Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Csökken vagy emelkedik a fizetés? - Számoljon a bérkalkulátorral!

Az eddig megszellőztetett adótervek alapján minden alacsony és közepes keresetű rosszabbul járna jövőre a családi kedvezményeket nem számítva. Számítsa ki kalkulátorunkkal mennyi lehet a fizetése!


Havi bruttó 290 ezer forinttól kezdődően viszont erőteljesen javulni kezdene a nettó pozíció. Hogy senki ne járjon rosszabbul, ahogy a kormány ígérte, ahhoz 290 ezer forintra kellene emelni a minimálbért, ami képtelenség - írta az fn.hu az MSZOSZ számításaira hivatkozva.

Bérkalkulátor itt >>

Bérkalkulátor a reálbérek megőrzéséhez.

A kalkulátor segítségével kiszámítható, menyi bruttó keresettel kell rendelkeznie 2010-ben ahhoz, hogy a bére megőrizze vásárlóértékét.

(Forrás: MSZOSZ)
Minden havi bruttó 290 ezer forint alatt kereső rosszabbul jár a jövő évi adórendszerrel – ha a sajtóban napvilágot látott paraméterek mentén valósul meg – mindazok közül, akik nem képesek igénybe venni a családi kedvezményeket, derül ki a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének számításaiból.

Az átlagkeresetnél (havi bruttó 202.921 forint) 3.848 forinttal csökkenne a nettó kereset. De az alacsony keresetűek zsebe sem vastagodna: például bruttó 90 ezer forintnál 1857 forint lenne a nettó bércsökkenés. Ezek a számok nem lesznek kedvezőbbek attól, hogy a minimálbért 5 százalékkal (77.175 forintra), vagy akár 80 ezer forintra emelik. A magas keresetűek nettó jövedelme viszont nőne, például a havi bruttó egymillió forintot keresők nettója több mint 140 ezer forinttal.

Bukunk vagy nyerünk a 16 százalékkal? >>


Forrás: MSZOSZ
Forrás: MSZOSZ


Lesz fizetésemelés?

A vállalatok többsége idén felülvizsgálta a fizetési politikáját, és elkezdte emelni a béreket, és ez a tendencia jövőre is folytatódhat, de ez nagyban függ a jövő évi adócsomagtól is, amit hamarosan megismerhet az ország. A felmérések szerint jövőre vastagabb borítékra számíthatnak a gyógyszeriparban, a telekommunikáció területén, valamint az elektronikai cégeknél dolgozók.

Adócsomagra várva

Évek óta változatlan a felállás, miszerint a budapestiek jóval a piaci átlag felett, míg a nyugati illetve keleti országrészben élők alatta keresnek. Így kevéssé meglepő, hogy a főként vidéki telephellyel rendelkező gyárak átlag alatti bérszínvonallal rendelkeznek. Idén újra nőtt a főváros-vidék különbség a fizetések tekintetében - a keleti országrész átlagosan 21, míg a nyugati közel 17 százalékkal marad el a budapesti bérektől.
Hasonló eredményre jutott a Mercer, a cég adatai szerint hagyományosan Budapesten, különösen a menedzseri és beosztotti pozíciókban haladják meg a fizetések az országos átlagot, a pozitív különbség felsővezetői szinten azonban egyre kevésbé érvényesül. Nemzeti átlag körüli fizetéseket kapnak az alkalmazottak a Dunántúlon, és ettől kissé leszakadva, átlag alatti összegek kerülnek borítékba a Tiszántúlon. (Forrás: Napi Gazdaság)
Aki jelenleg minimálbért keres, és egy esetleges 5 százalékos emelés nyomán nőne a bére, 237 forint nettó béremelkedést könyvelhetne el. Ha minimálbér 80 ezer forintig „lőne ki", akkor a növekedés már 2.008 forint lenne, ami az eddigiekhez képest tekintélyes summának tűnhet, de még mindig nem fedezné az infláció elértéktelenítő hatását.

Az MSZOSZ számításai a sajtóban megjelent – még hivatalosan nem bejelentett - adótervek paraméterein alapulnak: az adójóváírás maximális összegének 12.100 forintra csökkenésével (ami teljes egészében havi bruttó 180 ezerig lenne igénybe vehető), a félszuperbruttó jövő évi megmaradásával, és 16 százalékos kulccsal.

