Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Béren kívül: egységesítik a hideg és meleg utalványokat

A kormány javaslata szerint a személyi jövedelemadó törvény módosításával havi 18 ezer forint értékhatárig egységesen 16 százalékos adó terhelné az étkezési utalványokat.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) teljes mértékben támogatja azt a kormányjavaslatot, hogy 2011-ben a béren kívüli juttatások keretében egységes étkezési utalványt lehessen majd adni. Az OKSZ MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleménye leszögezi: támogatja, hogy fel kell hagyni a meleg és a hideg utalványok eddigi megkülönböztetésével.

A kormány javaslata szerint a személyi jövedelemadó törvény módosításával havi 18 ezer forint értékhatárig egységesen 16 százalékos adó terhelné az étkezési utalványokat. Az OKSZ a közlemény szerint nem vitatja a Magyar Vendéglátók Ipartestületének közelmúltban közzétett, az utalványjuttatás rendjének megbontását kezdeményező javaslatának indítékát, mivel valóban elképzelhető, hogy különösen a nehéz helyzetben élő, kispénzű munkavállalók a drágább vendéglátóhelyek helyett az élelmiszerboltokban váltják be utalványaikat, így bevételeik egy részétől a vendéglősök eleshetnek. Megjegyzik ugyanakkor, hogy a hideg, vagy az egységes étkezési utalvány bolti beváltása legfeljebb annál jelenthet a rendszer céljától eltérő felhasználást, aki egyáltalán nem költ étkezésre, vagy nem eszik, ilyen munkavállaló azonban feltehetően kevés van.

Olvasóink írták

92 hozzászólás
 • 92. pancser 2010. november 03. 11:59
  „Utalvány, egyiknek jó a másiknak nem! Azt senki nem képzelheti hogy nem eszik valaki, eszik és biztos, hogy elköltik az utalványt. A vendéglátósok sírnak, értem, nics olyan intézkedés ami mindenkinek jó lenne!”
 • 91. Sergio 2010. november 02. 10:03
  „Vitatkozhattok össze-vissza,az is mindegy már ki kormányoz,mi kis emberek úgy is át leszünk verve mert hagyjuk magunkat!”
 • 90. rick_ 2010. november 02. 08:35
  „89

  Nincsenek túl okos körök... :)”
 • 89. amalfi 2010. november 02. 06:30
  „Csetneky ha a környezetedben több mint 10 olyan ember van, aki úgy lépett be 12 évvel ezelőtt a magánnyugdíjpénztárba hogy tudta, 12 év múlva nyugdíjba megy, akkor nem mozogsz túl okos :) körökben.”
 • 88. load 2010. november 01. 23:47
  „87. Dwatson
  Azt viszont nem tudjuk, hogy a munkaadónak mennyi járulékot kell fizetni utána.
  Ha kevesebbet, mint a bér után, akkor van értelme az utalványnak.”
 • 87. Dwatson 2010. november 01. 22:40
  „Orbán megint hazudott:azt ígérte hogy ha hatalomra kerülnek,akkor visszacsinálják az utalványokat adómentesre!Mi értelme van a dolgozó szempontjából az utalványnak? Semmi mert ugyanannyi adót vonnak le belőle mint a keresetéből,vagy még többet ha külön kezelik,mert akkor ebből nincs kedvezmény meg jóváírás!”
 • 86. load 2010. november 01. 21:39
  „85. Csetneky
  Ezt a rengeteg zagyvaságot hol szedted össze?
  A hozamgarancia miatt pontosan tudod, hogy mennyi a nyugdíjpénztári tőkéd.
  Az államinál hogyan számolod ki, hogy mennyi lesz a nyudíjad 20 év múlva?
  Ha kényszeűségből bevezetik a választások előtt már meglebegtetett skandináv nyugdíj rendszert, a jelenlegi 72%-os átlag átlagbér - átlag nyugdíj arány azonnal 50% alá csökken.
  Az lesz majd a pofáraesés a visszalépőknek.”
 • 85. Csetneky 2010. november 01. 20:56
  „82. amalfi

