Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Az NGM csütörtökön közli az államháztartás októberi részletes mérlegét

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)ma közli az államháztartás októberi részletes pénzforgalmi mérlegét.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma közli az államháztartás októberi részletes pénzforgalmi mérlegét.

A november elején közölt előzetes adatok szerint az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének hiánya októberben 112,3 milliárd forint volt, az első tízhavi hiány 658,1 milliárd forintot tett ki, ami a módosított éves előirányzat 114,2 százaléka.

Az NGM közlése szerint az egyszeri tételektől megtisztított, vagyis azonos bázisú 2011. évi és 2012. évi központi alrendszerű október végi hiányok esetében az idei 78,2 százalékos mérték kedvezőbb lett a tavalyi 92,3 százaléknál. A 2011. január-októberi államháztartási deficit 1327,8 milliárd forintot tett ki.

Az államháztartás központi alrendszerén belül októberben a központi költségvetés 100,6 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 42,9 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 31,2 milliárd forintos többlettel zártak.

A 2012. október havi hiány alakulásában a november eleji munkaszüneti napok miatti októberre előrehozott bér és családi támogatások kifizetései játszottak szerepet, amelyek összességükben 134,8 milliárd forintot tettek ki. A "négynapos" november eleji ünnep miatt október végére kellett előrehozni ezeket a kifizetéseket ahhoz, hogy a kedvezményezettekhez november 5-ig biztosan megérkezzenek. Ez értelemszerűen ekkora összeggel rontja a az októberi - és javítja majd a novemberi - pénzforgalmi egyenleget - közölte az NGM.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tesco 1000 új munkahellyel számol jövőre

Minden remény megvan arra, hogy minél több magyar cég a multinacionális vállalat beszállítójává… Tovább olvasom