Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Az OTP cáfolja, hogy Csányi visszavonul

Csányi Sándor nem fontolgatja távozást az OTP Bank éléről - így reagált a bank sajtófőnöke arra a hírre, amely szerint az OTP elnök-vezérigazgatója visszavonulásra készül.
Csányi Sándor nem fontolgatja távozást az OTP Bank éléről - így reagált a bank sajtófőnöke az MTI-nek vasárnap az MNO.hu értesülésére, amely szerint az OTP elnök-vezérigazgatója visszavonulásra készül.

A Magyar Nemzet Online vasárnap azt írta, hogy értesülése szerint Csányi Sándor komoly szívműtéten esett át februárban, és emiatt határozott a visszavonulásról.

"Az OTP nevében határozottan cáfolom a bank elnök-vezérigazgatójának egészségi állapotáról, és esetleges visszavonulási szándékáról szóló híreszteléseket" - reagált a pénzintézet sajtófőnöke.
Kérdésre válaszolva hozzátette: a műtétre vonatkozó értesülést nem kommentálja.

Az OTP bank első embere a héten nagy mennyiségben adott el a tulajdonában lévő OTP-részvényekből. A mintegy 8 milliárd forint értékű ügyletet a bank közleményében azzal indokolták, hogy a pénzt Csányi Sándor agrárérdekeltségeinek fejlesztésére kívánja fordítani.
Ugyanakkor a piacon részben azzal kötötték össze, hogy a devizahitelesek megsegítésére beharangozott intézkedések a bankok számára jelentős veszteséget okozhatnak, és ez indokolhatta Csányi részvényeladását.
Az OTP bank papírjainak árfolyama a múlt héten 16,75 százalékkal esett, 4200 forinton zárt pénteken.

Korábban:

Lényegében kiszállt az OTP tulajdonosai közül Csányi Sándor elnök-vezérigazgató: ő mint magánszemély és a minősített befolyása alatt álló Bonitás 2002 Zrt. összesen 1 692 818 darab OTP-részvényt adott el 4668 és 4617 forintos áron (a részvényekből 1,35 millió volt a Bonitás 2002-é, a többi Csányi közvetlen részesedése). Az eladással a bankvezér kezében közvetlenül csak 10 000 részvény maradt, míg a Bonitás 2002 részesedése 1,15 millió darabra csökkent, ami 0,41 százalékos OTP-részesedést jelent.

A pénteken bejelentett tranzakciók után Csányi nagyjából 7,8 milliárd forinthoz jutott a részvénycsomagok eladásával. Ez nagyon sok, nagyjából akkor tétel, mint amekkora az OTP részvényeinek forgalma szokott lenni (igaz, a mai pánikhangulatban jóval nagyobb az érdeklődés, több, mint 24 milliárd forint értékben adtak el papírokat). Az OTP sajtóosztálya közölte, hogy Csányi elsősorban agrár- és élelmiszeripari beruházások finanszírozására csoportosítja át ezt a bevételt.

A mostani nem az első alkalom, hogy vezető beosztású OTP-alkalmazottak OTP-részvényeket adjanak el nagy tételben, korábban a társaság több vezérigazgató-helyettese, igazgatósági tagja és felügyelő bizottsági tagja is szabadult OTP részvényeitől, írja a Portfolio.hu.

Korábban:

OTP-részvényeket adott el a bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor, valamint a minősített befolyása alatt álló Bonitás Zrt. csütörtökön - tette közzé az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A közlés szerint a bank elnök-vezérigazgatója darabonként 4668 forintos átlagáron 342 818 darab OTP-törzsrészvényt értékesített. Ezzel Csányi Sándor tulajdona az OTP Bank által kibocsátott értékpapírból 10 000 darabra csökkent.

A bank azt is közölte, hogy a Bonitás 2002 Zrt., mint az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának minősített befolyása alatt álló társaság a Budapesti Értéktőzsdén darabonként 4.617 forintos átlagáron 1 millió 350 000 darab OTP-törzsrészvényt adott el. Így a Bonitás 2002 Zrt. tulajdona az OTP Bank által kibocsátott részvényből 1 millió 150 000 darabra (0,41 százalékra) csökkent. Mindezek mellett Csányi Sándor elnök-vezérigazgató közvetlenül fennálló részvénytulajdona változatlan maradt - áll a tájékoztatásban.