  A témában egy korábbi hozzászólásomban már leírtam, hogy a magánnyugdíjpénztár nem rossz dolog. Annak, aki minimum 30-35 évig fizeti és abból legalább 20 évig jól keres.
  A többieknek megéri nagyon gyorsan visszalépni az államiba. A főnöködnél az a kérdés, hány éve van a nyugdíjig. Mert ha összesen a 30 év befizetés nem jön össze, jobban jár ha visszalép. Persze, most mondja, hogy lenyúlják a pénzét. Viszont nem tudja még, mi lesz nyugdíjbavonuláskor, amikor az állam fizeti a 75 %-ot, a magánnyugdíjpénztár meg a fennmaradó 25 %-ot. Én láttam olyan emberek arcát, akik belesápadtak mikor megtudták, hogy havi kb. 30 ezer forinttal lesz kevesebbb a nyugdíjuk, ha nem lépnek vissza az államiba. Tehát ha a főnöknek lesz 30 év befizetése és jó pénzt keres, akkor ne lépjen vissza. De ha nem így van és nem akar pofára esbi, jól tesz, ha visszalép. De a lényeg, ha rám hallgat, azt csinél, amit akar.”
 • 84. Csetneky 2010. november 01. 20:44
  „80. Józsibarát

  Ilyen embert nem találok? Személyesen ismerek több mint tizet! Látod barátom, ez a ti bajotok. Kiabáljátok a hülyeséget össze-vissza, a tényeket meg nem ismeritek!”
 • 83. nagyfulesbagoly 2010. november 01. 18:08
  „gjózsi88
  77-es,íme
  Benedek Fülöp:
  Másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt

  Bujnóczki Sándor:
  Féléves szabadságvesztés két évre felfüggesztve okirathamisításért, társtettesként elkövetett csalásért és hivatali visszaélésért. Krasznokvajda polgármesterét a helyiek szerint Nyakó István "mindenben támogatja". Hogy valóban támogatja-e, nem tudjuk, de tény, hogy a polgármesteri tisztséggel összefüggő jogerős ítéletnek nem része a közügyektőli eltiltás, és a község újraválasztotta az elítéltet.

  Csonka Gábor:
  Elfogta a rendőrség Csonka Gábort, Lendvai Ildikó volt kampányfőnökét, akit azért köröztek a hatóságok, mert nem vonult be a börtönbe, jogerős büntetése letöltésére. Csonka Gábort a hivatalos megfogalmazás szerint vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt ítélte jogerősen három évre a bíróság, mert korábban ötmillió forint kenőpénzt vett át a szocialista párt Köztársaság téri székházában.

  Deme Gábor:
  Az MSZP csepeli szervezetének tagját a Csepeli kettősgyilkosság miatt előzetes letartóztatásba helyezték, mert brutálisan meggyilkolta az iskola igazgatóját és egyik tanárát.
  Deme Gábor a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja, valamint a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola elbocsátott gazdasági igazgatója.

  Gulyás G. Gábor:
  Egy korábbi ingatlan-adásvételnél nem tájékoztatta megfelelően a vevőt a lakás tulajdoni viszonyairól. Kiderült, az eladó nem a tulajdonos volt, és a vevőnek négy év után el kellett hagynia az ingatlant. Az ügyben a Fővárosi Bíróság 2007-ben jogerős ítéletben kötelezte Gulyás Gábort 5 millió 800 ezer forint kamatokkal növelt összegének és a perköltség megfizetésére, ami azóta se történt meg. Az ügyvédet kizárta soraiból az ügyvédi kamara, mert megkárosította egy rokkantnyugdíjas ügyfelét. Az ügyészség elévülés miatt nem emelt vádat.

  Gyarmati Mihály:
  Jogerősen 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság a kétrendbeli, hamis tanúzással vádolt Gyarmati Mihályt, az MSZP megyei irodavezetőjét.

  Hámori Csaba:
  Az Esztergomi Városi Bíróság nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Hámori Csabát, az egykori Kommunista Ifjúsági Szövetség utolsó elsőtitkárát, az MSZP baloldali tömörülés platformjának volt alelnökét.
  Az MSZP politikusa társával együtt egy éjszakai vadászaton szándékosan emberre fogta vadászfegyverét még 2005 őszén.

  Hering Gyula:
  Pécsi MSZP-s képviselő. 1981-ben száz nyugatnémet márkát lopott anyjától, emiatt egy év börtönbüntetésre ítélték. Jó magaviselet miatt kilenc hónap elteltével szabadult.
  Hunvald György:
  A hatóságok szerint társaival 2003 és 2004-ben áron alul játszottak ki értékes ingatlanokat egy vállalkozónak Bp. VII. kerületben. Az okozott kár elérheti az egymilliárd forintot. Hunvaldon kívül két hónapig még rács mögé került az ingatlanpanama két SZDSZ-es gyanúsítottja, Kardos Péter és Gál György is.

