Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Boldog karit! 20 millió sms az ünnepek alatt

A karácsonyi ünnepek alatt 11 millió sms-t küldtek a T-Mobile-osok, a Vodafone ügyfelei közel 9 millió sms-t lőttek el.
Bár továbbra is kiemelkedő SMS-forgalmat tapasztalnak a távközlési szolgáltatók a korábbi évekhez képest csökkent az ünnepi sms-ek száma, amit a mobil internet terjedésével magyaráznak a szolgáltatók.

A karácsonyi ünnepek alatt 11 millió sms-t küldtek a T-Mobile-osok, a csökkenő sms-forgalom mellett, míg a Vodafone Magyarország ügyfelei a karácsonyi ünnepek három napja alatt közel 9 millió sms-t és mms-t - közölték a szolgáltatók szerdán az MTI-vel.

A T-mobil közleménye rögzíti: az ünnepi szezonban az okostelefonok részesedése a friss eladásokból már megközelítette a 70 százalékot, sőt az előfizetéses ügyfelek esetében az arány még magasabb, 80 százalék közelében járt. Az okos készülékek segítségével már útközben is küldhető e-mail és folyhat a csetelés, illetve könnyen megoszthatók az élmények a közösségi médiafelületeken. Feltehetően ez is szerepet játszik abban, hogy az utóbbi években enyhén csökkenő tendenciát mutat az ünnepek alatt küldött sms-ek száma - vélik a T-mobil-nál.

Az sms-forgalom persze még így is kimagasló: egy átlagos munkanap öt-hatszorosa, a legforgalmasabb órák pedig idén is szilveszter éjszakájára várhatók - tették hozzá.

A Vodafone, amely azt is közölte, hogy az ünnepek alatt több mint nyolc millió telefonhívást kezdeményeztek az ügyfeleik, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb sms-forgalmat - ahogy hosszú évek óta hagyományosan mindig - most is december 24-e hozta, amikor több mint hatmillió karácsonyi üzenetet írtak a Vodafone ügyfelei. Az sms-ek mennyisége azonban még így is mintegy tíz százalékkal kevesebb volt a tavalyinál, amelynek oka a cég szerint az, hogy az emberek mindinkább a közösségi hálózatok, és ezáltal részben a mobilinternet segítségével juttatják el ünnepi üdvözleteiket szeretteikhez, barátaikhoz.

Korábban - A Vodafone Magyarország ügyfelei a karácsonyi ünnepek három napja alatt közel kilenc millió SMS-t és MMS-t küldtek, valamint több mint nyolc millió telefonhívást kezdeményeztek - közölte a társaság szerdán az MTI-vel. A legnagyobb forgalmat - ahogy hosszú évek óta hagyományosan mindig - most is december 24-e hozta, amikor több mint hatmillió karácsonyi üzenetet írtak meg a Vodafone ügyfelei. Az SMS-ek mennyisége azonban még így is mintegy tíz százalékkal kevesebb volt a tavalyinál, amelynek oka a cég szerint az, hogy az emberek mindinkább a közösségi hálózatok, és ezáltal részben a mobilinternet segítségével juttatják el ünnepi üdvözleteiket szeretteikhez, barátaikhoz.

Olvasóink írták

  • 2. pappe 2011. december 29. 08:13
    „Azt is nehezen emésztettem meg, hogy a "vagyok" helyett "vok"-ot írnak, a "vagyunk" helyett "vunk"-ot, az "akarom mondani" helyett "am"-t, a "szerény véleményem szerint" helyett "szvsz"-t, de hogy Karácsony helyett "kari"-t, na az már mindennek a teteje! (Vagy inkább alja.)”
  • 1. miracle 2011. december 28. 18:57
    „Mi az a "Boldog karikát!" ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült a forint árfolyama: 307 körül az euró

Az euró jelentős mértékben esett a dollárhoz képest, emiatt gyengült szerda délután a forint a… Tovább olvasom