Az újabb devizahiteles mentőcsomag hírére az OTP árfolyama mintegy 9 százalékot esett két nap alatt. Pénteken további 4,9 százalékkal gyengült.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Grof 2013. július 21. 20:30
  „Az "5.Hadsereg" azt hiszem eltévedt az erdőben és csúnya a hasonlat, de könnyen úgy járhat, mint a 2.Hadsereg a Donnál!”
 • 31. 5.Hadsereg 2013. július 21. 19:38
  „A Csányi féle sunyi patkányoktól el kellene venni a rabolt pénzt, amit az extraprofiton felül elvetek az emberektől -földönfutóvá téve őket-, első sorban a deviza hitelesektől és a Kossuth téren karóba húzni őket, ez lenne az igazi megoldás. Végre a Kormány rájött, hogy a POFÁTLAN GÁTLÁSTALAN BANKOK további garázdálkodását szükséges megszüntetnie, tekintettel arra, hogy a Kúriát is megvették a Bankárok -lásd a deviza hiteles OTÉPÉS ügyfél ügyében hozott döntésüket-, így a Bíróságokra már nem lehet számítani. De a PSZÁF vezérkarát is Szász Károllyal az élen ugyan így felelősségre kell vonni, mert a bankárok fosztogató tevékenységét cinkos társként segítették, pedig a szigorú ellenőrzés, és felelősségre vonás lett volna a feladatuk. Csányi vagy menekül, vagy az üzleten nagyot, szakit, de ez biztos.”
 • 30. zeta62 2013. július 21. 19:36
  „25. Legs 2013.07.20. 19:34

  :))))))))))))))

  Távol álljon tőlem, hogy cseszegesselek, de mikor pár hónapja ezt az összeomlást szóba hoztam itt, (is) az összeesküvés-elmélettel vádaskodók közt voltál :))))))))))”
 • 29. zeta62 2013. július 21. 19:32
  „Erősen bennfentes kereskedés szagú!

  "Csányi Sándor felesége januárban OTP-részvényt vásárolt
  2013. július 21.

  Tizennégymillió euró névértékű, OTP-részvényekre váltható kötvénycsomagot vásárolt Csányi Erika, Csányi Sándor közeli hozzátartozója - írja a Napi Gazdaság, a OTP Bank Nyrt.-re hivatkozva. A kötvényeket, amelyeket az OPUS Securities SA. bocsátott ki,

  52,08 százalékos nettó árfolyamon vette meg

  az UBS közreműködésével. A papírok 2016. október 31-éig OTP- részvényre válthatók, ez a csomag 392 ezer OTP-részvényt ér.
  A bejelentés jelentőségét nemcsak a kötvénycsomag nagysága adja (árfolyamértéken 2,1 milliárd forint), hanem hogy míg a Magnolia hasonló Mol-részvényekre váltható kötvényeit a Mol-menedzsment és Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató is már jó ideje vásárolta a bejelentések szerint, az OTP-vezetés részéről ilyen lépés eddig nem történt.

  Történt viszont hasonló a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő esetében decemberben, akkor az MNV közel 41 millió euró névértékű, összesen egymillió 154 ezer OTP-részvényre váltható OPUS-kötvényt vásárolt. (hvg.hu)

  Most ezek a részvények is ,,elkeltek"! Vélhetően 100 százalékos áron...
  SVPSZ"”
 • 28. Grof 2013. július 21. 18:46
  „Honnan a fenéből tudja azt bárki is, hogy Csányi mit fontolgat??!
  Az minden esetre JELZÉSÉRTÉKŰ, hogy vagyona egy részét kivonta a bankszektorból.
  Orbán vezér azt nem fogja elkövetni, hogy az OTP-t térdre kényszerítse, mert mielőtt AZ BEKÖVETKEZNE, ő fog HASONCSÚSZNI!”
 • 27. Kukac40 2013. július 20. 21:50
  „15. pirospipacs Úgy nem nagy ügy a jó szimat, ha számolatlanul áll rendelkezésre a pénz. Először állami, majd bankvezérként megengedte magának a kis kamatozású hitelt. Mindez komoly kormányzati háttérrel. Egy céget tönkreteszünk papíron, majd felvásároljuk és nyereséges lesz. Hányan csinálták ezt? :)”
 • 26. Jandex 2013. július 20. 19:47
  „Ez lecke kedves vezetőnk feké, hogy ne felejtse el ki is irányítja az országot valójában, oxt ha a kisgőgös nem ért a szóból/mármint, hogy ki segítse ki a hiteleseket és miből/ no akkor lesz lapát őfensége segge alá oxt hóóórukkk!/ ugyanis még mindig a pénz beszél a zorbán meg csak ugat/”
 • 25. Legs 2013. július 20. 19:34
  „" A gazdasági összeomlás egy nehezen hihető fogalom a legtöbb átlagember számára. Végtére is a házak felhajtóin ott állnak a szép autók, a közvilágítás működik, a lakásokban van áram, a gyerekek iskolába a szülők pedig munkába járnak. Úgy tűnik, minden rendben van és az összeomlás is csak egy olyan összeesküvés elmélet, mint a többi. Vagy mégsem?Az amerikaiak kevesebb, mint felének van munkája.Igaz, hogy technikailag több munkahely van, azonban ennek egyszerű magyarázata, hogy a korábban teljes munkaidős állásokat ma részidejű munkavállalók töltik be, tehát a korábban egyetlen ember által végzett munkát két ember látja el.