  Kabai Károly:
  Jogerősen három év hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Veres János pénzügyminiszter egykori üzlettársát, Kabai Károly nyírbogáti MSZP-s polgármesterjelöltet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Hét hónappal a jogerős bírósági ítélet után az elmegyógyintézetbe szökött Kabait átszállították az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe.

  Kaszab Csaba:
  A korrupcióval gyanúsított egykori kőbányai MSZP-s alpolgármestert vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki a Fővárosi Bíróság és két év letöltendő börtönre ítélte, illetve négy évre nem jogerősen eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság több mint 4 millió forint megfizetésére is kötelezte a politikust.

  Karakasev Anna:
  Jogerőre emelkedett a salgótarjáni MSZP korábbi frakcióvezetőjének büntetése, amelyet két és fél millió forint elsikkasztásért kapott a Nógrád Megyei Bíróságtól. Karakasev Annát korábban két évre felfüggesztett 10 hónapos börtönre ítélték, és százezer forint pénzbírságra.

  Kemecsei Árpád:
  Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő kampányfőnökét, Kemecsei Árpádot hallgatta ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a Zuschlag-perben. Kemecsei, akit egymillió forint pályázati pénz elcsalásával, és fiktív számlák felhasználásával vádoltak meg, bűnösnek mondta magát.
  Kodela László:
  Jogerősen 8,1 millió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárát. Kodela a Kulcsár-ügyben követett el adócsalást, a hivatali befolyással való üzérkedés vádja alól azonban felmentették. Az MSZP-kormány szerint azonban nincsen nála alkalmasabb a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó ügyvezető igazgatói posztjára, sőt még a Zalaerdő Zrt. Felügyelő bizottságában sem nélkülözhető a tagsága.

  Kövecses Gábor:
  Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az MSZP vagyonvédelmi szekciójának korábbi vezetője, Kövecses Gábor és hat bűntársa ellen több százmillió forintos csalás, sikkasztás, illetőleg köz- és magánokirat-hamisítás miatt.

  Az ügy első számú gyanúsítottja N. József, aki hamis MÁV-okiratok felhasználásával próbált meg 30 millió forintos hitelt felvenni az egyik banktól. Később ugyanő kísérletet tett arra, hogy az általa vezetett cégnek a MÁV Zrt.-vel szembeni 858 millió forintos, valótlan követelését - ugyancsak hamis MÁV-okiratokkal - két faktorcégnek eladja. A gyanú szerint Kövecses Gábor tudott arról, hogy hamis okiratokkal igazolták a követeléseket, sőt azok elkészítésében aktívan közreműködött. A bűncselekmény elkövetésekor (2006-2007-ben) Kövecses még az MSZP vállalkozásfejlesztési tagozatán belül működő vagyonvédelmi, illetve az emberi biztonság szekció vezetője volt.

  Kulcsár Attila:
  A bíróság első fokon sikkasztás és okirat-hamisítás miatt 8 év szabadságvesztést és közel 230 millió forint vagyonelkobzást mondott ki a ,,brókerra". Kulcsár Attilától, a nyolc évre ítélt ,,brókertől" a hazai baloldal számos prominense jutott pénzhez. ,,Taxis Gyuszi" közvetítésével a szocialista párt pénztárnoka, Puch László és a Miniszterelnöki Hivatal MSZP-s államtitkára, Baja Ferenc, továbbá Endrényi Éva, Kovács László MSZP-elnök ,,barátnője" is részesedett a pénzből. Lamperth Mónika volt MSZP-s belügyminiszter ügyvéd férje közös irodában dolgozott az ügy egyik kiemelt cégével, az offshore hátterű Brittonnal. A Nemzetbiztonsági Hivatal lehallgatta Kulcsárt, aki többször egyeztetett Bitvai Miklóssal (az Állami Autópálya-kezelő Zrt. vezérigazgatójával), aki egy alkalommal közölte: ,,Most a Gyurcsányival akart beszélni a Bodnár (az ÁAK Zrt. elnöke), őt kereste. Hogy mindenképpen intézkedjenek, mert szar lehet belőle." - Ezt a jegyzőkönyvet (is) megsemmisítette az MSZP felügyelte ,,nemzetbiztonság".