A számok azt mutatják, hogy ha a sajtóban megszellőztetett paraméterek alapján épül föl az új adórendszer, akkor a kormány egy módon teljesíthetné a vállalását, hogy senki nem járhat jövőre rosszabbul: fölemeli a minimálbért 290 ezer forintra. Ami természetesen képtelenség. A kiszivárgott információk szerint a minimálbér valószínűleg a 80 ezer forintot sem éri majd el jövőre.

Olvasóink írták

176 hozzászólás
 • 176. gjozsi88 2010. október 19. 19:12
  „még annyit:

  "A krumpli az krumpli. Nincs benne se űrtechnológia, se ISO, se anyámkínja. Egyszerüen (elvileg) ugyan annyiba kerül a föld, az üzemanyag a vetőmag, a merci traktor, stb. nálunk is mint ott. (Ha valami drágább, akkor a kereskedők kapzsik voltak, tehát meg kell őket szabályozni)"

  Ez tényleg a Te utcád?

  Akkor tudnod kellene, hogy a burgonya a nálunk északabb, kissé hüvösebb időjárást kedveli, ezért ugyanakkora költség mellett nagyobb hektáronkénti átlagtermés miatt 1 kg burgonya fajlagos költsége kisebb!
  Ugyanis 1 Ha nálunk terem x mennyiség, náluk x+ valamennyi!
  Miután a kiadások ugyanakkorák, mint ez esetben jól látod, viszont több kg ha lénti krumpli terem, Azaz több a bevétel ha ugyanannyiért adja, mint mi!”
 • 175. gjozsi88 2010. október 19. 18:43
  „szocdem!

  "A multi tulajdonba került termelésben épp oylan alapanyagokkal, épp olyan technikai és technológiai feltételek mellet termelnek a magyar melósok mint akár külhonban a németek."

  Itt a probléma!
  Ugyanis a multi tulajdonosú magyar üzemekbe, akik saját telepitésű üzemeket hoztak létre hasonlóak a technikai feltételek, ott jobban is keresnek a dolgozók!
  Csak a mi KKV szektorunk, amit átkozottul eröltetünk a kinnt már lestrapált gépekkel termel, sokkal több energiával állit elő!
  Arról nem beszélve, hogy a német GDP-ből sokkal kisebb % os közteher elvonása mellett is nagyobb abszolut értéken elkölthető bevételt vehetnek be!
  Azaz a termék adóterhelése is kisebb és a jóval kisebb energia felhasználás (nem energia ár, hanem energia mennyiség) is, emiatt a 100 ft os termékük nagyobb bért is elbír!

  Segítek számolni, mert látom röpködnek a látszolagos közgazdasági tételeid, miközben matematika nem áll mögöttük!

  A német a 100 ft-os termékből ( magyar árról beszélünk, mert az árfolyam ingadozást ne keverjük bele, mert azt biztos nem fogod érteni, maradjunk egyszerüen) 40% nyi adót szed be, ami a miénknél nagyobb GDP miatt abszolut értékben több elkölthető bevételt hoz, mint a mi 50% os GDP elvonásunk!Ugyanis nem mindegy, hogy 27 000 milliárd a GDP-nk, vagy vagy ennek a többszöröse!
  Tehát itt már van egy tiz forintos elönye!
  Az energia hatékonyságot már fennt elmondtam!
  Modern gépe van, nálunk csak ott van, ahol ők telepitenek vadi új gyárat a többinél nem!
  Az egészről beszélünk, nem egy részletet hasonlitunk össze a másik egészével!
  Mivel kinnt 2 ember csinál egy munkát, nálunk 4 ember kell, mert a gépünk lassubb és több energiával megy, itt ujabb tiz forintokkal vannak elöbbre a 100 on belül!
  Ezek a tiz forint megtakaritások lehetővé teszik, hogy 3-4 tiz forinttal többet fordítson munkabérre, hogy a terméke tartani tudja a mi előállitási árunkat!”
 • 174. szocdem 2010. október 19. 14:20
  „173 Józsi!

  Na ez it az én utcám.