  Üzemanyag. Az üzemanyagok ára 10 év alatt 294 százalékkal emelkedett, ami persze mindenre kihat.

  Élelmiszerek. Az élelmiszerek ára ijesztő mértékben emelkedik. A legnagyobb növekedés az elmúlt két évben következett be, főleg az egészséges ételek, a gyümölcsök, zöldségek és bio élelmiszerek terén. Az áremelkedés leplezésére sok gyártó a termék súlyát csökkentette.

  Rezsi. A rezsiárak is emelkednek, ami különösen a már eleve nehéz helyzetben lévő családok életét lehetetleníti el."

  Nálunk nem ez van?Gondolkodj...”
 • 24. acsali 2013. július 20. 16:53
  „Most kell OTP részvényt venni nyomott áron, mert hamarosan Csányi felvásárolja és visszabillen az egyensúly.”
 • 23. Mankapunka 2013. július 20. 16:47
  „De legalább nem kell tapétára költenem”
 • 22. oxana 2013. július 20. 16:33
  „20. Legs

  Ha más hozzászóló írta volna ugyanezt az ötletet, ugyanúgy helyeseltem volna.”
 • 21. Legs 2013. július 20. 16:03
  „Csányi megszabadul az értéktelen papíroktól.Bizony a papírok mögött nincs érték.Csak az eladással 20%-ot esett a "jegyzett" érték.Folyik a spekuláció.
  Játék ez a számokkal,egyszerű bűvészkedés.”
 • 20. Legs 2013. július 20. 15:53
  „18. oxana 2013.07.20. 15:28

  Akkor remélem szent a béke.Amúgy sem tudok haragudni senkire.A net nem az igazi világ,Itt mindenki mindent írhat,több száz kilométerről fújhatunk egymásra,de minek?”
 • 19. Legs 2013. július 20. 15:46
  „"A legtöbb ember szeretné megőrizni a függetlenségét, miközben a hatalom pedig egy új hűbéresi rendszer felállításán fáradozik. Nem számíthatunk többé arra, hogy majd valaki kiment ebből a helyzetből. A mentőcsomagok csak a milliárdosoknak szólnak. Életmódváltásra van szükség. Semmi értelme arra várni, hogy egyszer csak bemondják a tévében: ,,Itt az összeomlás!" Az összeomlás elkezdődött. Itt az ideje átgondolni, hogy mi magunk mit tehetünk a túlélés érdekében"”
 • 18. oxana 2013. július 20. 15:28
  „17. Legs

  Jó ötlet.”
 • 17. Legs 2013. július 20. 14:56
  „16. Mankapunka 2013.07.20. 14:41

  Nem elég kivenni a lóvét, elinflálódhat.Be kell fektetni.Vegyél földet vagy aranyat.Olyat aminek mindig lesz értéke.”
 • 16. Mankapunka 2013. július 20. 14:41
  „Na, majd mikor nálunk is az megy a Híradóban, hogy mindenki kiszeretné venni a pénzét, csak már nem tudja.

  Akinek van esze, az már most kiveszi.”
 • 15. pirospipacs 2013. július 20. 14:39
  „Csányinak mindig jó szimata volt a kedvező befektetések iránt. Most a BONAFARM ZRT a nyerő.”
 • 14. Valaki 2013. július 20. 13:39
  „Vikrike, a fejetekben van a nagy baj . :)))
  kb. 500 milliárddal a zsebben már minek üzletemberkedni?”
 • 13. Csodabimbó 2013. július 20. 13:31
  „Mostani névértéken figyelembe véve, az Otp résvények kibocsájtás után 80, azaz nyolcvan Forintot értek. Innen küzdötték fel, adóparadicsomokban bejegyzett csányi közeli cégekkel 11000-re és ebben nagyon sokan benne voltak, ugyan így a mol játékban és a kamatjátékban, amit nem engedett ide beírni a moderátor :)

  Normális országban ez az ember már régen börtönben ülne.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a magyar dinnye promóciója

A termésbecslés alapján az idén 200-250 ezer tonna görögdinnye várható, szemben a múlt évi 170 ezer… Tovább olvasom