  Lados István:
  A Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottja, Lados István az eljárás során önmagára nézve teljes körű beismerő, társaira nézve terhelő vallomást tett. Ha végre lesz ítélet, Lados a részletes beismerő vallomásért cserébe enyhítésre számíthat.

  Nyékes Béla:
  Csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték. Nyékes Bélát. Miután a dolognak híre ment, az MSZP honlapjáról azonnal törölték Nyékes portréját, és kijelentették, nem is MSZP-tag. Igaz viszont, hogy a párt környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagja volt. A nyomozás a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult, a kárérték mintegy 300 millió forint. Nyékesen kívül még három ember került előzetes letartóztatásba

  Orbán István:
  Őrizetbe vétel után az ügyészség indítványozta Orbán István letartóztatását. Négyrendbeli, költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettel gyanúsítják Orbán István MSZP-s önkormányzati képviselőt, a tatai olimpiai edzőtábor vezetőjét.

  Pénzes Sándor:
  Egy év nyolc hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Veres János pénzügyminiszter lobbistáját, Pénzes Sándor kislétai polgármestert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság adócsalás és közokirat-hamisítás miatt.

  Pintér István:
  Az MSZP önkormányzati jelöltjét a Vas megyei bíróság ötrendbeli hivatali befolyással való üzérkedésben bűnösnek találta és két év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre felfüggesztette.

  Szabados József:
  A vádhatóság kivárja, amíg az MSZP-s Szabados József országgyűlési képviselőnek megszűnik a mentelmi joga, azután már nincs akadálya, hogy Baktalórántháza volt alpolgármestere ellen újra megindítsák a jelentős vagyoni kár okozásának gyanújával indított büntetőeljárást. Szabados megbízási szerződés nélkül vett fel több mint hatmillió forintot tanácsadásra, és még a társadalmi munkában készült temetőkerítést is kifizettette a településsel.

  Szabó Gábor:
  A bonyhádi MSZP-s képviselőt egyrendbeli jelentős kárt okozó csalás és egyrendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében találták bűnösnek. Ezért a honatyát nyolc hónap szabadságvesztésre ítélték, valamint mellékbüntetésként százezer forint bírsággal sújtották.
  A szabadságvesztést két év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet 2006. március 20-án jogerőre emelkedett.

  gondola.hu”
 • 82. amalfi 2010. november 01. 17:18
  „Csetneky én sem léptem be a magánnyugdíjpénztárba, mert már öreg :) vagyok. A velem egykorúak nagyon kevesen, a nálam idősebbek meg még kevesebben tették ezt, mert mindannyian tudtuk, nekünk nem éri meg. A 10 évvel fiatalabb, jólkereső főnököm belépett, most szívja is a fogát! Semmi kedve visszalépni az államiba, azt mondta, vár még, hátha csoda történik és visszaadják a pénzét.”
 • 81. Madarász 2010. november 01. 17:11
  „Egyet azért nem értek!

  A Fidesznek akkora szája volt, hogy így meg úgy az adómentes juttatások. Akkor miért nem teszi vissza az adómentes béren kívüli juttatások körébe és miért megint csak a parasztvakítás megy. Egy évvel ezelőtt az étkezési utálvány még adómentes volt.”
 • 80. gjozsi88 2010. november 01. 17:08
  „Csetneky!
  Ilyen embert nem találsz, ugyanis -látom elég tájékozatlan vagy, és csak höbörögsz, tartalom nélküli fölényes nagyképüséggel-12 évvel ezelött csak azoknak ajánlották (kötelezővé a pályakezdőknek tették,) akik akkor nem töltötték be a 35 éves korukat, hogy legyen a rendszernek legalább 25 év befizetési ideje a tőke felhalmozás miatt!
  Az utána elengedett korkedvezményeseknek lehetővé is tették, hogy visszalépjenek az államiba, mert nincs elég befizetésük...!
  Most veled komolyan hogy lehet vitatkozni...?
  Nem vagy vitaképes!
  Súlyos tárgyi tévedéseid vannak..., de megmondtad...!”
 • 79. Csetneky 2010. november 01. 16:50
  „77. Józsi barát

