Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Egerek több Tesco áruházban? - válaszolt az áruházlánc

Egerek lepték el a Tesco egyes magyarországi áruházait - írta a Magyar Nemzet pénteken. Folyamatos a rágcsálók irtása - válaszolta a Tesco.

A napilap a cég minőségbiztosítási vezetőjének elektronikus körleveléből idézett, amelyben az áll: rengeteg egér van az állateledel- és a tejsoron, ezért fel kell hívni a dolgozók figyelmét rá, hogy jelezzék ha bárhol egérürüléket, megrágott zacskót találnak vagy látnak egereket.

A cikk szerint a dokumentumból kiderül, hogy a vállalatnál tisztában vannak azzal, hogy "az egerek miatt bezárhatják az egész áruházat".

A Tesco a lapzártáig nem választolt a Magyar Nemzet megkeresésére.

A Tesco-Globál Áruházak Zrt közleménye

"A Magyar Nemzet mai napon (2011.05.06.) megjelent cikkében szereplő túlzó, félrevezető és minden alapot nélkülöző állításokkal szemben a valós tények a következők:

Annak ellenére, hogy az újságíró nem jelölt meg határidőt a válaszadásra, a Tesco tartotta magát  a napilapok lapzártájának várható időpontjához, ami általában délután 18 óra. Válaszunkat 17.20 perckor elektronikus úton elküldtük, miután többszöri telefonos megkeresésünk nem járt sikerrel.

A Tesco hipermarketek éjjel-nappal nyitva tartó áruházak, ahova több millió vásárló tér be hetente. Az áruházak épületei így közvetlenül érintkeznek a külvilággal, az élelmiszerekkel megrakott polcok pedig vonzók a rágcsálók, kisebb testű állatok számára. A Tesco számára fontos vásárlóinak elégedettsége, épp ezért a vállalat működésének egyik fő szempontja áruházainak tisztán tartása. Az áruházlánc mindent megtesz azért, hogy a vásárlókat tiszta környezet fogadja.

Épp ezért áruházainkban folyamatos rágcsálóirtások folynak; az állati kártevők ellen csapdák kerültek kihelyezésre az eladótérben és raktári területeken; munkatársaink pedig rendszeresen végeznek fertőtlenítő nagytakarításokat. Ezen kívül a Tesco valamennyi magyarországi áruházában a dolgozók rendszeres oktatásban részesülnek a higiéniai és élelmiszer-kezelési szabályokról. A fogyasztók érdekeinek védelmében és az élelmiszer-higiéniai előírások betartására minden nagyobb Tesco áruházban külön minőség-biztosítási ellenőr dolgozik, akinek feladata az áruházi folyamatok és állapotok teljes körű ellenőrzése, így az állati kártevők ellen kihelyezett csapdák rendszeres ellenőrzése is.

A vállalat belső élelmiszer-biztonsági kézikönyve többek közt ezt a kérdéskört is érinti, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy a rendszeres rágcsáló- és rovarirtáson kívül fontos a megelőzés is. A rovarok és rágcsálók épületbe jutásának elkerülése érdekében az épületeket folyamatosan jó állapotban tartjuk. A szabadba nyíló ablakokat, ajtókat használaton kívüli időben zárva tartjuk. Ha szellőzés céljából ablakot, ajtót kell nyitni, akkor azokat rovar elleni védőhálóval, vagy elektromos rovar csapdával  szereljük fel. Az elektromos rovarcsapdákat folyamatosan működtetjük. Az épületen kívüli göngyöleg tárolókat is tisztán tartjuk. A göngyölegeket megfelelően összegyűjtve, szakosítva tároljuk, és rendszeresen elszállíttatjuk. A hulladékot fedett hulladéktárolóban tartjuk, és rendszeres elszállításukról gondoskodunk.

Az ÁNTSZ munkatársai is rendszeresen ellenőrzik áruházaink tisztaságát, hiányosságokat azonban eddig még nem tártak fel. Bár áruházi dolgozóink néhány esetben észlelték a rágcsálók megjelenését, vásárlói visszajelzéseket  nem kaptunk ebben a kérdésben.