  A krumpli az krumpli. Nincs benne se űrtechnológia, se ISO, se anyámkínja. Egyszerüen (elvileg) ugyan annyiba kerül a föld, az üzemanyag a vetőmag, a merci traktor, stb. nálunk is mint ott. (Ha valami drágább, akkor a kereskedők kapzsik voltak, tehát meg kell őket szabályozni) De nem lehet annyival drágább, hogy 10 Ft felárral is oylan belsúő feloszhtaó érték keletkezzen, ami a munkásoknak csak a töredékét juttatja!!!!
  Vagyis a hivatkozásaid általánosan nem érvényesek!
  A multi tulajdonba került termelésben épp oylan alapanyagokkal, épp olyan technikai és technológiai feltételek mellet termelnek a magyar melósok mint akár külhonban a németek. A termékeik ára is úgy van megállapítva, mintha németek állitották volna elő a produktumot 10 europer st. lohne-ért:))) A magyar enenk csak töredékét kapja!!! Mert ez az érdeke a gazdáidnak is! Nem csak a Fidesznek, hanem minden uzsorásnak, aki ide betette a lábát.
  A minimális bérszinvonal miatt nem terjed szét a pénz(ráadásul országrészenként változó a munkaerő ára azaonos foglalkozási körben is!!) ezért nem tud működni a gazdaság. Az uzsorások meg tarolnak, a pártkommiszárok meg nyomják a népbutító lózungokat...
  Szóval nem megy ez neked Józsikám..
  Ezt ha nem érted maradj a nyugdíjadnál, ne üzletelj, mert vagy megvuksz, vagy másokat buktatsz meg - de nagyon!

  Ennyit a szakértelmedről is:))))”
 • 173. gjozsi88 2010. október 19. 10:15
  „szocdem!

  "akkor az azt jelenti hogy itt abból a keretből, ami a német termelési viszonyok között keletkezik, itt valamért nem él meg a termelő az állam meg a kereskedő ugyan akkora pénzből. Te írtad: a MAgyar csak 10 Ft-al drágább!!!!"

  Miért nem él meg?
  Mert drágábban állit elő!
  A részköltségei drágábbak, ugyanis az önköltség a részköltségek összege!
  Tehát valamilyen rész költséget csökkentened kell, hogy csökkenjen a termék ára!
  Erre te még egy bérköltség növekedést tennél, miközben nem tudod megmondani, hogy milyen egyébb költséget csökkentenél a bérköltség növekedés kompenzálására, hogy végár ne emelkedjen, sőt ahhoz, hogy a németénél olcsóbb legyen és a miénket vegyék legalább arra a szintre csökkenjen!
  Az többlet teher a termékre, az mitől lesz olcsóbb!
  Ugyanis a németnek olcsóbban is megéri, ezéret olcsóbb!”
 • 172. szocdem 2010. október 19. 09:59
  „170 Józsi!

  Ne beszélj mellé!
  Ha a német krumpli Forint alapon nálunk 50-Ft drágább - vagyis kint olcsóbb!!! akkor az azt jelenti hogy itt abból a keretből, ami a német termelési viszonyok között keletkezik, itt valamért nem él meg a termelő az állam meg a kereskedő ugyan akkora pénzből. Te írtad: a MAgyar csak 10 Ft-al drágább!!!!

  Vagyis a termlsében óriási tartalékok vannak a bérekre, csak a primer elosztást kellene intelligens (nem MSZP neolibsi, és nem Fidesz neolibsi) módon szabályozni. Következésképp ez az egész maszlag, ami itt 230 éve foylik ezen a téren nem csak hogy lopás, és embertelen, de bitos hogy csak a magyar álzseniség ostobaságai miatt maradhat fenn akár a jövő hétig is! Másutt azonnal eltörölnék ezt a borzalmat!”
 • 171. annobon 2010. október 19. 09:27
  „Ma reggel láttam egy hírműsorban, amint Orbán Viktor az Országgyűlésben felolvasta a jegyzetéből, hogy: "nem az a kérdés, hogy ki jár jól vagy rosszul, mert mindenki jól jár, csak lesz aki kevésbé!"

  A reggeli Kisalföldben viszont van egy táblázat, miszerint az egyedülálló munkavállalók nettó bére kábé 200000 Ft bruttóig - kevesebb lesz! Akkor ők "csak kevésbé fognak jól járni"? Mert szvsz akinek kevesebb lesz a nettó bére akár pár ezer vagy csak 500 forinttal is, az mindenképpen rosszul fog járni! Nem így van????”
 • 170. gjozsi88 2010. október 19. 08:44
  „szocdem!
  A mezőgazdasági termelésünk a GDP 4-5%-át adja!
  Ki beszélt erről?