  Látom, már megint a magánnyugdíjpénztár. Figyelj, nem olvastam a válaszodat a fogadási ajánlattal kapcsolatban. Akkor vállalod, hogy seggberúgod nyilvánosan a Senkiházyt, vagy csak a szád jár? Egyébként ezzel kapcsolatban egyszer már tájékoztattalak benneteket a lényegről, de hátha nem értettétek, így újra leírom. Magánnyugdíjpénztár ügyben az kiabáljon, aki személyesen beszélt már olyan emberrel, aki mostanában ment nyugdíjba és kiszámították neki a magánnyugdíjpénztáras összeget. Utána meg pánikszerűen lépett vissza és örömmel konstatálta, hogy a nyugdíja jóval több lesz.”
 • 78. gjozsi88 2010. november 01. 16:13
  „rick
  43!
  Ez megint olyan, mint az szja változás!
  Csökkenti az utalvány azaz az ADHATÓ 18 000 ft bruttóból a 25%-ról 16 %-ra, azaz alig több, mint 1000 ft-ot, miközben a minimálbér nettó értéken tartásához igényli a 4,5%-os növekedést, ami több, mint 3000 ft!
  Hurrá...!
  Ad 1000 ft-ot, de elvesz több, mint 3000 ft-ot!

  Ugyanez az szja!
  Ad 1% csökkenést, nézzük 100 000 ft esetében a szuperbruttóval együtt ez 1300 ft kedvezmény, de közben az adójóváirást 15000 ről 12 000 re csökkenti, azaz elvesz 3000 ft-ot!

  Melyik esetben jár jobban a munkáltató?
  Mert ugye ezt együtt kell nézni, mert utalvány munkabérrel együtt jár...!
  Számolni kellene, nem propaganda dumát hangoztatni...!”
 • 77. gjozsi88 2010. november 01. 16:02
  „nasi12!
  Azokról akik börtönben vannak , még egy koszos vádiratot sem sikerült összeállitani..., csak börtönben vannak...,miért?
  Miért nincs börtönbe Kósa és Szijjártó, akik az adósság állományt megdobták felelőtlen nyilatkozatokkal(állami szektort 150 milliárddal, lakosságét 800 milliárddal) és minden kommunikáció ellenére a Forint euró árfolyam még nem érte el a Bajnaitól átvett 265 ft alatti szintet a kockázati besorolásunk azóta megduplázódott!