Iglódi-Csató Judit, Kommunikációs igazgató, Tesco-Global Áruházak Zrt.


Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. tonybacsi 2011. szeptember 27. 07:36
  „Magyarok,miéert gyűlőlitek a magyarokat???”
 • 60. fortuna54 2011. május 18. 21:16
  „Janika,az egér hus nyulhusal keverve,növeli a potenciát”
 • 59. janika 2011. május 14. 05:34
  „Hogy az egér kilója? Lesz akció is?”
 • 58. poltergeist84 2011. május 09. 23:52
  „Az egerek minden nagyobb csarnokban előfordulnak. Szerintem a Tesco-val ez a legkisebb gond, de én így is ott (is) vásárolok. Látnátok az Audi bármelyik csarnokát... Mindenütt kint vannak az egércsapdák. :) Ez természetes, keresik a jó helyet, de lehet irtani, és akkor kezelhető a probléma, mint ahogyan ez a levélből is kiderül.”
 • 57. szebbjövőharcosa 2011. május 09. 21:46
  „A LEGKISEBB IS SZÁMÍT ...AMÍG FIZET UTÁNA A KUTYÁT SE ÉRDEKLI.”
 • 56. kolombela 2011. május 08. 18:22
  „Nem csak egerek, hanem verebek is repkednek a Tuskóban.”
 • 55. Contar 2011. május 08. 13:27
  „46. napsütés!
  Az áruátvételi kapun való bejutást ultrahangos riasztóval el lehetne kerülni!”
 • 54. Muaddib 2011. május 07. 15:55
  „Olyanok vagytok, mint az 5 éves gyerekek, akik vitatkoznak melyikük faterja a jobb!
  Mindenkinek olyan a vásárlási szokása amilyen!
  Az tény hogy tömeg tömeget vonz és ezt a kisboltok nem tudják utánozni nem is kell.
  Értsétek, meg minden üzletnek meg van a maga szerepe a piac alakulásában még annak is ami tegnap nyílt ma meg bezárt.
  Ha Pancser mindent a hipereknél vesz, hát tegye azt, ha valaki csak kis boltokat szereti, hát menjen oda.
  Attól senki sem lesz rosszabb vagy jobb, hogy az egyiknél vagy a másiknál vásárol.
  A hipereknek rengeteg hibája van de legalább ugyanannyi a kisboltok többségének is csak más-más.
  Az én véleményem, az hogy célszerű nyitott szemmel vásárolni elfogulatlanul mérlegelni és akkor nem esünk át a ló egyik oldalára sem”
 • 53. pancser 2011. május 07. 14:14
  „Az meg külön dicséretes a Tesco-ban, ha a dolgozók figyelmét felhívják a rágcsálók figyelésére. Tegye össze a kezét akinek a gondosan rendben tartott családi ház pincéjében nem volt még egér soha. Azt egy zsák krumpliban haza lehet vinni. A Tesóban hány zsák krumpli fogy naponta? Az MN újságírója az aminek gondolom!”
 • 52. pancser 2011. május 07. 11:55
  „51! Na te se mondjál ostobaságokat! Büdös, romlott húst egyik láncban sem vettem. Nemrég egyesek a Spart szapulták. A Spar választéka kisebb az árak drágábbak jelentem, sőt az óvári kórházzal szembeni üzlet húsospultjában a kis forgalom miatt nem roomlott a hús de láthatóan nem a legfrissebb. Amúgy a Spart is szeretem, csak a kis szutyok boltokat nem!”
 • 51. 1olvasó 2011. május 07. 07:50
  „Lehet, hogy mindenhol vannak rágcsálók, de a lábunk előtt a Tescoban rohangált az egér, előtte meg madár repkedett a fejünk felett. A Sparban még nem volt ilyen élményben részem, sőt büdös húst sem kaptam!”
 • 50. vonLichthofen 2011. május 07. 00:45
  „49 puncher, az lehet, hogy élsz a Tuskós kaján, de hogy szellemi kapacitásodat semmiképpen nem növeli az egyszer biztos.”
 • 49. pancser 2011. május 06. 22:25
