Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Egy hétig bírta 300 alatt a forint

Szerdán már nyolcadik egymást követő napja gyengül a forint az euróval, illetve más fejlett devizákkal szemben év eleje óta.
Összesen egy hétig tudott a forint a lélektanilag jelentős 300-as ellenállási szint alatt maradni, végül kedden átvitte azt.

Egyébként szerdán már nyolcadik egymást követő napja gyengül az euróval, illetve más fejlett devizákkal szemben év eleje óta, ráadásul a forint teljesít a legrosszabbul a feltörekvő devizák közül a dollárral és az euróval szemben - áll a Buda-Cash szerdai elemzésében.

Kedden az volt a nagy kérdés, hogy az árfolyam 300 felett tud-e zárni, miután végül 301,26-ig is elmentek a jegyzések ez sikerült, ugyanis egy kedd esti kisebb korrekciót követően a szerda reggeli hazai bankközin újra kicsivel 300 felett folytatódik a kereskedés. Mivel e felett indul neki a forint a napnak, lehet arra számítani, hogy a 302-es, majd annak átvitelével a decemberben már kétszer is elért 304-es ellenállás is tesztelésre kerül

A forint további gyengülése mögött egyébként továbbra sincsen hazai hír, egyszerűen ez a trend, amely mögött a legerősebb fundamentum a (Fed- tapering és az MNB kamatcsökkentési ciklusa miatt) csökkenő carry.

A múlt év tavaszán látott fejlődő piaci tőkekiáramlásnak még nem látszanak a jelei, ugyanis a hazai referenciahozamok és a CDS-felárunk is az eddig megszokott (normálisnak mondható) szinteken vannak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gond lehet? - 300 fölött az euró

A forintnak nem alakul jól eddig ez az év. Tovább olvasom