  A magánpénztárakról!
  Volt válasdztási lehetőség, ugyanis csak a pályakezdőknek tették kötelezővé, sőt megengedték, hogy önként visszalépjenek..!
  A kezelési költségek!
  A törvény lehetővé tette a 4,5%-ot, és a jobboldal csak erről beszél, miközben a tényleges adatok ezt az összeget nem érik el, még oly módon sem, hogy külön fizetik az állami garancia vállalás költségét is a nem állampapir befektetésre!
  Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a magánpénztár tőkét kezel, melynek költségei vannak, mig az állami nyugdij alap a tárgy időszak befizetéseit azonnal kifizeti és nincs vagyon kezelési feladat a tőke vonatkozásában!
  Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy a magánpénztárak a 2008 as válság értékvesztését visszanyerték reál értéken, az állami nyugdijak a 13. hvit és az emiatt megemelt korhatárt még nem!
  Addig mig a magánpénztárak állampapirba fektetnek, annak garantálása az állampapir piaci bizalom okán szükségszerű lesz az állam számára ,ellenkező esetben el kezd kivonulni a tőke, az ország finanszirozhatatlan lesz!
  De ha ezt a magánpénztári tőkét magáévá teszi az állam, ezzel kamat nélkül leirja az állampapir tartozását, azaz eltünteti az adósság egy részét, ezzel, csak tünetileg oldja meg a problémát, de mivel szerkezeti reformokról nincs szó, azaz nincs megszorítás, a rendszerek ujra fogják termelni az adósságot!
  Akkor amikor ezek a rendszerek 15-20 év múlva a szomszéd országokban kifutnak, nekik az adott gazdaságból csak a nyugdij 75%-t kell kivenniük, mig nekünk a 100 %-ot, mert a tartalék alapok rendelkezésre állnak!
  Arról nem beszélve, hogy az 1 millió munkahely mellé újabban a Fidesz retorikában megjelent az 1 millió gyerek szükségessége...,mert a demográfiai hullám könyörtelen elöregedést eredményez!
  Mi lesz akkor, ha nem lesz sem 1 millió munkahely, mert a piacról szó nem esik, hova fognak termelni, és nem lesz 1 millió gyerek sem, mert a családi kedvezményt csak a 300 000 ft felett lehet hatékonyan igénybe venni ( minimálbéres két gyerekre 762 ft kedvezményt kap, ettől nem lesz több gyerek,ráadásul a harmadikhoz kellene 300 000 bruttó)
  Akkor a magánpénztárak garanciája az állampapir piac stabilitása, mig az állami nyugdij garanciája , ahogy látjuk a 13 havi nyugdij elvétele,nyugdijak befagyasztása..stb csak törvényi szabályozás és néhány millió ember, akik egyébbként is nuggerek, zugolódása áll szemben!
  Nagy a valószinűsége, hogy a befektetői bizalom fontos lesz, a síró nyugdijas kevésbé!
  Ez egy óriási különbség!
  Arról nem beszélve, hogy hosszútávon tőzsdén mindig jobban megéri befektetni, mint állampapirban, ugyanis a nagy tőke ide koncentrálódik és nem azért, mert a befektetője el akarja bukni!”
 • 76. idegen 2010. november 01. 15:38
  „nasi12 2010.11.01.15:13
  ámen”
 • 75. nasi12 2010. november 01. 15:13
  „Látom telik még a lopott pénzből a bérért, fizetésért fikázókra!
  - - - - -
  Kérdezték, hogy a Fidesz az ország rendbe tételéhez a baloldalról mért nem válogat be politikusokat, hiszen amit elszúrtak tegyék is rendbe?
  A válasz:
  Próbáltak ők keresgélni a baloldalon is, de sajnos a párt szakembereinek egy része már börtönben van, a másik fele éppen a letartóztatását várja, így becsületes balost sajnos csak a lentebb említett néhány nevet találtak!
  - - - - -
  A nyugdíjpénztárakról néhány szót:
  A magánnyugdíjpénztárak az előző kormány sugallatára nagyon sajátosan kezelték a befektetett pénzeket, sőt segítségükkel, törvénnyel terelték be oda az ügyfeleket.
  (nem volt szabad választási lehetőség)
  A nemzetközileg elfogadottnál egy főre sokkal nagyobb kezelési, működési (pl. fajlagos működési), üzemeltetési, adminisztrációs és egyéb költségeket számoltak el.
  A komplex hatékonysági mutatóik, (a költséghatékonyság, és a befektetési teljesítményei) a független nemzetközi szakértők véleménye szerint is, még a csupán minimálisan elvárhatót is kevesen teljesítették.
  Még a bevallásaikban, (kimutatásaikban) is voltak trükközések, hiszen a befizetésekből azonnal levont összegek, és a felhalmozott vagyonból (a befektetések bruttó hozamából) lehúzott sápok bevallásánál is voltak zavarok.
  Még most sem értem, hogy mért is kellett pl. üzemeltetési költség címszó alatt elszámolni személyi ráfordítási,
  marketing és kommunikációs, (és ügynöki ráfordítási),
  igénybe vett szakértői, (könyvvizsgálói, jogi és aktuárius szolgáltatások),
  befektetési tanácsadói,
  vagyonkezelési befektetési tevékenységi,
  letétkezelési,
  felügyeleti és garancia,
  valamint adminisztrációs díjat abban az esetben is, amikor a pénztár a bérből és fizetésből élő magánszemélyek által kötelezően befizetett összegeket állampapírokba, az-az állam által 100%-osan garantált, tehát annak visszafizetését és hozamát minden körülmények között biztosító papírokba fektették be?
  Ha a pénzünket az állam szedi be, és annak visszafizetését és hasznát, nem az ügyeskedő bankoknak, hanem nekünk kisembereknek fogja garantálni, akkor bizony jelentős költségeket lehet megtakarítani, az-az nem a külföldi bankok fognak jól járni.
  Roppant kellemetlen a dolog, mert ezeknek a társaságoknak az igazgató tanácsában, bent csücsülnek az előző kormány jól megfizetett emberei, és ez most nehézségeket okoz majd, de végül is semmi sem tart örökké.
  Tisztelt baloldal!
  A kánaán ezennel véget ért!”
 • 74. paul 2010. november 01. 13:42
  „Snickers

  Te mitől rettegsz ? Nostradamusnak nem voltak ilyen vészjósló előrejelzései...”
 • 73. rick_ 2010. november 01. 13:33
  „71.

  Rendben.
  További kellemes szűkölést kívánok :) :)”
92 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Unalmas hetet zárt a tőzsde

Az átlagosnál jóval alacsonyabb forgalomban csak mérsékelten változtak a részvényárak az elmúlt… Tovább olvasom