Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Csőd, felszámolás: egyre több cég dől be

Jelentősen nőtt a cégbedőlési arány Magyarországon, az idén a cégek 3,54 százaléka ellen indult felszámolási vagy csődeljárás.
Jelentősen nőtt a cégbedőlési arány Magyarországon, az idén a cégek 3,54 százaléka ellen indult felszámolási vagy csődeljárás, míg egy évvel korábban 3,21 százalék volt ez az arány - írta a Napi Gazdaság és a Világgazdaság szerdán a Dun & Bradstreet (D&B) nemzetközi cégminősítő elemzését ismertetve.

Az építőipar stabilan vezeti a legnagyobb bedőlési arányú iparágak listáját: 100-ból több mint 6 cég egy éven belül fizetésképtelenné válik a szektorban. 2010-hez képest jelentősen nőtt a bedőlési arány a textiliparban, a bányászattal foglalkozó cégek és az adminisztratív tevékenységet (például kölcsönzés, utazásszervezés, rendezvényszervezés) folytató vállalkozások körében - írta a Napi.

Az idén durva növekedést mutatott a megindított végelszámolások száma, amikor a cég saját maga kérte a megszüntetését: míg 2010-ben naponta átlagosan 33 végelszámolás indult meg, addig 2011-ben átlagosan napi 52 ilyen eseményt regisztráltak - ismerteti a Világgazdaság. A felszámolások listáját is az építőipar vezeti, de szerepel a legnagyobb végelszámolású iparágak között a pénzügyi biztosítási tevékenység és a szállítás, raktározás, logisztika iparág is, amelyek tavaly még nem voltak az első tízben e mutató alapján - derül ki az elemzésből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Raiffeisen Bank is fiókokat zár be

Több száz emberétől válik meg, és egy héten belül 10 fiókot szüntet meg a Raiffeisen Bank is - írja az origo. Tovább olvasom