Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Csökkentek az árak Szlovákiában

A szakértők drágulást vártak. Az élelmiszer és a szesz is olcsóbb lett.

Szlovákiában a fogyasztói árak 0,1 százalékkal csökkentek augusztusban júliushoz viszonyítva, az egy évvel korábbit pedig 1,3 százalékkal haladták meg - közölte a szlovák statisztikai hivatal csütörtökön.

Az elemzők 2,3 százalékos tizenkét havi és 0,1 százalékos egy havi drágulást vártak.

Az augusztusi éves infláció a valaha mért legalacsonyabb érték volt.
A statisztikai hivatal felülvizsgálta az inflációs adatokat januárig visszamenőleg. A módosított adatok szerint júliusban stagnáltak az árak az előző hónaphoz képest, és 1,7 százalékkal emelkedtek 2008 júliusához viszonyítva.

A háztartási energia árai 0,4 százalékkal emelkedtek augusztusban az előző hónaphoz képest, a júliusi 0,5 százalékos drágulás után.

Az élelmiszerek és alkoholmentes italok ára 1,4 százalékkal esett egy hónap alatt, júliusban még 1,7 százalékkal emelkedett.

Az alkoholos italokért és a dohánytermékekért 0,2 százalékkal kellett többet fizetni, az előző hónapban a termékek ára még 0,1 százalékkal csökkent.

Elemzők nem számítanak inflációs nyomásra, de úgy vélik, hogy deflációs kockázat sincs. Az élelmiszerek áralakulását tartották kulcsfontosságúnak havi összehasonlítású infláció leszorításában, megjegyezve, hogy ez a nyári hónapokra jellemző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utalványok: a cégek 23 százaléka nem osztana az adókötelesség miatt

Az adókötelessé váló utalványokról a cégvezetők 37 százaléka még nem hozott döntést. Tovább olvasom