  „44-hez! Látod tescós kaján élek élek és virulok, akkor mi lehet a baj?”
 • 48. HarconaMarcos 2011. május 06. 20:16
  „Off:
  Megkérném a moderátort, hogy a ´nevemet´ minusz jellel bitorló valakit vezesse ki a teremből!
  Köszönöm!”
 • 47. Tonyes 2011. május 06. 19:13
  „Ide járunk! Ez kell a magyarnak! Hajrá ESCO!”
 • 46. napsütés 2011. május 06. 18:58
  „Az egyik győr-moson-sopron megyei Tesco áruházban az idei télen több héten keresztül vendégünk volt egy patkány.
  Kellemes 25-30 cm-es méretével ijesztgette a dolgozókat és a vásárlókat. :)
  Eltelt közel 3-4 hét mire az erre szakosodott szakember be tudta cserkészni. Okos állat a patkány, nem könnyű kicselezni. Egyébként mindig ügyelt arra, hogy valaki meglássa. :D
  Még mielőtt valaki a tisztaságról (vagyis a koszról) elkezdeni papolni, elárulom, hogy nem ez volt a patkány látogatásának az oka, egyszerűen hideg volt a szabadban és ezért keresett magának kellemesebb környezetet.
  Az áruátvételi kapukon tudnak bejutni az áruházba a rágcsálók, amelyek elválasztják az udvart a raktártól.
  Ha nincs mozgás ezeken a kapukon, azok zárva vannak, de ha áru érkezik, valahol be kell a targoncásnak azt hordania.
  Felesleges arról olyan sokat beszélni, hogy a Tescoban egereket stb. lehet látni.....
  Rágcsálók minden élelmiszerüzletben még a legszuperebb Sparban is (és élelmiszert előállító egységekben: pl. pékségben, húsüzemben, zöldségfeldolgozóban) vannak, voltak és szerintem lesznek is. Védekezni kell ellenük (irtás) + gyakori takarítás szükséges! Elárulom, hogy ezekre a dolgokra nagy hangsúlyt fektet az áruház.
  ...hogy mindezt honnan tudom?
  ...mert én is Tescoban dolgozom.”
 • 45. tovari 2011. május 06. 16:25
  „Össze jöttek a tescos birkák itt is látom.
  Akik képesek egy egérszaros cikk hatására egymás torkát marni :)
  Mulatságos egy nép vagytok ott Európa közepén.
  Jókat röhög a világ rajtatok”
 • 44. vonLichthofen 2011. május 06. 16:05
  „43 puncher,
  látod ez a baj velünk magyarokkal.
  Egyszerűen nem látjuk, hogy mi a jó nekünk.
  Undorral fordulunk el az egérszaros kényértől, nem akarunk mérgező anyagot tartalmazó paradicsomot enni - holott az EU - , nem vagyunk hajlandóak átcimkézett, lejárt szavatosságú húsokat vagy fölvágottat fogyasztani, utáljuk a rendbontó kisebbségeket/mindet -tegyem hozzá/, ráadásul a hazaárulóktól is iszonyunk van - nekem kivált.
  puncher, örülök, hogy még mindig megvan a jeles poziciód mint a Titkos Ládák Tudója és a Vecsési Kábosztásgunyhó Fölügyelője a Móvári Tuskónál.
  Te mint Tesco Hopkins”
 • 43. pancser 2011. május 06. 15:16
  „Újabban azzal lehet példányszámot növelni, hogy rágalmazzuk Magyarország legnépszerűbb áruházát. Változatlanul állíítom: szeretünk TESCO! Aki ilyesmiket ír vajon milyen rendet tart otthon? Sejtehető, semmilyet.”
 • 42. Madarász 2011. május 06. 14:44
  „40. Szerintem beszélgethetnénk hosszasan, hogy kinek rosszabb a vevőkészüléke és valószínűleg nem nekem...”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendezné az egészségügyi ügyeleti díjakat a kormány

Összesen kilenc, zömében egészségügyi törvényt kíván módosítani a kormányzat, amellyel egyebek… Tovább olvasom