  "A krumpli - ami német - itt 50 Ft-al drágább mint nickelsdorfban!"
  Hát ez bizony az árfolyam különbség!
  Amit nehezen értessz meg, hogy az a bizonyos német krumpli, magyar boltban még mindig 10 ft-al olcsóbb, mint a magyar!
  Ezért hozzák be, ezért fogy az és nem a magyar!”
 • 169. szocdem 2010. október 18. 10:10
  „Józsi NE HAZUDOZZ!

  A krumpli - ami német - itt 50 Ft-al drágább mint nickelsdorfban! MA mondta a királyi tv.

  Össze vissza beszélsz! semmi köze nincs a teremelsé tartalékainak, vagy a primer elosztásnak ahhoz amiről itt össze vissza hadoválsz - mintha a legkisebb mértékben is értenél hozzá..

  Hiába ez a "szakértelem" tette tönkre a hazámat. Szégyeljétek magatokat!”
 • 168. gjozsi88 2010. október 17. 17:49
  „még annyit:

  " Épp ez az! A német boltban ami 100, az itt már 110! Sajnos ez van!"
  Nem erről van szó!
  A magyar boltban a német termék 100 ft a polcon mellette a magyar nem lehet 110 ft, mert nem veszik meg!”
 • 167. gjozsi88 2010. október 17. 17:24
  „még annyit!

  Itt a lényeg!

  "164. Épp ez az! A német boltban ami 100, az itt már 110! Sajnos ez van! De elgondolkodtató! A németek 100 egységében 10 euros netto bér van, a mienkben meg csak kb. 1 euros minimálbér.. Azonos alapanyag és energiaárak mellett! Szóval visszautalnék arra, hogy van a termelési elosztásban elegendő tartalék a gazdasági értékek (bér- ár- fogyasztási érték) helyreállítására"

  Lehet az energia ár azonos, ha ugyanolyan termék előállitásához a németnek kisebb energiára van szüksége, mert energia hatékony modern berendezése van!”
 • 166. gjozsi88 2010. október 17. 17:22
  „szocdem!
  Ha tetszik, ha nem a GDP, azaz megtermelt össztermék több, mint 50%-a adó és járulék formájában az államé!
  A 27000 milliárd GDP-ből jön össze a 14-15 000 milliárd költségvetési bevétel!
  Ugy látom, hogy a termeléshez te nem értesz!
  Kárdezd meg a könyvelődet, hogy a cége által befizetett adókat hova könyveli, ha nem a termék önköltségébe!
  Itt ne keverd bele az ÁFÁT, amit a véghasználó fizet!
  Számtalan más adó is van, az áfát, pedig a termék árában beépülő bérköltségből fizeti a dolgozó, tehát az is része, mert a bérköltség tartalmazza a bruttóbért, mint bekerülési értéket!
  Tehát a termelésnéál számolni kell az államnak fizetendő adókkal, melynek csökkentése a termék árát is csökkenti!
  Ha növeled az ellátó rendszert, akkor ,mivel ezt a költségvetés bevételéből kell tenned, az adókat meg kell emelned, miközben nem tudod biztosan, hogy a létrejövő többlet elkölthető jövedelem, bevétel nem-e az olcsóbb importot gazdagítja majd!”
 • 165. szocdem 2010. október 17. 16:56
  „163 Józsi!

  Az ár azonos - mert világpiaci. A belső tartalmát ha vissza bontod, akkor rájössz hogy a termelési viszonyokban van a FEDEZET arra hogy rendes béreket és ADÓKAT fizessünk!
  A termeléshez viszont nem értesz, azért kevered ide a kormánykasszát! Az egal hogy a költségvetés miképp ossza fel a beszedett pénzt, mert az ELSŐDLEGES elosztásban (bérfizetés, profit aránya) kell mindennek smakkolni!
  Ráadásul egy tisztességes bérrendszer adópotenciált teremt, amiből evidensen több (egy kis matek kell hogy megértsd) adóbevétel is származik, ami alapvetően oldja- vagy el is tünteti a feszültséget ami a müködtetés költségei, és a rendelkezésre álló pénz összege között feszül!

