Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Buszosok: megrekedtek a bértárgyalások

A dél-dunántúli autóbusz-közlekedési szakszervezeteket tömörítő Autóbusz-Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége szerint zátonyra futottak a központi bértárgyalások a munkaadóval.

Dobi István, az AKKSZ elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a munkáltató nem veszi komolyan az alágazati és a helyi kollektív szerződésekben vállalt kötelezettségét, amely szerint november 15-ig át kellett volna adnia a következő év bérfejlesztési ajánlatát.

A mintegy 1.000 munkavállalót képviselő szakszervezeti szövetség - amely részt vesz a központi bértárgyaláson - elnöke kiemelte, hogy a munkáltató időhúzó magatartásával megismétlődhet az a helyzet, hogy a társaságok üzleti terveikben olyan mértékű bérfejlesztést szerepeltetnek, amelyet nem a két fél megállapodása alapján jött létre.

Dobi István elmondta, hogy a szakszervet a tárgyalások során szeretne megállapodni a reálkeresetek megőrzéséről, a szövetség kibővített elnökségi ülésen kedden értékeli a kialakult helyzetet, és alakítja ki álláspontját.

Az MTI megkeresésére Dénes András, a KKVSZ főtitkára közölte, hogy a munkáltató a tárgyalásokat folytatja a megállapodás érdekében, a bérfejlesztésre vonatkozó munkaadói ajánlat kialakítása pedig folyamatban van - tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől kérhetik a gáztámogatást a nagycsaládosok

A nagycsaládosok a támogatást január 1-től, visszamenőleg kapják. Az igénylőlapokat február 28-ig kell benyújtania a Magyar Államkincstár területileg illetékes kirendeltségéhez. Tovább olvasom