Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Bekötötték a százezredik online pénztárgépet

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, sehol ilyen rövid idő alatt nem történt meg más országokban a bevezetés.
Végig egyetértés volt abban, hogy az online pénztárgépekre való átállásra a magyar gazdaság érdekében szükség van - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, miután köszöntötte annak az üzletnek a vezetőjét, ahol a százezredik online pénztárgépet állították üzembe.

Senki nem kérdőjelezte meg azt a célt, hogy a feketegazdaság visszaszorítása érdekében ezekre a gépekre szüksége van az országnak, a kereskedelemnek, minden tisztességes vállalkozónak és adófizetőnek - fogalmazott a miniszter, kiemelve, hogy csökkenhetnek az adók, ha a feketegazdaság aránya kisebb.

Varga Mihály közölte: sehol ilyen rövid idő alatt nem történt meg más országokban a bevezetés, ahol online rendszerre kellett átállítani a pénztárgépeket. Hozzátette ugyanakkor, hogy gyorsabb folyamatra számítottak, azt remélték, hogy az átállás a tavalyi év közepére vagy legkésőbb a végére befejeződik.

Kérdésre válaszolva a miniszter elmondta: nem hosszabbítják meg a pénztárgépek vásárlásához kapható 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére rendelkezésre álló határidőt, megvolt a lehetőség arra, hogy a kedvezményhez hozzájussanak a vállalkozások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakóterületként hasznosítaná győri óriásingatlanját a Rába

A 43 hektáros egykori ipari ingatlan előkészítését a hasznosításra akár már 2015-ben megkezdhetik. Tovább olvasom