Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Csak két Tesco lesz nyitva vasárnaponként

Két Tesco, három Lidl és kilenc DM lesz nyitva vasárnaponként - derítette ki a Világgazdaság.

Mint arról a Világgazdaság cikke beszámol, az üzletek kevesebb, mint három százaléka maradhat nyitva vasárnap.

Hol kap majd tejet, kiflit és WC-papírt vasárnap Győr-Moson-Sopron megyében?
Nézze meg bolttérképünket itt >>
A nagy láncok közül a CBA és a Reál nem tudtak válaszolni a lap kérdésére, hogy hány üzletük lehet nyitva vasárnap. A többi lánc 1155 egységéből mindössze 33 lesz nyitva vasárnap, általában azok, amelyek világörökségi területen, vagy benzinkút mellett működnek.

A Lidl Magyarország 163 diszkontja közül csupán a budapesti Király utcai, illetve a sátoraljaújhelyi és a szerencsi működik világörökségi területen. A két utóbbi közelében lévő Tesco is fogadhatja a vásárlókat, mégpedig 24 órán keresztül.

A Tesco többi 207 egysége azonban nem mentesül a törvény hatálya alól, ám a cég tájékoztatása szerint a zárva tartás miatt senki nem fogja elveszíteni az állását.

Mind a 19 Auchan áruház zárva lesz vasárnaponként, viszont a hálózat 16 áruháza mellett létesült saját benzinkút továbbra is kiszolgálja az autósokat. Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója tájékoztatása szerint a cég idén nem tervez csoportos létszám leépítést.

A Spar a jövő hétfőtől a weboldalán tájékoztatja vásárlóit a nyitva tartási idő változásáról, miután a 392 egység közül csupán 19 működhet vasárnap is.

Egyedül a Hervis sportáruházak cégvezetése tájékoztatta a VG-t arról, hogy nem tudják elkerülni létszámcsökkentést.

Összefoglaló táblázat itt >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel kétezer milliárd forint a független brókercégeknél

A múlt év végén bő 1950 milliárd forintnyi idegen tulajdonú értékpapír-állományt kezeltek a független részvénytársaságként működő brókercégek Magyarországon. Tovább olvasom