Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Csaknem ötezer ügynél jár a Pénzügyi Békéltető Testület

Egészen pontosan 4800-nál. Ezekből eddig kilencszázat zárt le a testület, ám elenyésző az olyan esetek száma, ahol a pénzügyi szolgáltatót kötelezték bármilyen lépés megtételére.
Múlt hét keddig több mint 4800, az elszámolással kapcsolatos ügy érkezett a Pénzügyi Békéltető Testülethez, ezekből eddig kilencszázat zárt le a testület, ám elenyésző az olyan esetek száma, ahol a pénzügyi szolgáltatót kötelezték bármilyen lépés megtételére - írta hétfői számában a Világgazdaság.

A lap a békéltető testület honlapján közzétett tájékoztatóra hivatkozva azt írta: a beérkezett ügyekből 4418-at már feldolgoztak. A megkeresések túlnyomó többsége - 3605 ügy - az elszámolások helyességét vitatta, 744 kérelem az elszámolás lefolytatását kéri, míg a panaszeljárás lefolytatására kötelezést 69-en próbálták elérni.

A beérkező elszámolási ügyekből eddig 901-et zárt le a jegybank mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület. A lap szerint mindössze nagyon csekély azoknak az ügyeknek az aránya, amelyek a pénzügyi szolgáltatók számára jártak volna kötelezéssel, a lezárt ügyekből csak öt ilyen akadt. A szolgáltatók és ügyfelek közötti egyezséggel 29 ügy végződött, a további 867 ügyet a testületnek meg kellett szüntetnie.

Az elszámolásra vonatkozó szabály szerint három esetben lehet a testület segítségét kérni: ha az ügyfél biztos abban, hogy a pénzügyi szolgáltató az elszámolás során hibát vétett, illetve helytelen adatokból számolt, a második, ha az ügyfél szerint a szolgáltatónak elszámolási kötelezettsége van, de ezt nem tette meg, a harmadik pedig, ha a 2009. július 26. előtt megszűnt szerződés vonatkozásában az ügyfél követelése nem évült el, ám ezt a szolgáltató vitatja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak köztartozásmentes cég lehet tachográf műhely

Jövő keddtől csak köztartozásmentes cég lehet tachográf műhely és a műhelynek a közlekedési hatóság… Tovább olvasom