  Az ellátórendszereket pedig nem csökkenteni, hanem növelni kell, mert a fogyasztók nélkül nincs termelés, ha nincs termelés, akkor nincs gazdaság sem - de ezt nyugaton úgy 50 éve tudják és alkalmazzák! (Amire Te hivatkozol, az az MSZP neolibsi paradigmája, de ez sajnos csúfosan elbukott egész Európában, nem csak itthon!! Törődj már bele!)

  164. Épp ez az! A német boltban ami 100, az itt már 110! Sajnos ez van! De elgondolkodtató! A németek 100 egységében 10 euros netto bér van, a mienkben meg csak kb. 1 euros minimálbér.. Azonos alapanyag és energiaárak mellett! Szóval visszautalnék arra, hogy van a termelési elosztásban elegendő tartalék a gazdasági értékek (bér- ár- fogyasztási érték) helyreállítására!”
 • 164. gjozsi88 2010. október 17. 16:03
  „még annyit!
  Ha a német ugyanazt az árut 100 ft-ért adja a boltba, akkor a mi ugyanolyan árunkat a vásárló nem fogja 110 ft-ért megvenni!
  Ha nem veszi meg, akkor nem is kell gyártani...!
  Gondolom ezt nem lesz nehéz kiszámolnod, hogy a mi fogyasztói árunk nem lehet több, mint a konkurenciáé!”
 • 163. gjozsi88 2010. október 17. 16:00
  „szocdem!
  Értem én!
  Azt mond meg, hogy ha egy magyar és külföldi termék is 100 ft-ba kerül, azt mitől tudnánk mi olcsóbban előállitani?
  Ugyanis a közteher az adott, mert a pazarló szoci ellátórendszereket nem engedjük csökkenteni!
  Azaz a költségvetésnek a megtermelt GDP -ből ami 27 000 milliárd 14-14 500 milliárd bevételre szüksége van!
  Tehát a 100 ft-ból több, mint 50% ot köztehernek fizetjük be!
  Hogy ezt csökkenteni lehessen a költségvetés kiadási oldalát kell szükíteni!
  Megszorítás!
  A maradék költségeink ami alapanyagár!
  Ezt tekinthetjük egyformának!
  Az energia ár!
  Nos itt van különbség!
  A német múlti meg tudta venni a fejlett energia hatékony technikát, technológiát és azt amit mi 4 emberrel két műszakban oldunk meg, azt ő 2 emberrel 1 múszakban!
  Azaz sokkal költséghatékonyabban!
  Azaz ő ugyanannyi idő alatt 4 szer annyi terméket állit elő!
  Ahhoz, hogy mi is kéoesek legyünk erre , meg kell vennünk egy olyan berendezést, ami ezt biztosítja!
  Na a kérdés az volt, hogy miből?
  Ha ennek a mi két emberünknek emeljük a bérét, nem fognak hatékonyabban dolgozni, de viszont nem fogjuk tudni tartani a 100 ft-os termék árat!”
 • 162. szocdem 2010. október 17. 15:48
  „Józsikám!

  Azt nem tagadhatod hogy cukrász sem vagy, azért nem érted a gazdaságmodellt.

  Ennek alapvetése hogy a termék költségei az alapanyagárból a munkabérből, és az energifelhasználás díjaiból tevődik össze. A bért szerinted - mert nem érted- nem lehet meghatározni (termékek szolgáltatások elfogyasztásából keletkezik, tehát azok együttes bekerülésénél ha kevesebbre becsülik az értékét, akkor lopnak a tulajdonosától, - és lopott az MSZP kormány is az OÉT-el)

  Mivel egy normális vállakozó a költségeket egymás alá írja (nemúgy mint a komcsik, meg a neolibsik, hogy legalul egy olyan összeg szerepel a termelési költségvetésben, amit szerintük a melós "érdemel") és összegzi. Erre vetitti ki a hasznát. Vagyis ha 100 Ft az összköltség, akkor 120-ért fogja (pl.) a terméket adni (ab telep)

  Ebbe a rendszerben az a zablaty amire Te itt hivatkozol NEM JÁTSZIK! CSAK PARASZTVAKÍTÁS AMIVEL KORDÁBAN TARTOTTÁTOK AZ ÉHBÉRESEKET!!!

