csütörtökön megrendezett beszállítói napon a vezérigazgató elmondta: az innovatív magyar műszaki tudás és az EU piacainak közelsége révén a Siemens Zrt. azt reméli, hogy növelni tudja exportját és a magyar beszállítói hányadot. A magyarországi projektjeiben nemcsak teret ad a magyar beszállítóknak, lehetőséget ad arra is, hogy hozzájussanak ahhoz a tudáshoz, ami a nemzetközi piacokon is versenyképessé teszi őket.

A társaság jelenleg mintegy 40 milliárd forint értékben vásárol termékeket és szolgáltatásokat magyar beszállítóktól, kis- és középvállalatoktól, s ebből több mint 19 milliárdot tesznek ki a nemzetközi Siemens részére szállított termékek és szolgáltatások. A beszállítói program révén a társaság mind a beszerzési összeget, mind az exportot növelni szeretné, hozzájárulva a külkereskedelmi mérleg javulásához.

A vezérigazgató a beszállítók előtt elmondta, a legtöbb projektjükben már ma is 50 százalék körüli a magyar beszállítók aránya, de olykor eléri a 70 százalékot is. Ezt az arányt szeretnék növelni a jövőben - mondta Dale A. Martin a közlemény szerint.

A Siemens jelenleg több mint 3.000 magyar partnerrel áll üzleti kapcsolatban.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2011. március 31. 14:55
    „"A közlemény szerint az üzleti év végéig lezáruló folyamat eredményeként a magyarországi Siemens leányvállalatok egyetlen társaságba tömörülnek, hogy jobban kiaknázhassák az együttműködésben rejlő lehetőségeket."
    Amikor szétdarabolás van a soron akkor ugyanezt írják így:
    "A közlemény szerint az üzleti év végéig lezáruló folyamat eredményeként a magyarországi Siemens leányvállalatokba alakul át, hogy jobban kiaknázhassák a különválásban rejlő lehetőségeket."
    Ez ilyen pár éves vetésforgó, de mindkettőről elmondják, hogy milyen jó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BDO: a különadó fékezi az energetikai fejlesztéseket

A különadó jelentősen befolyásolja az energiaszektor vállalatait, mivel csökkenti a likviditásukat,… Tovább olvasom