Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Az IMF-tárgylások kudarcának levét isszuk: ˝Három számjegyű kamatemelés kell˝

Londoni felzárkózó térségi elemzők szerint a magyar piac az IMF-tárgyalások kudarcát árazza, és a kialakult helyzetben most már három számjegyű MNB-kamatemelésre van szükség.
Londoni felzárkózó térségi elemzők szerint a magyar piac az IMF-tárgyalások kudarcát árazza, és a kialakult helyzetben most már "három számjegyű" MNB-kamatemelésre van szükség.

A Commerzbank szakértői Londonban csütörtökön összeállított napi devizapiaci áttekintésükben úgy fogalmaztak, hogy a további forintgyengülés "aligha meglepő ... a piacok egyre inkább az IMF-tárgyalások sikertelenségét árazzák". A ház szerint még ha a kormánynyilatkozatok változatlanul derűlátónak hangzanak is, "a nézetkülönbségek Budapest és a nemzetközi közösség között immár feloldhatatlannak tűnnek".

A Commerzbank elemzői szerint a kötvény- és a devizapiac "emiatt bünteti az országot, és nem látszik a vége a forintgyengülésnek".

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének vezetője csütörtöki kommentárjában úgy vélekedett, hogy a 324 forint körüli euróárfolyamok közepette most már - százalékpontban mérve - "három számjegyű MNB-kamatemelés szükségességéről kell beszélni".

Olvasóink írták

  • 3. Valaki 2012. január 06. 16:13
    „Ezek a nagyon okos londoniak még a 2008-as válságot se tudták kezelni. Az imf megint egy uzsorakölcsönt próbál legyömöszölni a torkunkon.”
  • 2. Alajos 2012. január 05. 12:39
    „Három számjegy: 0,05”
  • 1. fityesz 2012. január 05. 11:12
    „Várom az államcsődöt,hogy végre jussunk már a mélypontra.Onnét felfele lehetne menni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összesítenek: a végtörlesztők aránya 15-20 százalék lehet

A fix árfolyamon történő végtörlesztésre jelentkezők pontos számát még összegzik a Pénzügyi… Tovább olvasom