  " milyen forrásból csökkentenéd az egyébb költség csökkentéshez szükséges beruházást, hogy a termék piac képes legyen! """

  IYlesmibvel ne égesd magad, mert ez úgy ahogy van egy állatság... Csak nagyonokosnak akarsz lászani, de valójában ezek mögött az állítások mögött semmi valóság nincs! Volt esetleg iylen "mindenkit érintő" vonzata a bérmozgásoknak Rákosi pajtás alatt, - sejtelmem sincs hogy honan szeded ezeket az állatságokat- de tudod azóta minden magánkézben van...

  SZOCDEM GAZDSÁG PEDIG HIÁBA IS FÁJ VAN! ÉS BIZONYÍTOTTAN MŰKÖDIK! Csak nem itt, az a baj:(((”
 • 161. Boli 2010. október 17. 15:16
  „http://hvg.hu/gazdasag/20101017_tobb_marad_gazdagok_zsebeben Vagy ezek is komcsik? Vagy ezek is hazudnak? Vagy csak a fórumokon vannak kőkemény gazdasági szakemberek, akik jobban tudnak mindent...”
 • 160. gjozsi88 2010. október 17. 09:31
  „szocdem!

  "VAN SZOCDEM GAZDASÁGMODELL VAN SZOCDEM GAZDASÁGI ÉRTÉKREND "

  Erről csak azt tudjuk ,hogy ugy akartál bérköltséget emelni, hogy nem tudtad megmondani milyen forrásból csökkentenéd az egyébb költség csökkentéshez szükséges beruházást, hogy a termék piac képes legyen!
  Ezt a vitát már lefolytattuk, de ezt a kérdést kerülve akkor eltüntél!
  Most ne oktatgass, ezekre a kérdésekre találj választ!”
 • 159. knifemaster 2010. október 17. 01:59
  „153. hozzászólás Agent 2010.10.15. 09:38

  151, ne zavarodj bele, a legtöbb "miért nem vagyok képes rá" kitétel indoklása szimpla kifogás.
  Én nem zavarodtam bele,ellenben Te már átfogalmaztad,enyhítve az "élét"...”
 • 158. szocdem 2010. október 16. 19:04
  „Józsikám!

  Azért mert alklami infosüket vagy, nem kellene hazudnod is.
  A szocdemek mögött ott a nyugati tapasztalat, ott a közgazdaságtudomány, Keynes, és a Marshall terv tapasztalatai, Polányi tanai..
  A maszopnak meg nincsenek télleg csak lózungjai, valami korcs eszmeisége ami ide vezetett. Egymásnak adják a karrierista hülyék a kilincset a kormányban! (Hallottad: Mesterházy megint rendszerváltott, a dolgozójában levette Giddens, és kitette helyette Kéthly képét)

  VAN SZOCDEM GAZDASÁGMODELL VAN SZOCDEM GAZDASÁGI ÉRTÉKREND csak kevés ember van még aki fel is tudja fogni - veled legelől!”
 • 157. gjozsi88 2010. október 16. 12:50
  „szocdem!
  Azt várom, hogy azt tegye, amit igért!
  Vagy mondja el a saját "öszödi beszédét"!

  "Ahhoz ui szakértők, rendes, nemzeti elkötelezettségű politikai, és gazdasági "szakmunkások" kellenek."
  A hogyanok és eszközök és mellérendelt intézkedések kellenek!
  De ezekkel nem csak a Fidesz, hanem a Te oldalad is tartozik, mert amit eddig tudunk az jelszavak gyüjteménye, ha kiüzzük a nemzetközi tőkét, a megadóztatása ennek egy eszköze, mert nem fog fizetni, legfeljebb átháritja, vagy a szolgáltatást fogja csökkenteni, amit mi fizetünk meg,nem tudjuk, hogy milyen forrásokból tudunk versenyképesek maradni a lemaradás elkerülése érdekében!
  Ugyanis a jobbik által a kampányban bemutatott program, mely szerint egy költségvetési bevételt másfélszer el tudunk költeni a gyakorlatban nem működik, csak arra jó, hogy nem gondolkodóknak zavart okozzon a fejébe!
  Mint a példád igazolja, nem eredménytelenül!”
176 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolják a nagybankok, hogy a bankadó miatt kivonulnának a magyar piacról

Sem a bankszövetségnek, sem az MNB-nek nincs tudomása arról, hogy a bankadó miatt bármely bank… Tovább olvasom