Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Az Infocenter megszerezheti az IKO Médiát

Az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. (Infocenter) egyedüli, közvetlen irányítást szerezhetett az IKO Média Holding Zrt. (IKO Média) felett miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kedden engedélyezte az ügyletet.

A GVH közleménye szerint a tranzakció eredményeként az eddig csak a hetilapkiadásban (a Heti Válasz kiadása, hirdetési felületeinek értékesítése) érdekelt Infocenter-csoport médiapiaci érdekeltségei bővülnek, hiszen az IKO Holding-on keresztül 31 százalékos tulajdonosa lesz az RTL csoportnak, valamint - a televíziós műsorok készítése és értékesítése, valamint az azokhoz kapcsolódó reklámidő értékesítése, emellett kültéri plakát felületek értékesítése terén aktív Rákosi csoporttal együtt - közös irányítójává válik a magyar nyelvű televíziós műsorokat gyártó IKO M és Videovox társaságoknak, valamint a televíziós hirdetési megoldásokat kínáló IKO SH-nak.

Mivel a felek piaci pozíciója alapján az összefonódás következtében káros versenyhatás fellépése nem valószínűsíthető, a GVH hozzájárult annak megvalósulásához - tartalmazza a versenyhivtali közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkoztatási megállapodást kötöttek az Őrségben

Az Őrségben élő emberek foglalkoztatásának segítése érdekében együttműködési megállapodást kötött… Tovább olvasom